Εορδαία: «Το Σουηδικό εργοστάσιο» στη Βλάστη αξιοποιεί το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας

2 Αυγούστου 2023
08:50

 

Στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας παραχωρείται το κτίσμα, Σουηδικό εργοστάσιο, στη Βλάστη, προκειμένου να στεγαστούν και να λειτουργήσουν εκεί εκπαιδευτικές δομές χειροτεχνίας του Υπουργείου Πολιτισμού με αναπτυξιακό πρόσημο για την ορεινή Κοινότητα και τους κατοίκους του χωριού. 

Το θέμα αυτό, ενέκρινε ομόφωνα στη χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας, με την εισηγήτρια – Αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού, Αναστασία Πράπα, να αναφέρει ότι το εγκαταλελειμμένο σήμερα οίκημα, θα ανακαινισθεί και θα εξοπλιστεί με δαπάνη του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας , μέσω του ειδικού λογαριασμού Κονδυλίων, η φοίτηση θα είναι διετής, τα μαθήματα θα παραδίδονται διαδικτυακά και η πρακτική άσκηση θα γίνεται δια ζώσης, ενώ τα πτυχία θα είναι πιστοποιημένα.

 

Ήδη εκδηλώνεται ενδιαφέρον από φοιτητές για να παρακολουθήσουν τα τμήματα

 

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

3 σχόλια

  • ΕΤΣΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ
    ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΦΛΟΜΩΣΕ ΣΤΟ ΨΕΜΜΑ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ “ΗΘΕΛΕ” ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ !
    ΟΥΤΕ ΤΟ ΗΘΕΛΕ ΟΥΤΕ ΞΕΡΕΙ ΕΑΝ ΤΟ ΕΔΙΝΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΒΟΩΝ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ!
    ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΠΑΡΤΕ ΤΟ. ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΛΑΝΟ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΕΤΣΙ ;

  • Παρακολούθησα με προσοχή το προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Εορδαίας. Άκουσα και τη συγκεκριμένη εισήγηση της κυρίας Αντιδημάρχου. Η κατάσταση είναι τραγική και ενδεικτική του τρόπου λειτουργίας του Δήμου. . Όποιος δει το βίντεο, που υπάρχει στο youtube, θα καταλάβει. Κάνει εισήγηση μια αντιδήμαρχος για παραχώρηση ενός κτιρίου που ανήκει στον δήμο και τα μόνα στοιχεία που δίνει, είναι αυτά ακριβώς που αναφέρει στο άρθρο. Έτσι γενικά και αόριστα. Καμία λεπτομέρεια, κανένα παραπάνω στοιχείο, ενώ πολύ αμφιβάλλω εάν καταλάβαινε και τι είναι αυτά που ανέφερε. Έλεγε και ξαναέλεγε για την πιστοποίηση εοπεπ, λες και πρόκειται για ποιος ξέρει τι. Μάλιστα σε ερώτηση που έκανε κάποια κυρία της αντιπολίτευσης για τον ΕΝΦΙΑ, εννοείται δεν ήξερε, και δεν απάντησε, οπότε όλα καλά, η κουβεντούλα συνεχίστηκε. Προφανώς και η άλλη ρώτησε για να ρωτήσει. Να’χαμε να λέγαμε δηλαδή. . Ούτε τι θα γίνει στο κτίριο, το οποίο είναι και ιστορικό υποτίθεται…. Θα το γκρεμίσουν μέσα, θα το ανακαινισουν….;; Χαμπάρι… Ήξερε απλά ότι ο Δήμος δεν θα βάλει ούτε μισό ευρώ. Και αυτό το πράγμα, το ψήφισαν ΟΛΟΙ ομόφωνα. ΟΛΟΙ. Προσοχή, εγώ δεν λέω αν είναι καλό αυτό που ψηφίστηκε ή κακό. Απλά είδα το πως εισηγούνται και τι ψηφίζουν. Αχάμπαροι όλοι. Καληνύχτα Πτολεμαΐδα.

  • Χαχαχα!

    Σε λίγο το περιβόητο “πανεπιστήμιο” της λίστας των μυριάδων θα αναβαθμιστεί σε τεχνική σχολή υφαντρών.

    Αυτή είναι η προοπτική του αποκαλούμενου Πανεπιστημίου κ. Θόδωρε;

    Το ΤΕΙ σας ξίνιζε, αλλά δεν το φτάνετε ούτε στην πλέον πολύπαθη ειδικότητά του που ήταν Ορυχεία.

    Τεχνικές σχολές κατώτερες των εργοδηγών καταντήσατε.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι