Έφη Μιχελάκη: «Ο Αλέξης Τσίπρας μας χάρισε απλόχερα το πολιτικό του άστρο»

29 Ιουνίου 2023
19:30

Επιτρέψτε μου να μην χρησιμοποιήσω τη λέξη “παραίτηση”. Ένας άνθρωπος με τα χαρακτηριστικά και χαρίσματα του Αλέξη Τσίπρα δεν παραιτείται.

Επιλέγει κάθε φορά να γράφει ιστορία με τον δικό του τρόπο.

Είναι ο ηγέτης που έκανε πάντα πρώτος αυτοκριτική και αναλάμβανε και βάρη που πολλές φορές δεν του ανήκαν.

Μας χάρισε απλόχερα το πολιτικό του άστρο.

Για αυτόν και πολλούς ακόμα λόγους αγαπήθηκε τόσο πολύ από τον κόσμο.

Είναι εκείνος που κατάφερε να κινητοποιήσει την καρδιά, την ψυχή και το μυαλό μας ενώ πέτυχε πολλά για την Ελλάδα τις πιο δύσκολες στιγμές της χώρας μας.

Πρόεδρε όπως είπες είναι κρίσιμες μερικές φορές οι αποφάσεις που καλείται κανείς να πάρει αλλά αυτή τη φορά δεν αντέχεται γιατί χωρίς εσένα στο τιμόνι τίποτα δεν θα είναι ίδιο.

Ανέφερες δύο ποιητές και θέλω να κλείσω με έναν ακόμη στίχο του Οδυσσέα Ελύτη… “Όλα μένουν. Εγώ φεύγω. Εσείς να δούμε τώρα.”

Πρόεδρε της καρδιάς μας…

Αλέξη…

Πάντα μαζί σου…

44 σχόλια

  • Μεγάλα λογια για έναν Μεγάλο Ανθρωπο.
    Δεν έχασε ο Αλέξης,εμεις χάσαμε!
    Αλέξη σ αγαπαμε πολυυυυυ.

  • Ο διάττοντας αστέρας του λαϊκισμού και της κωλοτούμπας που μετέτρεψε το ΟΧΙ σε ΝΑΙ ξεπουλώντας της Μακεδονία και τη ΔΕΗ!

    • Την καραμέλα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ δεν την βαρεθήκατε. Την ΔΕΗ πόσο την πλήρωνες επί ΣΥΡΙΖΑ και πόσο την πληρώνεις σήμερα άσχετε εάν μπορείς να την πληρώνεις. Μετατρέψατε τα σπίτια κρυφά σχολειά γιατί ο κόσμος φοβάται να ανάψει το φως γιατί δεν μπορεί να πληρώσει ΜΙΣΘΟΦΟΡΕ

    • Μεινε με τον διχαστικό αστέρα της τοξικότητας και της τρομοκρατίας τον Τέρη που δολοφονησε 37.000 ανθρωπους +57 στα Τεμπη +600 σε ναυαγιο της Πύλου
      και που σας ταιζε σανο οτι θα ασκησει βετο για την μακεδονια και δε θα καλοσωριζε ποτε τον Ζαεφ και εγινε πιο πιστο σκυλι του.
      Α! Ξεχασα να αναφερω και τους καλους του φιλους τους ναζι απ τα ταγματα Αζοφ της Ουκρανιας
      και οσον αφορα για την ΔΕΗ επι ΣΥΡΙΖΑ δεν εκλεισε ουτε ενας σταθος επι Τερη εκλεισαν τουλαχιστον 2 οπως ο μπαμπας του καποτε εκλεινε την ΑΕΒΑΛ.

      • Πάλι καλά με τέτοια φαντασία που οργιάζει, δεν είπες και ότι ο Μητσοτάκης κατασκεύασε τον κορωνοϊό σε δικό του εργαστήριο και έδωσες εντολή να εισβάλει ο Πούτιν στην Ουκρανία!

        • Αρες μαρες κουκουναρες οπως παντα και εφυολογηματα του ακροδεξιου λομπι δεν περιμεναμε και κατι καλυτερο , ευτυχως για μας και δυστυχως για σας μιλανε η ιστορια και οι αριθμοι που δεν διαψευδονται για οσα προανεφερα τωρα το τι λες εσυ εγω το ακουω βερεσε.

          • Μιλούν οι αριθμοί στη Μόρια, στο Μάτι και στο αποτέλεσμα των εκλογών.

  • Επειδή οι γνωστοί παραχαράκτες της ιστορίας εμφανίστηκαν για να χαρούν πάνω στον πολιτικό τάφο του Τσίπρα , ήρθε η ώρα να ειπωθεί η αλήθεια:

    – Του χρεώνουν 2, 3 ή και 4 μνημόνια.
    Το μνημόνιο ήταν ένα. Κυρώθηκε στις 14-08-2015. Και επισήμως ολοκληρώθηκε το 2018.

