X. Kάτανας: Απάντηση στην ερώτηση της σημερινής περιφερειακής Αρχής σε σχέση με την απόκτηση ελικοπτέρου από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

24 Ιουλίου 2023
10:12
Απάντηση στην ερώτηση της σημερινής περιφερειακής Αρχής σε σχέση με την απόκτηση ελικοπτέρου από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας όπου θα εξασφαλίζει δωρεάν αεροδιακομιδή σε κάθε Δυτικομακεδόνα συμπολίτη, καθώς και σε κάθε έκτακτο περιστατικό σε επισκέπτες όπου θα διεκδικήσουμε να επισκέπτονται τουριστικά ή επαγγελματικά τον τόπο μας.
Υπάρχουν τρεις λύσεις για το Ε/Π αεροκομιδων.
1η λύση:
Αγορά Ε/Π από την Περιφέρεια.
Ένα Ελικόπτερο μεταχειρισμένο κοστίζει ανάλογα την κατηγορία του από 1 εκ ευρώ έως 3 εκ ευρώ. Πάγια έξοδα Ελικοπτέρου 200000€ το χρόνο.
Πρέπει η Περιφέρεια να συγκροτήσει Αεροπορική εταιρεία.
2η λύση:
Αγορά Νοσοκομειακού Ελικοπτέρου από την Περιφέρεια και ένταξη του σε Αεροπορική εταιρεία, που θα του εξασφαλίζει το νομοθετικό πλαίσιο, την πτητική και τεχνική υποστήριξη, με τα ανάλογα χρήματα.
3η λύση: (όπου κατά την άποψη της παράταξής μας «ΠΡΩΤΑ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ») είναι και η πιο συμφέρουσα. Η μίσθωση (leasing) κατάλληλου ελικοπτέρου από αεροπορική εταιρεία με εγγυημένη και συμφωνημένη διάθεση πχ 100 ωρών σε ετήσια βάση.
Η πρόταση μας μετά από ενδελεχή έρευνα με ειδήμονες του είδους, (όπου μάλιστα υπάρχουν και στον τόπο μας όπως ο κ. Σαββίδης Αντώνης, πρώην χειριστής Ε/Π) είναι η τρίτη λύση για να αποφύγει η Περιφέρεια περιττή γραφειοκρατία και χρονοτριβή. Το κόστος σε αυτή την περίπτωση σε ετήσια βάση εκτιμάται στο 15% της αγοράς ενός μεταχειρισμένου ελικοπτέρου συμπεριλαμβάνοντας τα πάντα όπως πιλότο, συντήρηση, ασφάλεια, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Επιπλέον πρόταση αυτή θα προσθέσει υπεραξία στον τόπο μας, καθώς κάθε επισκέπτης είτε για επαγγελματικό είτε για τουριστικό λόγο θα αισθάνεται την ασφάλεια της άμεσης αερομεταφοράς του σε περίπτωση έκτακτου ανάγκης. Ας μη ξεχνάμε πως η τουριστική́ ανάπτυξη πρέπει να συνοδεύεται και με σοβαρές υπηρεσίες για τη δημιουργία τουριστικού προϊόντος με υπεραξία στο βαθμό που είναι εφικτό από την περιφερειακή Αρχή.
Είμαστε πάντοτε στη διάθεση κάθε συμπολίτη μας, καθώς και στη διάθεση της σημερινής περιφερειακής Αρχής και περαιτέρω διευκρινίσεις εάν αποφασίσει να προβεί άμεσα στην πολιτική απόφαση. Η δέσμευση μας ισχύει, διεκδικούμε την ασφάλεια, την άμεση περίθαλψη και την σωστή προβολή του τόπου μας. Η υγεία των Δυτικομακεδόνων καθώς και κάθε επισκέπτη στο τόπο μας δε μπαίνει στη λογική «κόστους οφέλους» για τα επόμενα πέντε χρόνια εφόσον οι συμπολίτες μας επιλέξουν στο τιμόνι της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

31 σχόλια

  • Γκιουμ Κασαπιδη… Πρώτα μάθε και μετά μίλα… Το έβαλες το αυτογκόλ ο Κατανας μόνο λόγια του αέρα ( μιας και λέμε για ελικόπτερο) δεν λέει, αντίθετα άλλοι πετάτε περίτεχνα χαρταετό όργια.

    • Δηλαδή άμα κάνεις την πλειοψηφια των ωρων για τουρισμο και αναψυχη και σου σκάσουν έκτακτα υγειονομικά,
      δεν πετάει το ελικόπτερο,
      αφού δεν θα έχει υπόλοιπο ωρών;;;;;;;;(εκτός κι αν είναι δικό μας παιδί όπου αν θέλουμε αυξάνουμε τον προϋπολογισμό!!!)
      ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ζητάμε οι πολίτες.

      κατα τα άλλα, μπορείτε να συστήσετε εταιρεία αναψυχής και τουρισμού -ακόμα και αεροπορική εταιρεία- με μόνο όρο την κερδοφορία και όχι βόλτες των αρχόντων τοπικών και μη.Αν δεν είναι κερδοφορα, ο διαχειριστής πίσω από τα κάγκελα με δεσμευση προσωπικής περιουσίας…..

