Οικολογική Κίνηση Κοζάνης: Το οικολογικό κίνημα έχασε ένα γνήσιο τέκνο του – Θα μείνεις για πάντα στην καρδιά μας, Ελένη Τσεβεκίδου

12 Ιουλίου 2023
08:26
Κανένα σχόλιο

 Ένα από τα ιστορικά στελέχη της Οικολογικής Κίνησης Κοζάνης, η Ελένη Τσεβεκίδου έφυγε από κοντά μας, κλείνοντας μια πολύχρονη προσφορά στην οικολογία και στην πόλη μας.

Η Ελένη από το 1987 που ο αείμνηστος Χρίστος Μπέσσας  ίδρυσε την Οικολογική Κίνηση έδωσε το παρών στην αρχή ως ιδρυτικό μέλος και στη συνέχεια – επί σειρά ετών – ως στέλεχος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Το 1990 και 1994 κατέβηκε στις δημοτικές εκλογές με το Συνδυασμό της Οικολογικής Κίνησης, την οποία εκπροσώπησε ως δημοτικός σύμβουλος Κοζάνης για δύο ετήσιες θητείες.

Η Ελένη με συνέπεια και ιδιαίτερη ευαισθησία ασχολήθηκε με τα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής. Συμμετείχε σε εκδηλώσεις για θέματα ρύπανσης, υγείας, πρασίνου και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, ενώ ως εθελόντρια έλαβε μέρος σε καθαρισμούς πάρκων, δενδροφυτεύσεις, δράσεις αλληλεγγύης  κλπ.

Παράλληλα υπερασπίστηκε τα δικαιώματα της γυναίκας, όσες φορές κλήθηκε να μιλήσει σε σχετικές διοργανώσεις ως εκπρόσωπος της Οικολογικής Κίνησης.

Συνεπής, αισιόδοξη και αποτελεσματική σε ό,τι αναλάμβανε, αλλά και έντονα συναισθηματική και ρομαντική, θα μείνει στην καρδιά μας ως ενεργός πολίτης της ανιδιοτελούς προσφοράς και δια βίου φίλη.

Καλό σου ταξίδι γλυκιά μας Ελένη.

Η Οικολογική Κίνηση Κοζάνης θα καταθέσει στο λογαριασμό μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης ένα συμβολικό ποσό στη μνήμη της Ελένης Τσεβεκίδου.

10-7-2023

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΖΑΝΗΣ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.