Ανοιχτή Επιστολή Πάρι Κουκουλόπουλου

20 Ιουνίου 2023
09:20

Αγαπητοί Συμπολίτες

Οι εκλογές της Κυριακής είναι κρίσιμες για τη χώρα, αλλά για τον τόπο μας έχουν κυριολεκτικά ιστορικό χαρακτήρα. Όσο κι αν ψάξουμε, πουθενά δε θα συναντήσουμε αυτό που ζούμε εδώ με τη μαζική φυγή των νέων.

Βαρόμετρο της πραγματικότητας, όπως πάντα, είναι η τοπική μας αγορά, έμποροι και ελευθεροεπαγγελματίες. Εκεί που πίστεψαν ότι γλύτωσαν από τον Κατρούγκαλο ήρθε η περιπέτεια της οικονομικής και πληθυσμιακής συρρίκνωσης από τη βίαιη απολιγνιτοποίηση.

Αναμφίβολα το δίλημμα των εκλογών για μας που ζούμε εδώ είναι ένα:

Μπορούμε να αλλάξουμε την αρνητική φορά των πραγμάτων, ναι ή όχι;

Με εκπροσώπους στη Βουλή που θα παρακολουθούν άβουλοι τις εξελίξεις, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, σίγουρα όχι.

Με ισχυρή φωνή στη Βουλή, τεκμηριωμένο λόγο και τις απαραίτητες συμμαχίες, σίγουρα ναι.

Απαιτούνται μεγάλες πρωτοβουλίες, ρήξεις και τομές που βήμα-βήμα μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα, όπως:

  • Η επιμήκυνση της ζωής των λιγνιτικών μονάδων.
  • Η γενναία συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στα 2 GW που σχεδιάζουν η ΔΕΗ με την RWE.
  • Ο σιδηρόδρομος προς Καλαμπάκα-Ηγουμενίτσα με τον εμπορευματικό σταθμό.
  • Η δημιουργία αγγλόφωνων τμημάτων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
  • Η ολοκληρωμένη παρέμβαση για τον κλάδο της γούνας.
  • Το αρδευτικό Βόρειας Ζώνης Πολυφύτου
  • Η θεσμοθέτηση πραγματικής ρήτρας απολιγνιτοποιησης με καθολική εφαρμογή
  • Η ανάδειξη της περιοχής σε προπύργιο ενεργειακής δημοκρατίας.

Στις δύσκολες μάχες που έρχονται δεν είμαστε χωρίς όπλα.

Το ζήτημα είναι αν είμαστε αποφασισμένοι να τα ενεργοποιήσουμε.

Το ζήτημα είναι να μη συνθηκολογήσουμε με τα συμφέροντα που επενδύουν στην ερημοποίηση της περιοχής προκειμένου να κατοχυρώσουν τα δικά τους κέρδη.

Έχουμε χρέος να αντιδράσουμε τώρα με την ψήφο μας, γιατί όσο παγιώνεται μια κατάσταση τόσο πιο δύσκολα ανατρέπεται.

Την Κυριακή, απαλλαγμένοι από πολιτικά διλήμματα και προσωπικές δεσμεύσεις, στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα στην Αθήνα ότι είμαστε εδώ και απαιτούμε σεβασμό στην προσφορά αυτού του τόπου στην πατρίδα.

Στις 21 Μαΐου κάναμε το πρώτο μεγάλο βήμα και πλέον γίναμε περισσότεροι.

Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω!

13 σχόλια

  • Αν μπουν στη Βουλή τα κομματα Νίκη και Πλεύση
    δε θαχει αυτοδυναμία ο μητσοτακης,ετοιμάστε
    κουστούμια,αν μας πάτε σε τρίτες εκλογές
    το Πασοκ των βενιζελων και Λοβέρδων κι όχι του ΑΝΔΡΕΑ θα διαλυθεί.