    – Του χρεώνουν ότι τάχα η διαπραγμάτευση του 2015 κόστισε 200 δις.
    Τα δήθεν 200 δις δεν υπάρχουν. Αναπαράγουν ένα παραμύθι του Άδωνι. Το χρέος ακόμα και στο εξάμηνο της διαπραγμάτευσης μειώθηκε. Αποδεικνύεται από τα δελτία δημοσίου χρέους.

    – Του χρεώνουν τα capital controls.
    Τα capital controls τα επέβαλλε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα όταν έκοψε τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από τον ELA. Τα είχε προαναγγείλει ως τροϊκα εσωτερικού η κα Ντόρα Μπακογιάννη και ο κος Άδωνις Γεωργιάδης. Άλλωστε, αυτοί φώναζαν «Γερούν γερά».

    – Του χρεώνουν ότι ξεπούλησε τη δημόσια περιουσία.
    Το Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας (ΤΑΥΠΕΔ) ιδρύθηκε με το πρώτο μνημόνιο το 2010. Ήδη έως το 2014, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είχαν παραχωρήσει στο ΤΑΥΠΕΔ όλα τα φιλέτα της δημόσιας περιουσίας.

    – Του χρεώνουν τις μειώσεις των συντάξεων.
    Οι μεγάλες μειώσεις των συντάξεων έγιναν με το δεύτερο μνημόνιο το 2012 (Κυβέρνηση Παπαδήμου και μετά Σαμαρά). Η μόνη μείωση επι ΣΥΡΙΖΑ ήταν η κατά 5% αύξηση των εισφορών υγείας. Συνολικά το 98% των μειώσεων των συντάξεων έγινε με το 1ο και 2ο μνημόνιο, που έφεραν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

    – Του χρεώνουν τη δέσμευση για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα.
    Τα πρωτογενή πλεονάσματα ήταν ήδη στόχος από το δεύτερο μνημόνιο. Πριν 2 μηνες η κυβέρνηση της ΝΔ υπέβαλε μεσοπρόθεσμο με νέα πρωτογενή πλεονάσματα, πάνω από 2%.

    -Του χρεώνουν ότι στο δημοψήφισμα μετέτρεψε το «όχι» σε «ναι».
    Το δημοψήφισμα ρωτούσε εάν δεχόμαστε ή όχι τα μέτρα Γιουνγκερ στα οποία ΔΕΝ περιλαμβανόταν ρύθμιση του χρέους. Ο Τσίπρας πέτυχε να ρυθμίσει το χρέος. Χάρη σε αυτή τη ρύθμιση σήμερα η χώρα, που δεν έχει επενδυτική βαθμίδα, εκδίδει ομόλογα και βγαίνει στις αγορές.

    Εντάξει είμαστε; Εντάξει είμαστε!

    Τυμβωρύχοι και καλοζωισμένα δεξιοτρολ και μη… τελειώνοντας ο Τσίπρας τελείωσε και τα παραμύθια σας. Τελειώσατε.
    Πλέον δεν θα έχετε άλλο αφήγημα για να λέτε ο Τσιπρας φταίει για όλα!

    • Ο πιο λαϊκιστής πολιτικός της τελευταίας 20ετίας που σε κρίσιμες στιγμές εκμεταλλεύτηκε την απόγνωση των πολιτών υποσχόμενος σκίσιμο μνημονίων, νταούλια, επιστροφή στη δραχμή, έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δημοψήφισμα που το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ και άλλα τραγελαφικά. Στο τέλος αφού απέτυχε σε όλα τα παραπάνω, συμβιβάστηκε και υπέγραψε το τρίτο σκληρότερο μνημόνιο δεσμεύοντας τη δημόσια περιουσία για 100 χρόνια, ξεπούλησε τη Μακεδονία και χάρισε απλόχερα ξϋλο και ληγμένα χημικά στους συνταξιούχους. Ευτυχώς οι πολίτες κατάλαβαν γρήγορα την ψεύτικη υποσχεσιολογία του δήθεν αριστερού!

    • με ολα αυτα τα καλα που εκανε πως τα καταφερε να παει τον συριζα σε απανωτες εκλογικες ηττες??? εδω κανονικα επρεπε να πινουμε νερο στο ονομα του ….ξυπνα τα εκανα θαλασσα κ πηρε τον μπουλο ειναι τοσο απλα

    • Πως σου ξεφυγε να γραψεις και εσυ:ο Τσιπρας της καρδιας μας.Μπορεις να μου αναφερεις ενα νοσοκομειο που τυχον ανοιξε τις πορτες του η εστω μια κλινη μεθ επι συριζα;

  • Το πόσο χαρισματικός είναι κάποιος και το πολιτικό του άστρο φαίνεται όταν ρίχνει το καράβι στα βράχια και το βάζει στα πόδια την ώρα που βουλιάζει…

    • Το ποσο χαρησματικος ειναι το απεδειξε περιτρανα με αριθμους και ποιοτητα ζωης επι της διακυβερνησης του. Δε θα μας πειτε τωρα εσεις οι ψηφοφοροι του Πορφυρογεννητου γονου που μεσα σε 4,5 χρονια καταντησατε την χωρα Ουγκαντα.

      Ευτυχως που γραφετε παντως κατι τετοια και μας επιβεβαιωνετε πληρως οταν σας λεγαμε τοσο καιρο οτι εχετε το συνδρομο του ανικανοποιητου
      λαικιστη…τοσο καιρο φαγωθηκατε να φυγει και μολις το πραττει γραφετε οτι το βαζει στα ποδια.
      Πραγματικα ειναι αποριας αξιον πως ολοι εσεις ψηφισατε

      • Το απέδειξε επίσης πόσο αριστερός και ικανός είναι με το ξύλο και τα ληγμένα χημικά στα γεροντάκια που διαμαρτύρονταν για το νέο κόψιμο των συντάξεων!

    • ΣΥΜΒΟΥΛΗ : Ας επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ όσο προλαβαίνουν, έστω και σαν άσωτοι υιοί. Έτσι κι αλλιώς, σαύρες είναι που αλλάζουν χρώμα ανάλογα με τα συμφέροντα!

  • οσο κι αν φαινεται περιεργο σε ορισμενους μονο με τον Τσιπρα πρωθυπουργο η χωρα ειχε θετικο ισοζυγιο με βαση την τελευταια εκδοση του πινακα της eurostat!!! απο το 1995 εως και το 2022…μονο τα 4 χρονια του Τσιπρα ειχαμε θετικο προσιμο στην οικονομια μας, ομως τα κεντρα ξενης διακυβερνησης επρεπε να τιναξουν εξω τον “κακο” πρωθυπουργο που τους την “ελεγε” και γι αυτο επανεφεραν το ’19 εναν “δικο” τους…τον Κουλη, τον κυριο “yes,sir” !!! τωρα τρεχατε ποδαρακια μας απο 1-1-2024 θα μας φαει η μαρμαγκα …!!!

  • Κυριακος, με το μικρο υπουργικο συμβουλιο με ατελειωτους παρατρεχαμενους να πληρωνονται απο τον ηλιθιο λαουτζικο

    • Δηλαδή εσϋ είσαι ο έξυπνος , ο ανοιχτομάτης και το 84% είναι ηλίθιοι; Μήπως και το 2015 ήταν ηλίθιοι και τους κορόιδεψε ο πινόκιο;

  • Χρειάστηκαν,
    ✅8 κόμματα
    ✅τα 6 μεγάλα κανάλια
    ✅5 εφοπλιστικές οικογένειες
    ✅7 μεγαλο-Βιομήχανοι
    ✅12 εφημερίδες
    ✅εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ,
    και 8 χρόνια καθημερινού πολέμου.

    Τσιπρα respect ρε μάγκα…!!!!!

    • Δε χρειάστηκε να τον πολεμήσει κανείς. Πληρώνει τις ψεϋτικες υποσχέσεις που δεν τήρησε και τα λάθη επί λαθών σε ότι διαχειρίστηκε ως πρόεδρος δεκαπενταμελούς.

  • ΤΙ ΘΑ ΘΥΜΗΘΏ. ΤΟ ΌΧΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΝΑΙ, ΤΑ ΜΝΗΜΌΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΣΚΙΖΕΣ ΚΙ ΕΣΚΙΣΕΣ ΕΜΑΣ, ΤΟ ΞΎΛΟ ΠΟΥ ΔΏΣΑΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΝΌ ΚΌΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΊΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ… ΤΟ ΌΤΙ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΊΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑ ΤΗΣ 1ΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ, ΌΤΙ ΑΝΟΙΞΕΣ ΔΙΆΠΛΑΤΑ ΤΗΝ ΠΌΡΤΑ ΣΤΑ ΦΑΝΤ…ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΆ ΣΟΥ… ΤΟ ΌΤΙ ΕΓΛΕΙΦΕΣ ΕΚΕΊ ΠΟΥ ΕΦΤΥΝΕΣ (ΒΛ. ΟΛΑΝΤ, ΜΕΡΚΕΛ) Ή ΤΟ ΌΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΉΡΩΑ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΆΚΗ!

  • ΛΑΘΟΣ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ……….. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΠΡΩΤΑ…………………. ΑΝΤΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ………. ΜΕ ΦΟΡΑ ΣΤΟ 3%

  • Πόσο σας πονάει ο Τσίπρας ακόμα και τώρα που παραιτήθηκε. Αλλά τι να περιμένεις από δεξιά φασιστοτρολ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.