Την 10η Ιουνίου ημέρα ιδρύσεως του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και τα 146 χρόνια προσφοράς του, τίμησε το Π.Τ. του ΕΕΣ Πτολεμαΐδας (Φωτογραφίες & Βίντεο)

10 Ιουνίου 2023
18:07
Κανένα σχόλιο

Την 10η Ιουνίου ημέρα ιδρύσεως του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και τα 146 χρόνια προσφοράς του, τίμησε το Π.Τ. του ΕΕΣ Πτολεμαΐδας .

 

Το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Πτολεμαΐδας τιμώντας τη 10η Ιουνίου , ημέρα ιδρύσεως του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αλλά και τα 146 χρόνια προσφοράς του, διοργάνωσε σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας Σεμινάριο ” Εκπαίδευσης στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής και στην αυτόματη εξωτερική Απινίδωση και Α’ Βοήθειες ” , το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 στο Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας. Υποδεχόμενη τους εκπροσώπους του ΕΚΑΒ και τους Εθελοντές η Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Πτολεμαΐδας Κούλα Πουλασιχίδου μεταξύ άλλων τόνισε: “Μέσα από αυτή τη δράση τιμούμε σήμερα 10 Ιουνίου την ημέρα ιδρύσεως του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και τα 146 χρόνια προσφοράς του, χωρίς αντάλλαγμα , στη χώρα μας . Γνωρίζουμε ότι ιδρυτής του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου είναι ο Μέγας οραματιστής Ερρίκος Ντυνάν, ο οποίος συνέλαβε την ιδέα στο Πεδίο μιας μάχης το 1864 και λίγα χρόνια αργότερα το 1877 με Πρωτοβουλία της Βασίλισσας Όλγας δημιουργήθηκε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταύρος , ο οποίος συμπληρώνει εφέτος 146 χρόνια αδιάκοπης προσφοράς μιας τεράστιας και ανθρωπιστικής δράσης γεμάτη αλληλεγγύη και αυτοθυσία από τους εθελοντές σε καιρό Ειρήνης αλλά και Πολέμου, όπως πρόσφατα στον πόλεμο της Ουκρανίας .

Σήμερα ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διαγράφει μία αναγεννητική και ανοδική πορεία, έχοντας το τιμόνι του τον ικανότατο και εμπνευσμένο Ερυθροσταυρίτη και ανθρωπιστή Dr Αντώνιο Αυγερινό, μετουσιώνοντας σε πράξη τα ιδεώδη και τις θεμελιώδεις αξίες του μεγαλύτερο ανθρωπιστικού κινήματος παγκοσμίως .

Όπως σε όλη τη χώρα , έτσι και εμείς σήμερα πραγματοποιούμε τη δική μας εκδήλωση στέλνοντας το ανάλογο μήνυμα της κοινωνικής αλληλεγγύης “.

Στη συνέχεια η Πρόεδρος ευχαρίστησε θερμά την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ιδιαίτερα τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας Γιώργο Μαργαρίτη, για την προσφορά του Απινιδωτή στον Ερυθρό Σταυρό Πτολεμαΐδας , αλλά και τον Διευθυντή του ΕΚΑΒ Σάββα Γιασσά για την προθυμία του να στηρίξει τη δράση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Πτολεμαΐδας, τον υπεύθυνο Γραφείου Κίνησης Χρήστο Χατζή που έδωσε και ο ίδιος το παρών τιμώντας την επέτειο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και τους Εκπαιδευτές Χρήστο Λιούρη και Γιώργο Μακρυγιάννη , που με την άρτια εκπαιδευτική τους κατάρτιση παρείχαν στους συμμετέχοντες σημαντικές γνώσεις αναφορικά με τη χρήση σύγχρονου Απινιδωτή , εκμάθησης ΚΑΡΠΑΣ και Α’ Βοηθειών, γνώσεις άκρως απαραίτητες που αν χρειαστεί μπορεί να σώσουν μία ανθρώπινη ζωή που κινδυνεύει.

Επίσης η κ. Πουλασιχίδου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας Αναστάσιο Τσιλφίδη για την παραχώρηση της αίθουσας, προκειμένου να γίνει το Σεμινάριο , αλλά και τον Νικόλαο Χάνογλου για την προσφορά των νοστιμότατων κριτσινιών του. Ήταν ένα απόλυτα επιτυχημένο και χρηστικό Σεμινάριο αναφορικά με τον τρόπο παρουσίασης, τη μεταδοτικότητα των εκπαιδευτών, καθώς και την άψογη σχέση τους με τις εκπαιδεύομενες , οι οποίες είχαν την ευκαιρία να βελτιώσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους , στο συγκεκριμένο αντικείμενο εκπαίδευσης.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.