Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας: Mεταπτυχιακό πρόγραμμα με θέμα «ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ, ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ– Educational Sciences: Science, Environment and Technology in Education – Διάρκεια σπουδών: Τρία (3) εξάμηνα

26 Ιουλίου 2023
14:54
Κανένα σχόλιο

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα είναι διάρκειας 3 εξαμήνων και γίνονται δεκτοί, κάτοχοι πτυχίου του πρώτου κύκλου σπουδών ΑΕΙ της ημεδαπής ή ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής που προέρχονται από Παιδαγωγικές Σχολές, Σχολές Θετικών Επιστημών, Σχολές Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Σπουδών, Πολυτεχνικές και Γεωπονικές Σχολές, Σχολές Περιβάλλοντος και Σχολές Υγείας της ημεδαπής ή ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής. Επίσης,  μπορούν να γίνουν δεκτοί και πτυχιούχοι Τμημάτων Τ.Ε.Ι. συναφούς γνωστικού αντικειμένου με τα αντίστοιχα Τμήματα των Πανεπιστημίων. Επίσης αίτηση μπορούν να υποβάλουν και τελειόφοιτοι φοιτητές/τριες, αρκεί να προσκομίσουν τον τίτλο σπουδών σε εύλογο χρονικό διάστημα πριν τις εξετάσεις στην ξένη γλώσσα.

 

Εισακτέοι

Ο αριθμός εισακτέων στο πρόγραμμα ορίζεται κατ’ ανώτατο όριο σε είκοσι πέντε (25) κατ’ έτος. Ως ελάχιστος αριθμός για την λειτουργία του ΔΠΜΣ κατά το ακαδημαϊκό έτος 2023-24 ορίζονται οι δεκαπέντε (15) φοιτητές/τριες.

 

Τα μαθήματα

Τα μαθήματα θα γίνονται συμπυκνωμένα και εντατικά δια ζώσης (ποσοστό έως 50%) καθώς με χρήση σύγχρονης και ασύγχρονης διαδικτυακής επικοινωνίας (ποσοστό έως 50%). Τα δια ζώσης μαθήματα του Δ.Π.Μ.Σ. θα πραγματοποιούνται Παρασκευή απόγευμα, Σάββατο και Κυριακή στην Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών στη Φλώρινα. Οι ημερομηνίες πραγματοποίησης των μαθημάτων ανακοινώνονται στην αρχή κάθε εξαμήνου.

 

Τέλη φοίτησης

Για τη φοίτηση στο Δ.Π.Μ.Σ. απαιτείται η καταβολή διδάκτρων, τα οποία ανέρχονται στο συνολικό ποσό των 2.400 ευρώ (800 ευρώ με την έναρξη κάθε εξαμήνου). Απαλλάσσονται από τα τέλη φοίτησης οι φοιτητές του Δ.Π.Μ.Σ. σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία (Ν.4957/22).

 

Αίτηση

Για την υποψηφιότητά τους οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν:

  1. Αίτηση και βιογραφικό σημείωμα, υποβάλλονται ηλεκτρονικά

http://www.fepms.edu.uowm.gr/studies/stproclam/%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CE%B1%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CF%8C-%CE%AD%CF%84%CE%BF-2/

(καλό θα ήταν η αίτηση να εκτυπωθεί πριν την υποβολή της)

  1. Η αίτηση και το βιογραφικό σημείωμα θα πρέπει να εκτυπωθούν και να συμπεριληφθούν στον φάκελο υποψηφιότητας μαζί με τα άλλα απαιτούμενα δικαιολογητικά (αναφέρονται στην προκήρυξη http://www.fepms.edu.uowm.gr/files/2023/05/prokiryxi-dpms-fe-2023-2024_teliki.pdf). Ο φάκελος θα πρέπει από 1 Ιουλίου μέχρι και 15 Σεπτεμβρίου 2023 να αποσταλεί ή να κατατεθεί αυτοπροσώπως (σφραγίδα ταχυδρομείου 15/09/2023) στην διεύθυνση.

Γραμματεία Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του ΠΔΜ

ΔΠΜΣ «Επιστήμες της Αγωγής: Εκπαίδευση στις Φυσικές Επιστήμες, το Περιβάλλον και την Τεχνολογία»

2οχλμ. Εθνικής Οδού Φλώρινας-Νίκης

Τ.Κ. 53100 Φλώρινα

 

Εισαγωγή στο ΔΠΜΣ

  • Βαθμολογία ατομικού φακέλου 50%
  • Προφορική παρουσίαση εργασίας που σχετίζεται με το γνωστικό αντικείμενο του Δ.Π.Μ.Σ. 30%
  • Προφορική συνέντευξη 20%.

 

Περισσότερες πληροφορίες:

Στην ιστοσελίδα του ΔΠΜΣ, http://www.fepms.edu.uowm.gr/files/2023/05/prokiryxi-dpms-fe-2023-2024_teliki.pdf

Στο email [email protected]

Με τηλεφωνική επικοινωνία: Πηνελόπη Παπαδοπούλου, Καθηγήτρια ΠΤN, τηλ 2385055146

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.