360.000 ευρώ από την Π.Ε. Κοζάνης για την επιχορήγηση των επικουρικών ιατρών που θα στελεχώσουν το Γ.Ν. Μαμάτσειο – Μποδοσάκειο την επόμενη τριετία

13 Ιουλίου 2023
10:18

 

Η αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Κατερίνα Δαδαμόγια, εισηγήθηκε την έγκριση υποβολής πρότασης στο ΕΑΠ 2012-2016 (τοπικός πόρος)  για την «Επιχορήγηση Επικουρικών Γιατρών που θα Στελεχώσουν το Γ.Ν. Μαμάτσειο-Μποδοσάκειο», κατά την Οικονομική Επιτροπή της 11ης Ιουλίου 2023.

Η στελέχωση των νοσοκομείων της Π.Ε. Κοζάνης με τους απαιτούμενους ιατρούς, αποτελεί αρμοδιότητα της κεντρικής διοίκησης. Η Περιφερειακή Αρχή από την πλευρά της, υποστηρίζει συστηματικά και με κάθε δυνατό μέσο τη λειτουργία των νοσοκομείων σε μια προσπάθεια να προασπίσει το θεμελιώδες αγαθό της υγείας. Έχει διαθέσει σημαντικά κονδύλια μέσω του ΕΣΠΑ και του ΕΑΠ για την ενίσχυση των νοσοκομείων σε εξοπλισμό και ασκεί πιέσεις στα αρμόδια υπουργεία για την επαρκή στελέχωσή τους σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Για την αντιμετώπιση του χρόνιου προβλήματος στελέχωσης των νοσοκομείων της περιοχής μας με ιατρικό προσωπικό, κρίνεται απαραίτητη η θέσπιση κινήτρων, τα  οποία θα την καταστήσουν ελκυστική επιλογή για τους επικουρικούς ιατρούς.

Σημαντικό κίνητρο για τη λύση του προβλήματος, αποτελεί η καταβολή επιπρόσθετου ποσού στις προβλεπόμενες από το νόμο αμοιβές των ιατρών, από την Περιφέρεια, που προσδιορίζεται στο παρόν έργο σε ποσό ίσο με 500 € μηνιαίως.

Για την ικανοποίηση της χρόνιας αυτής απαίτησης, η αντιπεριφερειάρχης εισηγήθηκε την αύξηση του προϋπολογισμού του έργου κατά 360.000 ευρώ, ενισχύοντας οικονομικά με τα απαιτούμενα ποσά τα νοσοκομεία για τα επόμενα τρία χρόνια, συνεχίζοντας το υφιστάμενο έργο. Το ποσό αντιστοιχεί σε είκοσι ιατρούς.

6 σχόλια

  • Αυτα τα εδωσε ο κ.Καρυπιδης και ο κ.Γιαννακιδης.Γιατι δεν αυξανετε εσεις, μετα απο τοσα χρονια,το επιδομα ωστε να ερθουν γιατροι,αφου αποδειχτηκε πως με τοσα λιγα χρηματα οι γιατροι δεν προτιμουν τα νοσοκομεια της Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ.ΑΥΞΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ.

    • Όσο αυξάνονται τα επιδόματα τόσο ζυγωνουν τα νέα μνημόνια αλλά ο Έλληνας παίκτης θέλει μόνο να τζογαρει…μυαλό δεν έβαλε ακόμα…

  • Επιδόματος πολιτική τώρα και στην τοπική αυτοδιοίκηση…να δούμε πόσο καιρό θα αντέξει οικονομικά το έρημο το κράτος μας μέχρι να μας ξαναβάλει σε μνημόνιο η Ευρώπη!!!! 10,14,18 ή 20 μήνες από τώρα!!! Είναι εξωφρενικό αυτό που ζούμε…και απ ότι φαίνεται μάλλον θα ξαναζησουμε στιγμές μνημονιων με τις απαράδεκτες πολιτικές που ακολουθούν όλοι οι πολιτικοί μας!!! Φυσικά και χαίρεται ο ελληνακος αλλά δυστυχώς η χαρά του αυτή πάλι θα του γυρίσει στο κεφάλι του επάνω!!! Μυαλό δεν έβαλε μετά από 10+ χρόνια μνημονίου….

  • Δηλαδή δίνουν τα λεφτά του πομπού για γιατρούς στα νοσοκομεία δηλαδή η Βέροια που δεν έχει Πόρο η Κατερίνη Λάρισα τα Γιάννενα δεν έχουν γιατρούς και ήταν την εύκολη λύση για να μην πιέσουν την κυβέρνηση να πάρει γιατρούς και μετά μιλάμε για τη μεταγεννητική περίοδο. Εν πρώτοις φαίνεται καλή κίνηση σε όλους τους καλοκάγαθος όμως είναι αισχρό αυτό που συμβαίνει

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.