Επιστολή αναγνώστη στο kozan.gr για τους βανδαλισμούς σε διάφορα σημεία της πόλης (Κοζάνη)

12 Ιουνίου 2023
06:00

 

Το ότι γίναμε ένας ασεβής λαός έχει γίνει πλέον φανερό σε όλους. Η σημερινή νεολαία υποτίθεται ότι μεγάλωσε σε μια ευρωπαϊκή Ελλάδα, αλλά μόνο στα λόγια, όχι στον πολιτισμό, όχι στην κουλτούρα. Σε ποια άλλη χώρα θα δεις να μουντζουρώνουν τα μνημεία τους όπως εδώ; Σε καμία, ούτε στις φτωχές χώρες σαν την Αλβανία, τα Σκόπια, την Βουλγαρία κλπ. Και φυσικά ούτε κατά διάνοια στις πόλεις της Δύσης. Όσοι έχουμε πάει σε εκείνα τα μέρη μόνο θαυμασμό μας προξένησαν. Θέλουμε τουρίστες, αλλά τι να δουν; Οι πόλεις μας έχουν την όψη των περιθωριοποιημένων γειτονιών των Ευρωπαϊκών μεγαλουπόλεων. Εκεί που είναι τα γκέτο. Μουντζούρες στους τοίχους, απεριποίητοι δρόμοι, πεζοδρόμια, δημόσια κτήρια. Και άντε ο κάθε ανεγκέφαλος νέος που παίρνει ένα σπρέι στο χέρι και πάει και μουντζουρώνει μνημεία….αλλά οι αρχές τι κάνουν; Πόσο δύσκολο είναι για τον Δήμο να περιφράξει το ρολόι της πλατείας με ένα καλαίσθητο και ψηλό κιγκλίδωμα, ώστε να μην έχει πρόσβαση κανείς στο τοίχο του ρολογιού; Δεν βαρέθηκαν να σβήνουν και να ξανασβήνουν; Ακόμη τόσο δύσκολο είναι να μπουν κάποιες κάμερες και να καταγράψουν τους “καλλιτέχνες”. Ένα βαρύ πρόστιμο και το πράγμα θα σταματήσει. Τόση σκέψη θέλει;

13 σχόλια

  • Ωραία ΙΔΕΑ να περιφράξουμε το ρολόι της πλατείας με ένα καλαίσθητο και ψηλό κιγκλίδωμα, και θα γίνουμε Καγκελαρία με Καγκελάριο και όχι περιθωριοποιημένη γειτονία των Ευρωπαϊκών μεγαλουπόλεων.

    • Περιθωριοποιημένη γειτονιά είμαστε ήδη, επειδή εμείς θέλουμε να είμαστε έτσι. Συμφωνώ με τα μέσα προστασίας, από τους Ούνους.

  • Όλα είναι ζήτημα παιδείας και στην Ελλάδα έχουμε έλλειψη. Βλέπουμε τον δημόσιο χώρο ως λάφυρο, ως κάτι ξένο, ως την περιουσία του κράτους που μας κλέβει μέσα από τη φορολογία και αφού δε μπορούμε να το κλέψουμε κι εμείς, με τη σειρά μας το βανδαλίζουμε.

    Δεν καταλαβαίνουμε ότι εμείς είμαστε το κράτος, ότι υπάρχει χάριν και προς όφελος δικό μας, άρα στον εαυτό μας κάνουμε ζημιά είτε μέσα από την επιδείνωση της ποιότητας ζωής μας (λόγω του άθλιου αστικού ιστού που καταστρέφουμε μόνοι μας), είτε μέσα από την σπατάλη πόρων τους οποίους εμείς πληρώνουμε μέσα από την φορολογία.

    Όπως είπε κάποτε ο Σημίτης, αυτή είναι η Ελλάδα μας (εμείς).

  • Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΤΟΝ ΝΕΟεΛΛΗΝΑ, ΑΝΕΥΘΥΝΟ ΠΑΡΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

    ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΕΦΗΒΟΙ ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΡΟΜΟΤΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.

    ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟεΛΛΗΝΕΣ.
    ΑΥΤΟ ΨΗΦΙΖΟΥΝ!
    ΑΥΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ!

    ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΥΝΗΘΙΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΒΡΩΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΣΩΔΙΑ ΚΑΙ ΑΜΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΤΟ ΩΡΑΙΟ, Η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟΠΟΕΙ, ΤΟ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ!

