Το 32ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αποστάσεων Αλεξιπτώτου Πλαγιάς διοργανώνεται αυτές τις ημέρες στην Τοπική Κοινότητα Γαλατινής του Δήμου Βοΐου, στη θέση «Ανάληψη».

Ο Παρασκευάς Καρούζος, διευθυντής των αγώνων «Aetheria Open ‘23»  μίλησε στην εκπομπή «Ώρα Θερινή»

«Γύρω στους 60 αθλητές έχουν έρθει απ’ όλη την Ελλάδα. Είναι το 32ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αλεξιπτώτου Πλαγιάς. Είναι η δεύτερη φορά, που γίνεται σε αυτό το μέρος γιατί ενδείκνυται η μορφολογία του εδάφους και της περιοχής για πτήσεις ελευθέρας. Είναι ένα ανερχόμενο άθλημα, ευτυχώς ο κόσμος το αγαπάει και το αγκαλιάζει, είναι ένα πολύ ωραίο σπορ, πετάμε με ασφάλεια. Οι αθλητές αυτή τη στιγμή βρίσκονται στον αέρα, πετάνε, ο αγώνας είναι σε εξέλιξη, θα κάνουν μια απόσταση 70 χιλιομέτρων και ο πρώτος, που θα τα καταφέρει, ο πιο γρήγορος θα πάρει και την ανάλογη βαθμολογία, κάθε μέρα μέχρι την Κυριακή είναι επτά μέρες οι αγωνιστικές και αθροιστικά θα βγει ο νικητής.

Υπάρχουν όργανα, που δείχνουν τους πυλώνες ,το υψόμετρο, την ταχύτητα. Τη διεύθυνση του ανέμου και κάποιες άλλες ενδείξεις, που βοηθούν τους πιλότους να πετάνε με ασφάλεια», τόνισε ο Παρασκευάς Καρούζος.

EΡΤ Κοζάνης