  • Στα τόσα χρόνια κύριε Χάρη ακούμε από την πολιτική ηγεσία πως το νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας θα γίνει πανεπιστημιακό κανείς όμως δεν μας λέει την αλήθεια.
    Η Λάρισα,η Θεσσαλονίκη και τα Γιάννενα τα οποία μας περιβάλουν έχουν ήδη πανεπιστημιακά νοσοκομεία, είναι δυνατόν να αφήσουν την Δυτική Μακεδονία να αποκτήσει το δικό της;;;
    Οι λόγοι είναι φυσικά πολιτικοί και το ξέρουμε οι περισσότεροι.
    Μπράβο σε εσάς και στην παράταξη σας που σκέφτηκε την λύση του ελικοπτέρου για ζητήματα υγείας.

  • καλές τεχνοοικονομικές προσεγγίσεις μόνο ο Αμανατίδης κάνει, οπότε άστα αυτά κύριε Κάτανα. Υπάρχουν άλλοι για αυτά

  • Φέρε πρώτα κάποιους τουρίστες και μετά βλέπουμε για την αερομεταφορά τους.
    Τώρα ούτε με το κιάλια τους βλέπουμε.

  • Α ρε Κάτανα! Για αυτό είμαστε μαζί σου γιατί εκεί που οι άλλοι πνίγονται σε μια κουταλιά νερό εσύ δίνεις λύσεις! Η επιτυχία είναι δεδομένη!

  • Χαρης Κατανας θα είναι Ο επόμενος περιφερειάρχης γιατί το αξίζει είναι νέος με οράματα και έχει όρεξη για δουλειά.

    • Σήμερα ανακοινώνει ο Αμανατίδης, μήπως να αναθεωρήσεις το ποιος θα είναι ο επόμενος περιφερειάρχης?

      • Ο Χάρης θα είναι ο Αμανατιδης δεν μπόρεσε να κρατήσει τη θέση του στη βουλή και θέλει άλλη θεσούλα????

        Ασε και αυτός πρώτος θα ήταν στις βουλευτικές και βγήκε τρίτος αν δεν κάνω λάθος….

        Αιιι σα περα

      • Ο Χάρης θα είναι ο Αμανατιδης δεν μπόρεσε να κρατήσει τη θέση του στη βουλή και θέλει άλλη θεσούλα????

        Ασε και αυτός πρώτος θα ήταν στις βουλευτικές και βγήκε τρίτος αν δεν κάνω λάθος….

        Αιιι σα περα…

        Χάρη και ξερό ψωμι

      • Επειδη το ανακοινωσε δεν σημαινει οτι θα βγει κιολας , συνελθετε και μην γραφετε ανοησιες. Κι εγω αυριο μπορω να βαλω υποψηφιος τι σημαινει αυτο οτι θα βγω κιολας?

  • Προγραμμα και οραμα για τον τοπο του (μας)!!!!!Αμ μη τι αλλο ,απο εναν επιχειρηματια που αγαπαει τους συντοπιτες !!!!!!

  • Κατανα μην τους ανοίγεις τα ματια αστους να πάρουν πόδι και μολις ανέβεις στην περιφερια υλοποίησε το

    • Προφανως εννοεις τον Κασαπιδη με το υδρογονο ,πυρηνοκινητη ενεργεια,διαστημοπλοια….και αυτος σπιτι του θα παει μην …βιαζεσαι…..

  • Μεχρι να σηκωθει το ελικοπτερο και να προσγειωθει στα Ιωαννινα η στη Θεσσαλονικη,το ασθενοφορο του ΕΚΑΒ θα παει και θα γυρισει.Μ.Λ.Β.Επισης τα νοσοκομεια της Θεσσαλονικης δεν εχουν ολα ελικοδρομια.

  • Άλλα τα μάτια του λαγού , άλλα της κουκουβάγιας ! Αρχίζω και πιστεύω ότι δεν θα βρεθεί αντίπαλος τουλάχιστον του επιπέδου του τωρινού καταξιωμένου περιφερειάρχη !

    • Ποιου….του Γιωργάκη με τους κοτουλες…..

      Καταξιωμένος????
      Ναι έχει δίκιο μόνο τον εαυτό του και όχι το τοπο μας…

    • Τι ηθελες να κανει ,τωρα που τελειωσαν οι βολτες με το υδρογοκινητο αμαξι,θα κατσουν να τα πουν με τον Γιωργη…

    • Φίλε μη βιάζεσαι . Η Ζεμπιλιάδου θα πάρει 7% με Κάτανα και Αμανατίδη απέναντι . Ξέρεις από πολιτική ; Καταλαβαίνεις το γιατί θα συμβεί αυτό η θα στο κάνω πιο Λιανό ..; Γιατί και οι δυο παίρνουν από το ΠΑΣΟΚ . Τι θα μείνει για τη Γεωργία Ζεμπιλιάδου την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να ακούει ούτε για ΠΑΣΟΚ ούτε για τη Γεωργία φυσικά …; Αμφιβάλω αν θα τολμήσει να κατέβει πλέον . Όποτε αστα αυτά πασόκο αυλικέ .

      ΥΣ το σεμινάριο ήτανε δωρεάν για πρώτη φορά , τη δεύτερη δε πάει έτσι.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.