Το κόστος της συναυλίας Γλυκερίας-Ασλανίδου – Ανταπάντηση στο κ. δήμαρχο Σερβίων  (Του Β. Κωνσταντόπουλου)

1 Αυγούστου 2023
16:03

Αντιπαρέρχομαι το πικρόχολο σχόλιο του δημάρχου περί «λάσπης».

Έτσι κι αλλιώς είναι η πάγια τακτική του να «πετάει» την μπάλα στην κερκίδα, και να συκοφαντεί όποιον έχει το θάρρος να διατυπώσει γνώμη διαφορετική από την δική του.

Δεν θα τον ακολουθήσουμε.

 

Τι ζητήσαμε; Να πληροφορήσει τους πολίτεςγια το κόστος της συναυλίας, για τον φορέα που θα πληρώσει και τον τρόπο με τον οποίο θα πληρώσει.

 

Από πότε ο έλεγχος της δημοτικής αρχής, η λογοδοσία και η διαφάνεια είναι λάσπη; Μήπως ξεχνά ο δήμαρχος ότι είναι υποχρέωσή του στα πλαίσια της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ; Θα έπρεπε να χαίρεται λοιπόν για τη ερώτησή μας και όχι να μας επιτιμά με την ανάρτησή του.

 

Στην ουσία τώρα.

 

Κατ’ αρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι καλώς γίνονται συναυλίες με καλλιτέχνες εγνωσμένης αξίας.

Εκτός της πολιτιστικής προσφοράς προς τους πολίτες ενισχύει την τοπική αγορά και τους επαγγελματίες της περιοχής.

 

Όμως δήμαρχε 34.000 € για μια συναυλία, από ένα δήμο που χρωστάει στην ΔΕΗ 1.500.000 € είναι πολλά, πάρα πολλά.

 

Τα χρήματα δεν είναι δικά σου, είναι των πολιτών και οφείλεις από σεβασμό και μόνο προς αυτούς να κάνεις μια λελογισμένη και συνετή διαχείριση.

Όπως και συ λες «απλώνουμε τα πόδια μας όσο φτάνει το πάπλωμα». Στην προκειμένη περίπτωση κατά την άποψή μου,  άπλωσες πολύ τα πόδια σου.

 

Και για να γίνω σαφής,  καλλιτέχνες του επιπέδου των δύο καλλιτεχνών της συναυλίας είχαμε προσκαλέσει και εμείς όταν μαζί είμαστε δημοτική αρχή. Ο Μίμης Πλέσσας, η Τσαλιγοπούλου, ο Ζερβουδάκης, ο Περίδης μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Ο καθένας από αυτούς στοίχισε στον δήμο, μαζί με τα ηχητικά,  περίπου 5.500 €.

Μπορεί να έχουν αλλάξει οι οικονομικές συνθήκες, που θα δικαιολογούσαν ένα αυξημένο κόστος, όμως τέτοια μεγάλη διαφορά δεν δικαιολογείται.

 

Οι πολίτες θα σε κρίνουν για τις αποφάσεις σου και τις ενέργειές σου.

 <)div>

15 σχόλια

  • Υπάρχει δημότης που θεωρεί τον εαυτό του νοήμονα και συνέκρινε μια μελέτη για επεξεργασία λυμάτων με μια συναυλία. Και μάλιστα αυτό έκανε και ο δήμαρχος! Και μάλιστα ο ελευθεριου αντί απλά να απαντήσει σε μια προφανή ερώτηση του επικεφαλή της αντιπολίτευσης, μια ερώτηση που δεν θα επρεπε να έχει γίνει γιατί θα έπρεπε να ήταν ήδη γνωστό το κόστος, γράφει πόσο στοίχισαν μελέτες για ΕΡΓΑ δέκα χρόνια πριν και μάλιστα από τον Τοπικό Πόρο που είναι ακριβώς για αυτό τον σκοπό!
    Και γράφει και για το βοιο που εκεί γίνεται 4μερο φεστιβάλ ΜΕ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ!

  • 34000 ΑΠΆΝΤΗΣΕ Ο ΔΉΜΑΡΧΟς ΉΤΑΝ ΤΟ ΚΌΣΤΟ
    ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΛΕΕΙ ΜΕΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ….ΔΥΣΤΥΧΩΣ
    κ.Δήμαρχε με συγχωρείς αλλά τι λες; ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΕ ΡΩΤΗΣΕ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ και έχει δίκιο. ΠΕΣΤΟ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ
    Επίσης και στο παρελθόν επί Κοκολιού Κωσνταντόπουλου και Κοσματόπουλου είχαμε συναυλίες με δωρεάν είσοδο.Κοντεύω να πιστέψω ότι πραγματικά δεν είχες επαφή με τον τόπο μας!
    όσον αφορά την αρχιτεκτονική μελέτη σταθμού φόρτισης μπαταριών στην Ελάτη και πόσο κόστισε η μελέτη επεξεργασίας λυμάτων στους Λαζαράδες που πληρώθηκαν από τον τοπικό πόρο ανάπτυξης ΚΑΛΩΣ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΠΟΚΟ ΠΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟ ΛΕΝΕ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ!!!!!!!

