Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στα 500 καλύτερα νέα Πανεπιστήμια του κόσμου

26 Ιουλίου 2023
14:56

 

Νέα διάκριση για το  Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας συνιστά η κατάταξή του  στα 500 καλύτερα νέα πανεπιστήμια του κόσμου, στη διεθνή λίστα Times Higher Education (ΤΗΕ) Young University Rankings, για το 2023.

Στη συγκεκριμένη λίστα κατατάσσονται τα κορυφαία πανεπιστήμια που είναι 50 ετών ή νεότερα και για το 2023, εκ των οποίων 11 στην Ελλάδα. Οι δείκτες επίδοσης ομαδοποιούνται σε πέντε τομείς: διδασκαλία (το μαθησιακό περιβάλλον), έρευνα (όγκος, εισόδημα και φήμη), παραπομπές (ερευνητική επιρροή), διεθνείς προοπτικές (προσωπικό, φοιτητές και έρευνα) και εισόδημα από τη βιομηχανία (μεταφορά γνώσης).Σύμφωνα με τη λίστα, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας βρίσκεται στην θέση  401-500 για το 2023.

Συγχρόνως, κατέχει την 5η θέση μεταξύ των 11 ελληνικών ΑΕΙ που συγκαταλέγονται στη λίστα τη φετινή χρονιά, μαζί με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος.  Ειδικότερα, στην Ελλάδα είναι  4ο στην έρευνα και επίσης  4ο στην διδασκαλία.

Η διαρκής ανέλιξη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στις διεθνείς λίστες κατάταξης  αντανακλά τη δυναμική ανάπτυξη και εξωστρέφεια  που επιτυγχάνει τα τελευταία χρόνια, εφαρμόζοντας στοχευμένη στρατηγική και σχέδιο τα οποία αποτυπώνονται στις  συνεχώς υψηλότερες επιδόσεις που σημειώνει τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.

*Η κατάταξη των Πανεπιστημίων της λίστας Times Higher Education (ΤΗΕ) Young University Rankings είναι διαθέσιμη στο σύνδεσμο:

https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2023/young-university-rankings

13 σχόλια

  • Προφανώς κάποιοι βλέπουν επιλεκτικά το ποτήρι μισογεμάτο κι όχι μισοάδειο. Αν διαβάσει κανείς αναλυτικά θα δει ότι από τα 9 νεότερα Πανεπιστήμια της Ελλάδας το ΠΔΜ βρίσκεται στην 7η θέση (401-500 παγκοσμίως).

  • Στο συνολο των πανεπιστημιων,τι σειρα εχετε;Γραψτε μας και το χαμηλοτερο βαθμο εισαγωγης,που εχει το διαφημιζομενο πανεπιστημιο σας.Να τα λετε ολα,οχι μονο οτι σας συμφερει επιλεκτικα.Η αληθεια ειναι η καθαρη ενημερωση.

  • Με μια χούφτα σχολές!!!! Χαχα χαχαχα χαχαχα μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει αυτό που αποτελεί ξεχωριστό πανεπιστήμιο μια δυο σχολές!!!

    • Κούνα το κεφάλι σου. Ρίξε μια ματιά τι σχολές υπάρχουν στην Πτολεμαΐδα και στη Φλώρινα και μετά ξανακούνα το να έρθει στη θέση του. Πανεπιστήμιο δεν είναι μόνο στην Κοζάνη.

      • Πανεπιστημισκη σχολη μαιων χωρις πανεπιστημιακη κλινικη.Αυτο τα λεει ολα.Που τραγουδατε σε κουφους;

  • Μπορεί να μας πει ο κύριος που κάνει τον πρύτανη, πόσοι από τους φοιτητές του “καλύτερου πανεπιστημίου” (στη λίστα των 500), το δηλώνουν ως πρώτη επιλογή και πόσοι από αυτούς που εγγράφονται εδώ, αποφοιτούν τελικά και άρα εμπράκτως το εμπιστεύονται;

    Όλα τα αλλα για λίστες με τα 500 καλύτερα πανεπιστήμια ή τα 1000 ή τα 2000 είναι ιστορίες για αρκούδες.

    Είμαι βέβαιος ότι αν υπήρχε και λίστα για τα 50.000 καλύτερα πανεπιστήμια θα υπήρχε ανάλογο δημοσίευμα.

      • Άμα λες ότι είσαι στα καλύτερα πανεπιστήμια πρέπει και να το τεκμηριώνεις… αλλιώς είσαι μούφα πανεπιστήμιο.

        Εσύ τι είδους φρούτο είσαι που έχεις πάρει εργολαβικά την υπεράσπιση του λεγόμενου πανεπιστημίου της ΖΕΠ;

        Στη ΖΕΠ κάποτε, οι κοζανίτες είχαν τον σκουπιδότοπό τους. Νομίζω αυτό τα λέει όλα.

  • χαιρεκακοι συντοπιτες “οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια” λεει ο λαος. Ποιος ξερει αραγε τι “τσομπαναρεοι” ειστε και απο ποιο κ…χωρι και τα λετε αυτα.Μην δαγκωθειτε και δηλητηριαστειτε μονο προσεξτε.Στα καβουκια σας

  • Αν το ΠΔΜ είναι στα καλύτερά του κόσμου, φαντάσου τι είναι τα επόμενα στην κατάταξη. Όσο καμαρώνουμε για τον τρόπο λειτουργίας του και το επίπεδο σπουδών του, κινδυνεύουμε να μη λύσουμε ποτέ τα μεγάλα του προβλήματα.

  • Αν αυτό είναι στα κορυφαία 500 δεν στέλνω τα παιδιά μου σε κανένα.

    Τέλειωσε το παραμύθι, σε 10-15 χρόνια θα μείνουν να σπουδάζουν μόνο 50άρηδες δ.υ. που μαζεύουν μόρια για αλλαγή από ΤΕ σε ΠΕ. Οι υπόλοιποι κατευθείαν στην αγορά. Δεν προσφέρετε τίποτα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.