Αντιπαρέρχομαι το πικρόχολο σχόλιο του δημάρχου περί «λάσπης».

Έτσι κι αλλιώς είναι η πάγια τακτική του να «πετάει» την μπάλα στην κερκίδα, και να συκοφαντεί όποιον έχει το θάρρος να διατυπώσει γνώμη διαφορετική από την δική του.

Δεν θα τον ακολουθήσουμε.

 

Τι ζητήσαμε; Να πληροφορήσει τους πολίτεςγια το κόστος της συναυλίας, για τον φορέα που θα πληρώσει και τον τρόπο με τον οποίο θα πληρώσει.

 

Από πότε ο έλεγχος της δημοτικής αρχής, η λογοδοσία και η διαφάνεια είναι λάσπη; Μήπως ξεχνά ο δήμαρχος ότι είναι υποχρέωσή του στα πλαίσια της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ; Θα έπρεπε να χαίρεται λοιπόν για τη ερώτησή μας και όχι να μας επιτιμά με την ανάρτησή του.

 

Στην ουσία τώρα.

 

Κατ’ αρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι καλώς γίνονται συναυλίες με καλλιτέχνες εγνωσμένης αξίας.

Εκτός της πολιτιστικής προσφοράς προς τους πολίτες ενισχύει την τοπική αγορά και τους επαγγελματίες της περιοχής.

 

Όμως δήμαρχε 34.000 € για μια συναυλία, από ένα δήμο που χρωστάει στην ΔΕΗ 1.500.000 € είναι πολλά, πάρα πολλά.

 

Τα χρήματα δεν είναι δικά σου, είναι των πολιτών και οφείλεις από σεβασμό και μόνο προς αυτούς να κάνεις μια λελογισμένη και συνετή διαχείριση.

Όπως και συ λες «απλώνουμε τα πόδια μας όσο φτάνει το πάπλωμα». Στην προκειμένη περίπτωση κατά την άποψή μου,  άπλωσες πολύ τα πόδια σου.

 

Και για να γίνω σαφής,  καλλιτέχνες του επιπέδου των δύο καλλιτεχνών της συναυλίας είχαμε προσκαλέσει και εμείς όταν μαζί είμαστε δημοτική αρχή. Ο Μίμης Πλέσσας, η Τσαλιγοπούλου, ο Ζερβουδάκης, ο Περίδης μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Ο καθένας από αυτούς στοίχισε στον δήμο, μαζί με τα ηχητικά,  περίπου 5.500 €.

Μπορεί να έχουν αλλάξει οι οικονομικές συνθήκες, που θα δικαιολογούσαν ένα αυξημένο κόστος, όμως τέτοια μεγάλη διαφορά δεν δικαιολογείται.

 

Οι πολίτες θα σε κρίνουν για τις αποφάσεις σου και τις ενέργειές σου.

 <)div>