Καλημέρα

Πριν από τρεις εβδομάδες επικοινώνησα τηλεφωνικά με το Τμήμα Πρασίνου και ζήτησα να καταγράψουν την άμεση ανάγκη συντήρησης (άρδευσης) των χώρων πρασίνου της Κοινότητάς μας. Την περασμένη Παρασκευή σε τυχαία επικοινωνία που είχα με τον Αντιδήμαρχο Εποπτείας όλων των Δ.Ε. του Δήμου Κοζάνης μεταξύ των άλλων μου ζήτησε να εξετάσω αναφορά συμπολίτη μας που κατοικεί στον Οικισμό Παλιννοστούντων, σχετικά με την κατάσταση των φλαμουριών που έχουν φυτευτεί στην πλατεία του Οικοδομικού Τετραγώνου 38. Διαπίστωσα ότι συνέχιζε να μην λειτουργεί το σύστημα άρδευσης και οι περίοικοι αναγκάζονται να συντηρούν το χώρο ξοδεύοντας νερό από τις ατομικές τους παροχές.

Έχοντας εικόνα και από τους χώρους πρασίνου της πόλης και την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει μπήκα στον πειρασμό να ρίξω μια ματιά στις Μελέτες των συντηρήσεων που δημοσιεύει ο Δήμος στην ιστοσελίδα του. Διαπίστωσα ότι Ανοιχτή πρόσκληση υποβολής προσφοράς για συντήρηση χώρων πρασίνου ΔΕ Κοζάνης έγινε στις 27/6/2023. Αντίστοιχη πρόσκληση υποβολής προσφοράς για εργασίες αποχιονισμού και αντιμετώπισης φυσικών φαινομένων – καταστροφών ΔΕ Κοζάνης έγινε στις 8-6-2023.

Όταν αναρωτήθηκα με ποια λογική βγαίνει πρώτη η πρόκληση του αποχιονισμού περιόδου 2023-2024 και έπεται η πρόσκληση για τη συντήρηση του πρασίνου με αποτέλεσμα να καθυστερεί αδικαιολόγητα και να προκαλεί ανεπανόρθωτες ζημιές η απάντηση που πήρα ήταν ότι τις προτεραιότητες τις καθορίζει η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου !!!

Τα συμπεράσματα δικά σας.

/div>