Αυτοψία του Δήμου Εορδαίας, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και στελεχών της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στις εκτάσεις του πρώην Στρατοπέδου Καπετάν Φούφα, που έχουν προταθεί για την δημιουργία κτιριακών εγκαταστάσεων που θα καλύψουν ανάγκες των Σχολών που βρίσκονται στην Πτολεμαΐδα

18 Ιουλίου 2023
12:26

Κλιμάκιο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποίησε, χθες το πρωί, μία πρώτη επίσκεψη στις εκτάσεις, που βρίσκονται στο χώρο του Πρώην Στρατοπέδου Καπετάν Φούφα, οι οποίες έχουν προταθεί από τον Δήμο Εορδαίας για δημιουργία φοιτητικών εστιών, στο πλαίσιο της κτιριολογικής ανάπτυξης του ΠΔΜ.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε παρόντος του Δημάρχου Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά, ενώ επικεφαλής του κλιμακίου του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας ήταν ο Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Γιώργος Ιορδανίδης συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης των Τεχνικών Υπηρεσιών και Μηχανοργάνωσης Κωνσταντίνο Δάρδα.

Ακόμα στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας & Προγραμματισμού Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Νικόλαος Φουρκιώτης, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Ποιότητας Ζωής Δήμου Εορδαίας Ηλιάνα Παπαδοπούλου, στελέχη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, τεχνικοί σύμβουλοι του ΣΔΙΤ, στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών και των δύο φορέων, όλοι εμπλεκόμενοι στη διαδικασία ολοκλήρωσης του συγκεκριμένου Project.

Στην μικρή αυτοψία των προτεινόμενων εκτάσεων οι εκπρόσωποι του ΠΔΜ εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για αυτές, ενώ συμφωνήθηκε η συνέχιση της συνεργασίας και του γόνιμου διαλόγου με κοινό στόχο τη στήριξη των Σχολών του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, μέσα από τη δημιουργία ενός άρτιου και ολοκληρωμένου Πανεπιστημιακού Campus.

Να σημειώσουμε ότι από πλευράς Δήμου Εορδαίας έχει ήδη υποβληθεί αίτημα προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειες από το οποίο αναμένεται έκδοση ΦΕΚ των Όρων Πολεοδόμησης στα προτεινόμενα Οικοδομικά Τετράγωνα, έτσι ώστε να μπορούν να παραχωρηθούν προς χρήση στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και να δημιουργηθούν κτιριακές εγκαταστάσεις που θα στεγάσουν φοιτητικές εστίες, όπως επίσης χώροι που θα καλύπτουν εκπαιδευτικές, διοικητικές αλλά και ανάγκες αναψυχής.

4 σχόλια

  • Όλες οι πόλεις της δυτικής Μακεδονίας έχουν κτίρια για τις σχολές στην δεύτερη πόλη πληθυσμιακά της περιφέρειας κοιτάμε το 2023 να κάνουμε κτίρια πιθανόν μετά το 2030 ….

  • Βιομηχανία κατασκευής κτιρίων και χαράς των εργολάβων.

    Μπράβο Θόδωρε! Σε βλέπω σύντομα Βο(υ)λευτή και υπουργό δημόσιων έργων!

    Οικοδομικαί επιχειρήσεις “το “πανεπιστήμιο””!

  • Θα έπρεπε να ξεκινήσουν τον έλεγχο από το κτήριο όπου στεγάζεται η Μαιευτική και η εργοθεραπεία.Που θέλουν να το λένε και Πανεπιστήμιο.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.