Σχόλιο αναγνώστη στο kozan.gr: Άλλο ένα κόσμημα της πόλης μας παραμένει ανεκμετάλλευτο παραδομένο στην φθορά του χρόνου

12 Ιουνίου 2023
20:17

 

Ιστορικά και καλαίσθητα οικήματα της πόλης μας έρχονται αντιμέτωπα με την εγκατάλειψη και την ολική τους απαξίωση από τις αρχές. Ένα από αυτά τα παλαιά οικήματα της Κοζάνης είναι μία καλαίσθητη οικία που βρίσκεται στην οδό Επισκοπου Mελετιου κοντά στην εκκλησία των Αγίων Αναργύρων. Άλλο ένα κόσμημα της πόλης μας παραμένει ανεκμετάλλευτο παραδομένο στην φθορά του χρόνου όπως και τα αρχοντικά Νικολάου Βούρκα (οδ. Αρμενούλη-Αδαμάντου Φιλίππου γωνία) και Ευαγγέλου Βαμβακά (οδ. Ιωάννου Τράντα). Ας μεριμνήσει η πολιτεία για την διάσωση του.

9 σχόλια

  • Υπάρχουν και καλοδιατηρημένα αρχοντικά από ευρωπαϊκά κονδύλια που ακόμη και σε καλή κατάσταση δεν αξιοποιούνται καθώς δεν είναι ανοιχτά για το κοινό σε τακτική βάση και ούτε καν υπάρχει εύκολη πρόσβαση, όπως το άλλο αρχοντικό Βούρκα. Να πούμε και για αυτά.

  • Το αρχοντικό Ν. Βούρκα είναι ώριμο έργο για ένταξη στο επόμενο ΕΣΠΑ, για αποκατάσταση.
    Όσο για το αποκατεστημένο αρχοντικό Γρ. Βούρκα, είναι ανοιχτό για το κοινό καθημερινά τις πρωινές ώρες.

    • Πληροφορίες που δεν έχει ο καθένας εκτός από κάποιον που τα ξέρει πολύ καλά. Τα αρχοντικά και τους άρχοντές τους.
      (Και όχι, δεν σκοπεύω να το επισκεφτώ ούτε τις πρωινές, ούτε τις βραδινές ώρες.)

  • Μόνο που το αρχοντικό του Βουρκα ανήκει στο υπουργείο πολιτισμού!!! Η χαρτοθηκη που ανήκει στον δήμο εγινε ερείπιο!!! Αυτό πρέπει να απασχολεί τον κόσμο. Έρχονται και εκλογές!!!’

  • Τι να σου κάνει και ο μαλούτας δεν μπορεί άλλο κουράστηκε αλά μια θητεία ακόμα την θέλει να βάλει την Κοζάνη στο ρεκόρ γκίνες ως η χειρότερη πόλη της Ελλάδας

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.