    • 34000ευρω για συναυλία. κάνεις Δήμαρχε σαν το κακομαθημένο παιδί που ξοδεύει ενώ χρωστάει σε όλους και ενώ κεγονταν τα δάση και τα ζωντανά εσείς γλεντουσατε. Κυρ Βασίλη δικό σου κατόρθωμα ας προσεχαμε όλοι.

  • Πάντα αντιπαθουσα τις σπατάλες ειδικά όταν χρωστας.Τοσα λεφτά για μια συναυλια;Η εικόνα αυτή είναι μια μικρογραφία της χώρας.Χρωσταμε και διασκεδάζουμε και έχουμε και ακριβά γούστα.

  • ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΠΟΡΟ???ΓΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ??ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ,ΤΙΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ??

  • Εγώ επιμένω, πόσα Δελτία Τύπου έκανες ως Αξιωματική Αντιπολίτευση στην 5ετια Κοσματόπουλου.
    Θα ρωτώ και θα ξαναρωτώ.

  • Ας καταλαβουν καποιοι οτι ο τοπικος πορος που τον πληρωνουμε ολοι οι ελληνες ειναι καθαρα αναπτυξιακο εργαλειο και σε καμια περιπτωση δεν εχει να κανει με σουβλακια ,κλαρινα και φιεστες τετοιου ειδους.Εγω αν ημουνα δημαρχος θα ντρεπομουνα να χρησιμοποιησω τετοια λεφτα που ειναι για αναπτυξιακα εργα.τελεια και παυλα.

  • Στο μεταξύ βγαίνουν οι του Ελευθερίου και συγκρίνουν συναυλία με μελέτη επεξεργασίας λυμάτων!!!!! Και μιλάνε για “έργα” και όταν τους ρωτάς από κοντά λένε για έργα που ολοκληρώθηκαν επί Ελευθερίου και είχαν ΟΛΑ ξεκινήσει με κοσματοπουλος!
    Τι βασικότερο βέβαια είναι άλλο: μια απλή ξεκάθαρη ερώτηση για το κόστος μιας εκδηλωσης απαντάται από τον δήμαρχο με την φράση “πετάς λάσπη”!!!!!
    Άλλοι του 3Α λένε μην κριτικάρετε γιατί μενετε στην κοζανη. Και οι μισοί υποψήφιοι του Ελευθερίου που μένουν;

  • Αρχηγέ της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μετά την απάντηση Καλλίνικου είσαι εκτεθειμένος.
    Μένει να απαντήσεις στο κόστος των μελετών που έγιναν επί θητεία σου

  • ΥΔΡΟΜΕΤΡΑ ΜΕ WiFi ΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΠΗΓΣΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ. ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΕΙ ΨΗΦΟΥΣ(ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ).

  • Όλοι εσείς που κράζετε τον ΔΗΜΑΡΧΟ σίγουρα μπροστά μπροστά θα ήσασταν στην συναυλία για να δείτε γλυκερια ασλανιδου . Είδατε έργα μετά από χρόνια να γίνονται στο δήμο και δεν είστε ευχαριστημένοι αχάριστοι μπορεί να μην ψήφισα τον δήμαρχο στις προηγούμενες εκλογές τώρα φανερά Ελευθέριου όλοι οι άλλοι μόνο λόγια λόγια λόγια και από λόγια χορτάσαμε πράξεις θελουμε και πράξεις μόνο ο δήμαρχος κάνει

    • Ποια έργα; ΑΧΑΧΑ μιλάνε για “έργα” και όταν τους ρωτάς από κοντά λένε για έργα που ολοκληρώθηκαν επί Ελευθερίου και είχαν ΟΛΑ ξεκινήσει με κοσματοπουλο!
      Λενε έργα το κόψιμο των χόρτων! Οι άνθρωποι που έλεγαν ΦΑΡΑΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΚΑΜΒΟΥΝΙΩΝ ΑΛΛΑ ΗΘΕΛΑΝ ΧΥΤΑΜ!
      ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΑΛΛΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΙΣΙΝΕΣ! ΕΝαν δρόμο πλατανορρευμα-σερβια τον έκανε η περιφέρεια και το παρουσίασε δικό του ο ελευθεριου! Μέχρι και το ηρώο κοστους20.000 έργοντης περιφέρειας είναι που έδωσε τα 15 χιλιάρικα και το είπε δικό του!
      Ρε παιδιά εδώ ο Ελευθερίου ρώτησε τον κωνσταντοπουλο για μελέτη που έγινε όταν ήταν ΚΑΙ αυτός μέλος του συμβουλίου με τον κωνσταντοπουλο! Εξισώνει μελέτη διαχείρισης αποβλήτων με συναυλία!
      Πάντως Γιώργο όχι δεν πήγα στη συναυλία. Την Γλυκερία την είχαμε δει και πάλι στο γήπεδο επί Κοσματοπουλος και την Μελιναρα την είδαμε στην Θεσσαλονίκη.

    • Γιώργο μπροστά στον δήμαρχο δεν μιλάμε. Ούτε να μας διαπομπευσει κανένας θέλουμε στο συμβούλιο και μάλιστα χωρίς να είμαστε παρόντες ούτε μηνύσεις θέλουμε να φάμε
      Στην συναυλία πήγαμε. Ξέρεις γιατί;ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΜΑΣ ΟΧΙ Ο ΔΉΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ
      ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΙΣΕ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.