Σχολή Καλών Τεχνών Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας | Πολιτιστικές παρεμβάσεις στην πόλη της Φλώρινας |Συμπόσιο γλυπτικής και ψηφιακές προβολές σε κτήρια της πόλης της Φλώρινας

9 Ιουνίου 2023
10:42

 

Το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, της Σχολής Καλών Τεχνών, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, πραγματοποιεί Συμπόσιο Γλυπτικής από τις 8 Ιουνίου έως και τις 2 Ιουλίου 2023, στο Νέο Δημοτικό Πάρκο Φλώρινας.

Καταξιωμένοι γλύπτες θα δημιουργήσουν μαρμάρινα γλυπτά, με σκοπό την προβολή του έργου της Σχολής Καλών Τεχνών στο ευρύ κοινό, συμβάλλοντας ταυτόχρονα και στην ενίσχυση της πολιτιστικής ταυτότητας και την ανάδειξη της πόλης της Φλώρινας. Η διαδικασία της φιλοτέχνησης των έργων θα είναι ανοιχτή και θα συντελείται μπροστά στα μάτια των θεατών.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερης σημασίας πολιτιστικό γεγονός, καθότι συνδέει τον τομέα των εικαστικών τεχνών με την τοπική κοινωνία και δίνει την δυνατότητα σε κατοίκους και επισκέπτες να γνωρίσουν σημαντικούς καλλιτέχνες και να παρακολουθήσουν από κοντά την δημιουργία ενός έργου τέχνης από το αρχικό ακατέργαστο υλικό και τα στάδια επεξεργασίας του έως και την ολοκληρωμένη μορφή του.

Το Συμπόσιο Γλυπτικής θα έχει διάρκεια 25 ημερών και τα γλυπτά που θα προκύψουν από αυτό θα παραμείνουν στην πόλη της Φλώρινας και θα αποτελούν περιουσία της Σχολής Καλών Τεχνών, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Επιστημονικά Υπεύθυνος του Συμποσίου είναι ο Κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών και Πρόεδρος του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών,  καθηγητής Ιωάννης Καστρίτσης.

Η δράση συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης – ΕΤΠΑ) και την Ελλάδα, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Δυτική Μακεδονία» του ΕΣΠΑ 2014-2020 και υλοποιείται στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) του Δήμου Φλώρινας.

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.