Υποψήφιος Δημαρχος Αμυνταίου Γιάννης Λιάσης: “Τι κρύβεται πίσω από την σπουδή του κ. Μπιτάκη Άνθιμου, να δεσμεύσει τη δημοτική επιχείρηση σε μία πολυετούς διάρκειας συμφωνία”

20 Ιουλίου 2023
20:33
Κανένα σχόλιο
Σοβαρά ερωτήματα εγείρει η αιφνίδια και απρόσμενη απόφαση του κ. Άνθιμου Μπιτάκη, να αναθέσει απευθείας και για μια ολόκληρη επταετία (7), στην εταιρεία «PRO-DRINKS» την αποκλειστική αντιπροσωπεία εμπορίας και διάθεσης προϊόντων της δημοτικής επιχείρησης «ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ», ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου και χωρίς την τήρηση οποιασδήποτε διαγωνιστικής διαδικασίας, ικανής και κατάλληλης να μεγιστοποιήσει το όφελος της δημοτικής επιχείρησης και κατ’ επέκταση του Δήμου Αμυνταίου.
Με την ενέργειά του αυτή ο κ. Άνθιμος Μπιτάκης, υπαναχωρώντας θεαματικά από προηγούμενες θέσεις του, υιοθέτησε παραδόξως στις παραμονές των δημοτικών εκλογών μία πρακτική, της οποίας μέχρι τώρα ήταν σφοδρός πολέμιος, αφού προσπάθησε με κάθε νόμιμο τρόπο να ακυρώσει παλαιότερη παρόμοια συμφωνία εμπορικής αποκλειστικότητας μεταξύ της ίδιας δημοτικής επιχείρησης και άλλης εταιρίας. Η διαδικασία αυτή, όπως ό ίδιος έχει ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο, βρίσκεται σε δικαστική εξέλιξη χωρίς μέχρι σήμερα να έχει κριθεί και συνεπώς οποιαδήποτε τέτοια απόφαση, όσο εκκρεμούν τα δικαστήρια, δίνει ερείσματα στους ισχυρισμούς της αντίδικης πλευράς.
Επιπλέον, κατά παράβαση κάθε δεοντολογικής αρχής, ο κ. Άνθιμος Μπιτάκης προχώρησε σε συμφωνία επταετούς διάρκειας (7), προκαταλαμβάνοντας με τον τρόπο αυτό όχι μόνο την επόμενη αλλά και την μεθεπόμενη δημοτική αρχή, ακυρώνοντας τις επιλογές τους.
Ο κύριος Άνθιμος Μπιτάκης, εγκατέλειψε τον επίμονο ισχυρισμό, τον οποίο προέβαλε ο Δήμος Αμυνταίου ενώπιον όλων των αρμοδίων δικαστικών και διοικητικών αρχών, ότι δηλαδή η προηγούμενη σύμβαση αποκλειστικής αντιπροσώπευσης και εμπορίας που έχει συνάψει η δημοτική επιχείρηση, είναι δημόσια σύμβαση του νόμου 4412/2016, υποκείμενη σε όλους τους κανόνες δημοσιότητας, διαφάνειας και υγιούς ανταγωνισμού που προβλέπει ο νόμος αυτός, και επομένως η εν λόγω σύμβαση είναι ανίσχυρη, επειδή ανατέθηκε απευθείας κατά παράβαση των παραπάνω κανόνων.
Παραμέρισε το Δημοτικό Συμβούλιο στη λήψη μιας ιδιαίτερα σημαντικής απόφασης, με μακροχρόνιες επιπτώσεις στα συμφέροντα της δημοτικής επιχείρησης, σε πλήρη αντίθεση με την έως τώρα κατ’ επανάληψη διατυπωμένη θέση του, ότι ο ίδιος εκπροσωπεί απλώς το Δήμο στα όργανα διοίκησης της δημοτικής επιχείρησης, ότι δεν δικαιούται να αποφασίζει μόνος του για τα σημαντικά ζητήματα της εταιρείας και ότι συνεπώς υποχρεούται, πριν από οποιαδήποτε κρίσιμη απόφαση, να έχει εξασφαλίσει την έκφραση της βούλησης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Τι κρύβεται πίσω από την σπουδή του κ. Μπιτάκη Άνθιμου, να δεσμεύσει τη δημοτική επιχείρηση σε μία πολυετούς διάρκειας συμφωνία, τους όρους της οποίας γνωρίζει μόνο ο ίδιος, τρεις (3) μόλις μήνες πριν από την διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών;Με εκτίμηση
Γραφείο τύπου
Του συνδυασμού «Μαζί για τον Τόπο μας»
Υποψηφίου Δημάρχου
Γιάννη Λιάση

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.