Επίσκεψη κλιμακίου της ΝΕ Κοζάνης και των 2 υποψηφίων βουλευτριών Καλλιόπης Βέττα και Βάσως Γκάσταρη στα γραφεία του ΕΚΑΒ Κοζάνης

9 Ιουνίου 2023
18:50

Με αφορμή το πρόσφατο εργατικό ατύχημα στην περιοχή μας αλλά και τα λυπηρά περιστατικά συνανθρώπων μας που κατέληξαν σε Κω, Ν. Μάκρη και Ουρανούπολη, επισκεφθήκαμε το ΕΚΑΒ Κοζάνης για να διαπιστώσουμε τις επικρατούσες συνθήκες και συναντηθήκαμε με το Διευθυντή του ΕΚΑΒ κ. Σ. Γιασσά, την Προϊσταμένη Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κα. Γ. Γκρίτζαλη και τον Υπεύθυνο Γραφείου Κίνησης κ. Χρ. Χατζή.

Με ικανοποίηση ενημερωθήκαμε για την υπηρεσιακή ετοιμότητα της Δ/νσης Δ. Μακεδονίας και για την άμεση ανταπόκριση για συνδρομή στο δυστύχημα των Τεμπών και στο σεισμό της Σάμου.

Η βελτιωμένη κατάσταση στο ΕΚΑΒ σε σχέση με άλλες περιοχές της Ελλάδας με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο μεράκι, το φιλότιμο και την εργατικότητα των ατόμων που δουλεύουν και όχι στη στήριξη από την Κυβέρνηση της ΝΔ η οποία δεν φαίνεται να πρόσφερε ούτε σε οχήματα ούτε σε στελέχωση με βάση τα παρακάτω.

Στο ΕΚΑΒ Δ. Μακεδονίας απασχολούνται 119 διασώστες (22 είναι επικουρικοί με συμβάσεις ορισμένου χρόνου), 13 διοικητικοί υπάλληλοι, 3 τεχνικοί, 2 νοσηλευτές και μόλις 1 γιατρός γεγονός που καθιστά στην ουσία αδύνατη την Επείγουσα Προνοσοκομειακή Φροντίδα παρά μόνον τις 12 ημέρες το μήνα που εφημερεύει ο μοναδικός ιατρός του ΕΚΑΒ.

Από τα 30 ασθενοφόρα που αποτελούν συνολικά το στόλο για τη Δ. Μακεδονία, τα 14 από αυτά έχουν αγοραστεί επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μέσω ΕΣΠΑ, τα 5 έγιναν δωρεά από τον TAP το 2018 και 1 έγινε δωρεά από ιδιώτη το 2020.

Στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Υγεία ενδεικτικά περιλαμβάνονται:

  • Μηχανισμός αυτόματης και μόνιμης κάλυψης των κενών λόγω συνταξιοδότησης και μονιμοποίηση των συμβασιούχων
  • Ειδική μέριμνα για τις δυσπρόσιτες/ νησιωτικές περιοχές

Για μια Δίκαιη Κοινωνία και στην Υγεία με εξάλειψη των ανισοτήτων, με θετική διάκριση υπέρ των ευπαθών ομάδων, των ευάλωτων πληθυσμών και όσους ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές.

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΠΕ Κοζάνης.

4 σχόλια

  • Μόνο τέτοια περιστατικά σας βολεύουν, τώρα προεκλογικά που συμβαίνουν διαχρονικά και θα συμβαίνουν έχω στην διάθεσή σας 4περιστατικα το 2017 19 με 32αρηδες και 40 στο Κιλκίς Κορινθία Αττική κα

    • Είσαι βαθιά νυχτωμένος για το τι έχει γίνει στα 45 χρόνια ΠΑΣΟΚ ΝΔ και στα 5 ΣΥΡΙΖΑ (με τρόικα), τουλάχιστον για την υγεία στην χώρα

    • Αστο μεγαλε παρε την προπαγανδα σου και πηγαινε στο μπλε συρφετο. Ειδικα για το θεμα της δημοσιας υγειας δεν σας παιρνει να μιλατε εσεις τα μπλε παιδακια της καταστροφης… η ενισχυση που εγινε στο ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ επι ΣΥΡΙΖΑ εσεις δεν την κανατε και ουτε προκειται να την κανετε ποτε γιατι κοιτατε να τα διαλυσετε. Τα 37.000 πτωματα που αφησατε πισω απο την πανδημια με κατι εξυπνα μετρα ακομα τα θυμομαστε , γιατι κατι αλλοι χρησιμοι ανοητοι τα εχουν ξεχασει με κατι 40αρια που πηραν και σας ξαναψηφισαν.

    • Και τα παλιά τα χρόνια δεν υπήρχε ΕΚΑΒ τι θέλεις να μας πεις δεν πρέπει να βελτιώνονται οι υπηρεσίες του ΕΚΑΒ. Εσύ ψάξε άλλοθι για την κατάντια του σημερινού ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.