    ΕΔΩ ΚΑΙ 50 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ ΣΤΗΝ ΒΡΩΜΑ, ΕΓΙΝΕ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ!

    ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΤΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΤΕ!

    ΔΥΤΙΚΟΦΕΡΝΕΣ ΜΙΜΗΣΕΙΣ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΛΑΪΦ ΣΤΑΪΛ, ΥΠΟΚΟΛΤΟΥΡΑ ΕΓΩΪΣΜΟΥ, ΠΑΝΣΕΞΟΥΑΛΙΣΜΟΣ.

    ΠΟΥ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΩΡΑΙΟ;

  • Η σημερινή νεολαία ε;;; Ενώ η παλαιά νεολαία, της γενιάς σου ας πούμε, τα είχε όλα καμωμένα καλά. Άλλαξε πρώτα μυαλά εσύ λοιπόν , κατάλαβε ότι δεν φταίνε πάντα οι άλλοι και μετά κούνα το δάχτυλο και στους άλλους.

  • Ένα πλέξιγκλας θα έντυνε την πέτρα στα χαμηλά κ θα προστάτευε . Όμως το πρόβλημα δεν λύνεται έτσι. Το θέμα είναι αυτό το κράτος να σοβαρευτεί, να σεβαστεί τον πολίτη κ να τον προστατεύσει κι αυτόν και την περιουσία του. Δηλαδή να εφαρμόσει νόμους. Απλά πράγματα. Κάποιοι όμως δεν θέλουν. Μας επιβάλουν να ζούμε σε τριτοκοσμική χώρα.

  • Πραγματικά καταστρέφουμε τα μνημεία μας αλλά όχι μόνο η νεολαία αλλά θεσμικά, αυτοί που ψήφισαν όσοι ΗΤΑΝ νεολαια.
    Παράδειγμα η τσιμέντο στρώση στην Ακρόπολη!
    “Το Κέντρο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, ανταποκρίθηκε σε αίτημα για τη διενέργεια αυτοψίας στην Ακρόπολη και επιβεβαίωσε αυτό ακριβώς που διέψευσε η Λίνα Μενδώνη, ότι δηλαδή ποτέ δεν ενημερώθηκαν για τις παρεμβάσεις.”

    Το Κέντρο Παγκόσμιας Κληρονομιάς (World Heritage Centre – WHC), που ιδρύθηκε το 1992, είναι ο συντονιστής της UNESCO για όλα τα θέματα που σχετίζονται με την Παγκόσμια Κληρονομιά των εγγεγραμμένων μνημείων. Επιφανείς καθηγητές πανεπιστημίων, επαγγελματίες και πολίτες, με νέα επιστολή τους προς τον καινούργιο διευθυντή του, Lazare Eloundou, εκθέτουν τις ανησυχίες τους για τις επεμβάσεις που το υπουργείο Πολιτισμού επιχειρεί να εφαρμόσει στην Ακρόπολη, παρακάμπτοντας τη νομοθεσία αλλά και τις διεθνείς αρχές της UNESCO.

  • Καμμιά σχέση με τους παλιούς νεολαίε μου. Η ασχήμια της τωρινής νεολαίας τόσο στην πιο εκχυδαισμενη εμφάνιση που θα μπορούσαν να έχουν (ξυρισμένα κεφάλια, σκουλαρίκια στη μύτη, τίγκα στα τατουάζ, σκισμένα παντελόνια) όσο και στην συμπεριφορά δεν έχουν προηγούμενο στη χώρα μας. Νέοι που βανδαλιζουν όλα ένα χύμα πράγμα.

  • Η παλιά νεολαία φταει που πέρασε στην σημερινή νεολαία την συμπεριφορά που βιώνει ο τόπος Άρα μην ξαναακουσω για σημερινή νεολαία

  • Με αυτά τα σχόλια δύο πράγματα. Μπορούν να συμβαίνουν, ή γίναμε πολύ παραπονιαριδες ή δεν τα γράφει κανείς αναγνώστης… βλέπουμε τα κακά από μερίδα της κοινωνίας και αφήνουμε τις βασικές αιτίες. Π.χ δεν βλέπουμε τα χάλια στα βουνά και στους κάμπους με τις ΑΠΕ,δεν βλέπουμε τα τσιμέντα παντού το κιτς που κυριαρχεί, τις λακκούβες, τις Πλημμύρες και τα κακά μας τα χάλια η νεολαία μας φταίει.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.