kozan.gr: O Δήμος Κοζάνης σχεδιάζει την αναβάθμιση του κτηριακού κελύφους του Πνευματικού κέντρου της πόλης

12 Ιουνίου 2023
06:54
Κανένα σχόλιο

O Δήμος Κοζάνης σχεδιάζει την αναβάθμιση του κτηριακού κελύφους του Πνευματικού κέντρου του Δήμου Κοζάνης. Το υφιστάμενο κτίριο, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου και συγκεκριμένα επί της οδού Ικάρων 3 στην πόλη της Κοζάνης, λόγω φθορών του χρόνου και ανεπαρκούς συντήρησης, χρήζει ανακαίνισης και αναδιαμόρφωσης του εξωτερικού κελύφους του, ώστε να διατηρηθεί η λειτουργικότητα και να ενισχυθεί η ιδιαίτερη ταυτότητα του για να μπορεί να είναι βιώσιμο και να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου δίνοντας παράλληλα έμφαση στην αντανάκλαση της καλαισθησίας του. Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Horizon Europe “Eyes, Hearts, Hands Urban Revolution”, είναι η αισθητική και ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού κελύφους, τόσο ενεργειακά, π.χ. με εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος, είτε κάθετων πλαισίων προσαρμοσμένων στην εξωτερική τοιχοποιία, είτε πλαισίων προσαρμοσμένων σε εξωτερικά σκίαστρα ή περσίδες, ή ακόμη η αντικατάσταση των υαλοπινάκων των ανοιγμάτων με γυαλί φωτοχρωμικής τεχνολογίας, όσο και αισθητικά, με καινοτόμο σχεδιασμό, χρήση καινοτόμων μεθόδων κατασκευής και υλικών, καθώς και μελέτη φωτισμού.

Η περιοχή στην οποία βρίσκεται το κτίριο είναι μεγάλης επισκεψιμότητας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, λόγω του Δημοτικού θεάτρου, των δύο σχολικών μονάδων που βρίσκονται παραπλεύρως καθώς και της υφιστάμενης χρήσης του ίδιου του κτιρίου ως Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου, ειδικότερα σε περιόδους καλοκαιρίας, λόγω του πρασίνου που διαθέτει το Άλσος του Αγίου Δημητρίου και του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος. Σύμφωνα με τα παραπάνω, η επισκεψιμότητα αφορά όλες τις ηλικιακές, κοινωνικές και οικονομικές ομάδες. Για το λόγο αυτό, οι προτεινόμενες παρεμβάσεις στο κτίριο, στοχεύουν στην ενίσχυση του κοινωνικού αντικτύπου στην ευρύτερη περιοχή, αναβαθμίζοντας καθολικά την εικόνα και την λειτουργία της καθώς και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Αντικείμενο του διαγωνισμού υπό τον τίτλο «Αναβάθμιση του κτιριακού κελύφους του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Κοζάνης» θα είναι η ανακαίνιση, ο ανασχεδιασμός και η αναβάθμιση του εξωτερικού κελύφους του κτιρίου από άποψη αρχιτεκτονική, λειτουργική, τεχνική, ενεργειακή και αισθητική, κατά τρόπο που να ακολουθεί τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου κτιρίου βελτιωμένης ενεργειακής απόδοσης, καθώς και τις αξίες του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους (New European Bauhaus).

kozan.gr

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.