Κώστας Πασσαλίδης: “O νέος αρχηγός που θα προκύψει να έχει καθαρή πολιτική άποψη και πολιτική ταυτότητα”

7 Ιουλίου 2023
16:46
Σήμερα και στην χώρα μας αλλά και στον κόσμο, συντελέστηκαν και συντελούνται αλλαγές στο γεωστρατηγικό, οικονομικό και τεχνολογικό περιβάλλον. Αυτές οι αλλαγές έχουν διαμορφώσει σύγχρονες αντιθέσεις και απαιτούνται ολοκληρωμένες και ασφαλείς προτάσεις. Άποψη μου είναι οτι ,εκτός από τις ευθύνες που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για το αποτέλεσμα των εκλογών, η συμπεριφορά του εκλογικού σώματος ανέδειξε αισθήματα ανασφάλειας και φόβου όπου παθητικοποίησαν και συντηριτικοποίησαν τους πολίτες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις νέες συνθήκες πρέπει να απαντήσει ως ένα εναλλακτικό κόμμα της κυβερνώσας Αριστεράς και όχι ως ένα κόμμα διαμαρτυρίας. Χρειάζεται ένα συνέδριο σύνθεσης και συγχρόνως κοινωνικής διασύνδεσης, ένα συνέδριο που να προτείνει ένα νέο παραγωγικό και κοινωνικό μοντέλο που να διευρύνει την παραγωγική βάση και να ακυρώνει τις γεωγραφικές και κοινωνικές ανισότητες. Χρειάζεται ένας σύγχρονος φορέας όπου θα συναντηθούν τα ρεύματα του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της Αριστεράς και της οικολογίας. Πρέπει να σταθούμε απέναντι τόσο στην δεξιά και στην δεξιά σοσιαλδημοκρατία που συμπορεύθηκε με τις νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις, όσο και σε μία ανέξοδη Αριστερά της διαμαρτυρίας.
Συνέδριο λοιπόν νέας αρχής και όχι εσωκομματικών διευθετήσεων, ένα κόμμα με πολιτική ταυτότητα και σταθερές πολιτικές θέσεις. Η πολιτική να προσδιορίζει τα πρόσωπα και όχι τα πρόσωπα την πολιτική, αναγκαίο λοιπόν το πολιτικό και προγραμματικό πλαίσιο που θα εκφράζει τις πολιτικές και κοινωνικές ανάγκες και σε αυτό το πλαίσιο να υπάρξει ειλικρινή κριτική και αυτοκριτική από όλους μας όπου στην κορύφωσή του να υπάρξει αξιολόγηση των στελεχών και των προσώπων. Έτσι ο νέος αρχηγός που θα προκύψει να έχει καθαρή πολιτική άποψη και πολιτική ταυτότητα ώστε να ενώσει και να δεσμεύσει όλους σε πολιτικές θέσεις που θα σέβονται και θα στηρίξουν όλοι, χωρίς να υπάρξει περιθώριο αμφισβήτησης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν κάνοντας τις αναγκαίες παρεμβάσεις και διορθωτικές κινήσεις θα παραμείνει ο βασικός πυλώνας της Αριστεράς και της δημοκρατικής παράταξης και θα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας υπηρετώντας πάντα τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας.

12 σχόλια

  • Ο νέος αρχηγός να έχει καθαρή πολιτική ταυτότητα αλλά το κόμμα να είναι λίγο αριστερό, λίγο κέντρο, λίγο οικολόγοι και λίγο απολα; Αχταρμάς λουλουδιασμενο κείμενο εντυπωσιασμου

    • Κύριε Πολίτη δεν μας είπες η νουδούλα σας δεν είναι αχταρμάς ακροδεξιοί κεντρώοι ΠΑΣΟΚ τι άλλο θέλετε τώρα θα κάνετε και άλλη μεταγραφή (ΛΟΒΕΡΔΟΣ) .Δες τα χάλια σας και άσε τους άλλους . ΚΑΛΛΑ ΚΡΑΣΙΑ

  • “Έτσι ο νέος αρχηγός που θα προκύψει να έχει καθαρή πολιτική άποψη και πολιτική ταυτότητα…”
    Άρα θα πρέπει να προέρχεται από χώρο εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

    • Ριξε μια ματια στο συνονθυλευμα των Πατσηδων που ψηφισες να δεις ποσους γυρολογους εχεις που παριστανουν και τους νεοφιλελευθερους δημοκρατες οταν πριν καμια δεκαετια περιπου εβριζαν κιολας τον Κουλη χειροτερα απο μας , και μετα εχεις αποψη και για τον Συριζα

  • αχ σύντροφε,ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει αριστερά.αυτό σας λέει τίποτα;

    καταστρέψατε και τις ελάχιστες ηθικές αξίες που είχε η αριστερά και τώρα ο κόσμος πάει δεξιά….

  • Στις επομενες εκλογες ο σφυριζα αν παρει 7%
    θα ειναι μεγαλη επιτυχια!!! Ετσι κι αλλιως ηταν ενα κομμα μιας χρησης,εκμεταλλευτηκε την αγανακτηση και τον θυμο του λαου για τα μνημονια, υποσχεθηκε στους παντες τα παντα και οταν κυβερνησε εκανε τα ακριβως αναποδα,τωρα το ποταμι δεν γυριζει πισω,αλλωστε το ειχα προβλεψει οτι μετα τις εκλογες η κατασταση στον τσιριζα θα ειναι ο τελευταιος να κλεισει την πορτα!!!!!

  • Γιατί ο προηγούμενος δεν είχε;
    Δυστυχώς κ. Πασσαλίδη, σαν τον Τσιπρα δεν θα βρείτε. Ώρα να πάτε στο 3%

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.