    • μακαρι να μπει στην βουλη η πλευση..και ας ψηφισα πασοκ στις εκλογες του μαιου..καποιος να φωναζει και για τον κοσμο..ασφαλως ποτε δεν θα φωναζαν οι συριζαιοι ουτε και οι του πασοκ..ολοι βολεμενοι ειναι αυτοι.

  • Ρε φίλε 40 χρόνια φτάνει κάνε καμία άλλη δουλειά..άσε και κάνα νέο παλικάρι να προσφέρει..σας βαρεθηκαμε εσάς τους καρεκλοκεντυρους.απο οποίο χώρο και αν προέρχεστε..τι δεν καταλαβενετε.

  • Ο Κουκουλοπουλος λες και προήλθε από παρθενογέννηση.Ολοι γνωρίζουμε ότι συμμετείχε ως υφυπουργός δύο φορές στις μνημονιακές κυβερνήσεις μέχρι το 2015 όταν άφησαν το ασφαλιστικό σύστημα χρεοκοπημένο, υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά.Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το Μάρτιο του 2015 δεν είχε να πληρώσει μισθούς και συντάξεις. Αυτα δεν πρέπει να τα ξεχνούν οι πολίτες της Κοζάνης.

  • Έτσι όπως τα λες είναι.. αν τα κομμάτα που ήταν στα όρια του 3% μπουν στη Βουλή τώρα κάνουν ζημιά στην πονηριά του Μητσοτάκη.. που μου θέλει και 180 .. δεν τον φτάνουν οι 151 δηλαδή; Αλλά έτσι είναι αν έχεις μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου.. δυστυχώς γεμίσαμε υπερόπτες.

  • Όποιος λούφαξε όταν έκλεινε ο Μητσοτάκης τις μονάδες τώρα δεν δικαιούται δια να ομιλεί. Πολύ περισσότερο να ζητάει την ψήφο των πολιτών της Κοζάνης με πρόσχημα την επιμήκυνση της ζωής τους. Και όποιος ζητάει συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών στα φωτοβολταϊκά ας ξεκινήσει πρώτα από τους κολλητούς και τα φιλαράκια του. Όχι μια ζωή κοροϊδία στους πολίτες.

  • Ήσασταν είστε και θα είστε το δεκανίκι της ΝΔ, γιατί μάλλον σας κρατάει από κάπου. Εκτός αν είναι δική σας επιλογή λόγω αντισυριζα στρατηγικής. Μέχρι και στο άρθρο 16 συμφωνείτε. Για ποιον λόγο να μην ψηφίσω κατευθείαν τη ΝΔ;

  • Ευτυχως που υπαρχουν κι αυτες οι φωνες,που με ειλικρινεια,συμπαρασταση και εξωστρεφεια μας λενε να μην εφησυχαζουμε,αλλα να τολμησουμε την υπερβαση κανοντας το αλμα προς το μερος της,στηριζομενοι στο ολον.Αυτες ειναι προτασεις για ενα καλυτερο αυριο του τοπου μας.ΠΑΣΟΚ…..ΩΡΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ.

  • Θα συμφωνήσω με την τελευταία φράση: το ποτάμι πίσω δεν γυρνά. Ούτε το πασοκ σας ούτε ο συριζα τους θα γυρίσουν πίσω σε ποσοστά βιώσιμης αντιπολίτευσης. Το γιατί, μπορεί κάλλιστα να σας το πει μέχρι και ένας καθρέφτης. Όσο υπάρχετε εσείς τόσο ο Μητσοτάκης θα κερδίζει ακόμα και με αυτογκόλ.

  • Ένας άνθρωπος σαν τον Παρι, πάντα μπροστά, πάντα με όραμα, και σε ιδιαίτερα δύσκολες περιόδους για τον τόπο και την πατρίδα, αξίζει να τιμηθεί απ όλους μας, έτσι για να έχουμε φωνή!

  • Κουκουλόπουλε, έχεις διαλύσει το Πασοκ της Κοζάνης, προκειμένου να είσαι πάντα εσύ στο προσκήνιο. Άιντε σπίτι σου, μήπως δει το Πασοκ προκοπή!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι