Στον απόηχο της 92ης Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε.- Προτάσεις για την Α/θμια Εκπαίδευση (Tου Αθανάσιου Κωτούλα)

4 Ιουλίου 2023
05:40

Από 27-29 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η 92η Γ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, όπου συμμετείχαν 480 αντιπρόσωποι από όλη την Ελλάδα. Είναι φανερό πως υπάρχουν ζητήματα στα οποία ο εκπαιδευτικός κόσμος και το Υπουργείο Παιδείας βαδίζουν σε παράλληλη πορεία. Από εκεί και πέρα υπάρχουν δεκάδες άλλα μικρά ή μεγάλα ζητήματα τα οποία το εκπαιδευτικό κίνημα,μέσα από τις δράσεις της ομοσπονδίας και των Συλλόγων,πρέπει να διεκδικήσει και να αναδείξει.

Πρέπει να στραφούμε και να διεκδικήσουμε:

Ουσιαστικές αυξήσεις για να ζούμε μα ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ από το μισθό μας.

Άμεσες χρηματικές ενισχύσεις στους εκπαιδευτικούς των νησιωτικών περιοχών που καλούνται να πληρώσουν εξωπραγματικά ενοίκια και να επιβιώσουν σε συνθήκες σκληρής ακρίβειας.

Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη 1:15 Νηπιαγωγεία και 1:20 Δημοτικά.

Δέσμευση του νέου υπουργού για συνέχιση των μόνιμων διορισμών, κατάργηση του θεσμού του αναπληρωτή και επιστροφή στην κανονικότητα με την άμεση αντικατάσταση όσων συνταξιοδοτούνται με μόνιμους διορισμούς. Οι μόνιμοι διορισμοί των τελευταίων χρόνων έφεραν μια μικρή αισιοδοξία στον εκπαιδευτικό κόσμο.

Άμεση λήψη μέτρων για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας στις σχολικές μονάδες. Σε μεγάλες σχολικές μονάδες , αν κριθεί αναγκαίο, διάθεση ωρών για γραμματειακή υποστήριξη.

Δεύτερος εκπαιδευτικός στην τάξη. Ξεκίνημα από τις πολυπληθείς τάξεις των Νηπιαγωγείων, καθώς οι νηπιαγωγοί μας ειναι οι μοναδικοί εκπαιδευτικοί χωρίς ούτε ένα λεπτό διάλειμμα καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου τους.

Εξίσωση του ωραρίου των εκπαιδευτικών των ολιγοθέσιων Δημοτικών και Νηπιαγωγείων με αυτό των εκπαιδευτικών των πολυθέσιων.

Μόνιμη χρηματοδότηση των εκπαιδευτικών μονάδων για ενίσχυση του τεχνολογικού εξοπλισμού και του εκπαιδευτικού υλικού τους.

Δρομολόγηση ανέγερσης νέων σχολικών κτιρίων, σύγχρονων και με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Ιδιαίτερη μέριμνα από το υπουργείο παιδείας προς την Π.Ε. Κοζάνης για την μείωση του μαθητικού δυναμικού , εξαιτίας της υπογεννητικότητας , της εσωτερικής και εξωτερικής μετανάστευσης και της απολιγνητοποίησης.

 Κωτούλας  Αθανάσιος

Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπ/κων Α/θμιας Εκπ/σης Κοζάνης

Δάσκαλος του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρόκου

Αντιπρόσωπος στην 92η Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

                                                                                      

3 σχόλια

  • …η κυβέρνηση πήρε 40% με συγκεκριμένο πρόγραμμα για την εκπαίδευση. Οι προτάσεις της ΔΟΕ δεν έπρεπε να συζητηθούν νωρίτερα; Τώρα θα καλέσετε τον κόσμο σε απεργίες κατά της αξιολόγησης; Τις διαφημίσεις για ολική αξιολόγηση φαντάζομαι τις είδατε… Έχω την αίσθηση ότι κάνατε διακοπές στην Αθήνα και όχι διάλογο για την παιδεία…

  • Πάντα τρέχετε πίσω από τις εξελίξεις…
    Καλά μπάνια…
    Για όλα αυτά πρόεδρε έπρεπε να ενημερώσεις τους συναδέλφους πριν τη λήξη του διδακτικού έτους.
    Αλλά μάλλον όλα αυτά τα γράφεις για δημιουργία εντυπώσεων και προφανώς για να δικαιολογήσεις την τυπική σου παρουσία…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.