kozan.gr: Χύτρα ειδήσεων: Τα ψώνια από το ίδιο μαγαζί

19 Ιουλίου 2023
06:23

Όταν, εσχάτως, μέσω της “Διαύγειας”, ανακαλύπτεις πως σε συγκεκριμένα μικρο-είδη και για διάφορες ανάγκες, του φορέα στον οποίο προΐσταται, οι προμήθειες, κάποιων χιλιάδων ευρώ, έχουν γίνει, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, με απευθείας αναθέσεις, από ένα συγκεκριμένο μαγαζί, τη στιγμή που υπάρχουν αρκετά αντίστοιχα στην περιοχή, τότε καταλαβαίνεις πως «υπάρχει κάτι σάπιο στο βασίλειο της Δανιμαρκίας» . Επιβεβαιώνοντας τις υποψίες σου, διαπιστώνεις πως πρόκειται για μαγαζί ιδιοκτησίας προσώπου του πολύ στενού φιλικού του κύκλου κι εξάγεις το συμπέρασμα πως στη συγκεκριμένη περίπτωση οι αρχές κι οι κανόνες της αγοράς περί ίσης μεταχείρισης έχουν πάει περίπατο μπροστά στα συμφέροντα και την εξυπηρέτηση ημετέρων. Πιστεύοντας πως δε θα γίνει αντιληπτός, επειδή η νομοθεσία του επιτρέπει τις απευθείας αναθέσεις ή επειδή είναι λάτρης του δόγματος “Βουλγαράκη” πως “ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό”, ξεχνά πως υπάρχει κι η κρίση των πολιτών που απορρίπτει και κατακρίνει τέτοιες πρακτικές. Μια ενδελεχής έρευνα σε χρονικό διάστημα τετραετίας είναι βέβαιο πως θα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Όλα στην ώρα τους, με ονόματα κι αποδείξεις!

 

H Xύτρα

7 σχόλια

  • Πολύ ενδιαφέρουσα είδηση της πιάνει όλους δημάρχους περιφερειάρχες ολους θεσμικους παράγοντες , δηλαδή όλους όσους ψωνίζουν, και φυσικά γαργαλάει και εξάπτει τη φαντασία όλων. Και έτσι όπως έχει κεσάτια η αγορά όλοι βγαίνουν εναντίον όλων.

  • Να ήταν ένα μόνο μαγαζί, θα ήταν καλά.Απευθείας αναθέσεις γίνονται εδώ και χρόνια, σε διάφορους τομείς, σε συγκεκριμένους.και δεν μιλάμε για 15-20 ευρώ, μιλάμε για χιλιάδες ευρώ, αν το ψάξεις πιο καλά θα δεις ότι οι ίδιοι και οι ίδιοι παίρνουν τα έργα,χωρίς απαραίτητα να σημαίνει ότι είναι και οι πιο οικονομικοί ή πιο ποιοτικοί.

  • πριν ποσα μαγαζιά ήταν δηλαδή? τώρα που είναι αντιδήμαρχοι τα ανοίξανε τα μαγαζιά?με τους προηγούμενους δημαρχους ποιος τα είχε τα μαγαζιά?μόλις έκλεισε ο παιδότοπος γιατί δεν τον πήρες εσύ να γίνεις πλούσιος?

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.