Ονομάζομαι Φώτης Παπαδημητρίου του Χρήστου και της Χρυσής και γεννήθηκα το 1980  στην Κοζάνη. Ζω και κατοικώ στο Δρέπανο – Κοζάνης από το 1987. Είμαι παντρεμένος με την Ελένη Ελευθεριάδου και έχουμε δύο γιους, τον Χρήστο και τον Γιάννη, 16 και 11 ετών αντίστοιχα.

Είμαι απόφοιτος του Τεχνικού Λυκείου Κοζάνης , του Μηχανολογικού τομέα,  με την ειδικότητα του ψυκτικού εγκαταστάσεων και κλιματισμού.

Στο παρελθόν εργάστηκα ως προϊστάμενος για 2 χρόνια σε γνωστή αλυσίδα εστίασης της Κοζάνης.

Από το 2000 έως το 2010 υπήρξα χειριστής στο ορυχείο του Ν. Πεδίου σε ιδιωτική εταιρεία.

Από το 2010 έως και σήμερα εργάζομαι ως μόνιμος υπάλληλος στη Δ.Ε.Η Α.Ε ως χειριστής στο ορυχείο Ν. Πεδίου

Η ενασχόλησή μου με τα κοινά ξεκίνησε πριν από 13 χρόνια. Από το 2010 έως το 2020 διετέλεσα πρόεδρος στον Αθλητικό Σύλλογο Δρεπάνου συμμετέχοντας ενεργά στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Κοζάνης (αντρικά -παιδικά). Έχω βραβευτεί ως καλύτερος παράγοντας από τα αθλητικά Σωματεία της περιοχής, ενώ σήμερα είμαι μέλος της πειθαρχικής επιτροπής της Ε.Π.Σ. Κοζάνης.

Τα τελευταία 6 χρόνια έχω εκλεγεί ως Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στο Δημ. Σχολείο Δρεπάνου – Κοζάνης στο οποίο με όρεξη και μεράκι προσπαθώ να παραστώ και να ανταποκριθώ σε οποιαδήποτε ανάγκη προκύψει πάντα με γνώμονα το συμφέρον των παιδιών και την αναβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου.

Παράλληλα, έχω εκλεγεί στη θέση του γραμματέα ΣΩ.Π. ΣΚΛΗΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, ενώ στις τελευταίες εκλογές του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εκλέχτηκα  ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου.

Από το 2019 έως και σήμερα είμαι Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δρεπάνου προσπαθώντας να ανταποκριθώ με συνείδηση και ανιδιοτέλεια σε όλες τις προκλήσεις που προκύπτουν μέσα από τον ιδιαίτερα απαιτητικό μου ρόλο, καταβάλλοντας όλες μου τις δυνάμεις για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της κοινότητάς μου.

Με οδηγό την αγάπη μου για τον τόπο μου και την αστείρευτη διάθεση   για προσφορά που με διακατέχει για το κοινωνικό σύνολο ,αποφάσισα να συμπορευτώ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη ως υποψήφιος για το Τοπικό Συμβούλιο Δρεπάνου με τη Δημοτική παράταξη ¨ Μαζί για την Κοζάνη¨ και  τον  Υποψήφιο Δήμαρχο  Γιάννη Κοκκαλιάρη, γιατί όλοι μαζί  μπορούμε να δημιουργήσουμε  έναν Δήμο που θα δίνει ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες στους πολίτες του εξασφαλίζοντας την ποιότητα ζωής που τους αξίζει.