kozan.gr: Σιάτιστα: O Δήμος Βοΐου αποζημίωσε με 2000 ευρώ μια γυναίκα για την επίθεση αδέσποτου σκύλου, που τη δάγκωσε άσχημα στην κνήμη του αριστερού της ποδιού

23 Ιουνίου 2023
17:36

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, που αποκαλύπτει το θέμα, ο Δήμος Βοΐου, προσφάτως, αποζημίωσε με το χρηματικό ποσό των 2000 ευρώ  μία γυναίκα, από την Σιάτιστα, για  την επίθεση από αδέσποτο σκύλο που τη δάγκωσε άσχημα στην κνήμη του αριστερού της ποδιού. Το περιστατικό συνέβη στις 7 Μαΐου 2023 όταν η άτυχη γυναίκα δέχτηκε απρόκλητη επίθεση από ένα αδέσποτο μεγαλόσωμο σκυλί  και μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας ενώ η περιπέτεια της συνεχίστηκε και στο νοσοκομείο Κοζάνης. Η παθούσα αφού ενημέρωσε τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο για το συμβάν προκειμένου να μην προβεί σε δικαστικές ενέργειες πρότεινε την εξωδικαστική συμβιβαστική επίλυση του θέματος κάτι που έγινε δεκτό από το Δήμο Βοΐου, ο οποίος και προχώρησε στη σχετική αποζημίωση με το προαναφερθέν ποσό των 2000 ευρώ.  Το σκεπτικό του Δήμου Βοΐου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό στηρίχθηκε στ’ ότι σε τέτοιες αντίστοιχες περιπτώσεις οι αποφάσεις των δικαστηρίων κατά συντριπτική πλειοψηφία δικαιώνουν τους πολίτες, επιδικάζοντας τούς αποζημιώσεις που κυμαίνονται, ανάλογα με την βλάβη που έχει υποστεί ο παθών ή η παθούσα (πόσο σοβαρός ήταν ο τραυματισμός του/της), από 2.000 ευρώ περίπου για απλό τραυματισμό έως μεγαλύτερα ποσά για σοβαρότερες περιπτώσεις που χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση ή νοσηλεία.

kozan.gr – Φωτογραφία Αρχείου

3 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.