Πρωτοβουλία πολιτών Πτολεμαΐδας/Εορδαίας για την ανάπτυξη: Οι διεκδικητές της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

3 Αυγούστου 2023
15:58

Από την μέρα δημιουργίας της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ» δεν μπήκαμε σε εσωτερικά των κομμάτων, ούτε πήραμε θέση που να μας χρεωθεί ότι «χαϊδεύουμε κάποιο κόμμα και δαιμονοποιούμε κάποιο άλλο», υπήρξαμε και λειτουργούμε υπερκομματικά, ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ, ΑΥΤΟ ΕΞ’ ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΜΑΣ.

Όμως δεν μπορούμε να μην πούμε κάποια γεγονότα που αφορούν ανθρώπους που μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου θα έχουν σοβαρό λόγο στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, και φυσικά σχέση με την ανάπτυξη της Εορδαίας.

Στις 02-05-2022 με ένα σκληρό δελτίο τύπου, ασκήσαμε έντονη κριτική προς τους τέσσερις κυβερνητικούς βουλευτές και την απραξία τους σε ότι αφορούσε τα θέματα της Εορδαίας, αλλά κυρίως για την Νέα σιδηροδρομική γραμμή «Αλβανίας – Θεσσαλονίκης». Ουδείς βουλευτής αντέδρασε εκτός του κυρίου Αμανατίδη ο οποίος όχι μόνο αντέδρασε αλλά μας κάλεσε και στο γραφείο του όπου και έγινε συνάντηση στις 15-05-2022.

Ο κύριος Αμανατίδης μας υποσχέθηκε να κάνει ότι περνά από το χέρι του και να μας φέρει σε επαφή με τον ΟΣΕ και ειδικότερα με τον Διευθυντή Σχεδιασμού.

Στις 27-07-2022 με πρωτοβουλία του κυρίου Αμανατίδη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Αθήνα με τον Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης του ΟΣΕ κ. Κ. Μουρουδέλη, και του εκπροσώπου μας Β. Σωτηρόπουλου.

Την υπόσχεση που μας έδωσε ο κύριος Αμανατίδης την τήρησε στο ακέραιο, έτσι με αυτόν τον τρόπο δείχνει και την ποιότητα του χαρακτήρα του.

Πάμε στον τωρινό περιφερειάρχη κ. Κασαπίδη. στις 02-08-2022, έγινε συνάντηση με τον κ. Πλακεντά για να τον ενημερώσουμε για την συνάντηση που είχαμε με τον κ. Μουρουδέλη. Στην συνάντηση μεταξύ άλλων συμφωνήθηκε να σταλούν επιστολές από τον Δήμαρχο σε φορείς και υπουργεία αλλά και στον κ. Κασαπίδη, μάλιστα του είχαμε ετοιμάσει και τα προσχέδια αυτών των επιστολών τις οποίες και του επιδώσαμε, (όπως φάνηκε ο κ. Πλακεντάς αδιαφόρησε πλήρως μιας και δεν μας ενημέρωσε αν έστειλε τις επιστολές που είχαμε συμφωνήσει, με άλλα λόγια δεν έστειλε καμιά επιστολή.!!!).

Στις 07-07-2022 στον απολογισμό της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που έγινε στο πνευματικό κέντρο Πτολεμαΐδας, ο κ.Κασαπίδης ανέφερε ότι η πρόταση μας (αναφερόμαστε για την νέα σιδηροδρομική γραμμή Ιεροπηγής Καστοριάς – Θεσσαλονίκης) είναι ασύμφορη και κοστίζει 2 δισεκατομμύρια ευρώ, σε ερωτήσεις που του υπόβαλλαν μέλη της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ» που παρευρίσκονταν στην αίθουσα, ο κ. Κασαπίδης ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ.

Στις 09-07-2022 Με δελτίο τύπου καταγγείλαμε τον κ. Κασαπίδη ότι έχει κρυφή ατζέντα για το θέμα και πως δρα με αδιαφανείς τρόπους όπως και ο κ. Στρατάκης (περιφερειακός σύμβουλος) κατήγγειλε στις 03-09-2021, με επιστολή του.

Στις 14-09-2022 αποστείλαμε ανοικτή επιστολή στον κ. Κασαπίδη και για την οποία πήραμε και αριθμό πρωτοκόλλου 144415, με την οποία, πέρα ότι πριν 10 μήνες είχε καταθέσει ο Αθλητικός Σύλλογος Αίολος την πρόταση μας, και δεν πήρε καμιά απάντηση, θέσαμε στον κ. Κασαπίδη τρία ερωτήματα:

1ο Κατέθεσε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας πρόταση για την συγκεκριμένη προαναφερόμενη Σιδηροδρομική Γραμμή προς τον ΟΣΕ ή στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών;; Ναι ή Όχι;;

2ο Στον απολογισμό που κάνατε στην Πτολεμαΐδα αναφερθήκατε για κόστος της προαναφερόμενης πρότασης ότι είναι ασύμφορη και κοστίζει 2 δισεκατομμύρια ευρώ!!! Όμως στην συνάντηση με τον κ. Μουρουδέλη ειπώθηκε από τον ίδιο ότι για την συγκεκριμένη διαδρομή ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΚΑΤΑΡΤΙΚΗ μελέτη!!! ΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ κ. Κασαπίδη αναφέρατε το πιο πάνω ποσό;;; Τι μας κρύβετε;;

3ο Προσπαθεί η περιφέρεια με «αδιαφανείς ενέργειες» να προωθήσει την σιδηροδρομική διασύνδεση Κοζάνης – Βέροιας;;; Ακολουθούν άλλες τρείς ερωτήσεις σύνολο δηλαδή έξη ερωτήσεων.

Περιμένουμε ακόμη τις απαντήσεις του κ. Κασαπίδη!!!

Την ίδια ημέρα 14-09-2022, και με αριθμό πρωτοκόλλου 144419 καταθέσαμε και δεύτερη επιστολή μαζί με ολοκληρωμένο φάκελο της πρότασης μας, ενημερώνοντας τον κ. Κασαπίδη που αλλού έχουμε καταθέσει την πρόταση μας, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Περιμένουμε ακόμη την απάντηση του κ. Κασαπίδη!!!

Στις 10-02-2023 δημοσιεύουμε δελτίο τύπου όπου αναφερόμαστε τις 5000 θέσεις που θα έρχονταν στην Δυτική Μακεδονία από επενδύσεις, αλλά κυρίως στην δήλωση του κ Κασαπίδη πως με μια μόνο επένδυση των 760 εκατομμυρίων ευρώ για παραγωγή υδρογόνου θα υπάρξει άμεση πρόσληψη 500 ατόμων!!!!

Όσο είδατε εσείς την επένδυση την είδαμε και εμείς.

Στις 07-06-2023 με δελτίο τύπου ενημερώνουμε πως την προηγούμενη ημέρα «έγινε σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτική Μακεδονίας, παρουσία του Περιφερειάρχη, του Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού του ΟΣΕ κ.Μουρουδέλη, του Δήμαρχου Κοζάνης και στελεχών της ΑΝΚΟ, με αντικείμενο την έναρξη του προγράμματος «Διασυνδέοντας την Ευρώπη (CEF-Connecting Europe Facility )», που ξεκινάει τον προσεχή Οκτώβρη 2023.»

Τι βγήκε όμως σαν συμπέρασμα;; Βγήκε η μεγάλη ψευτιά που είχε πει ο κύριος Κασαπίδης στον απολογισμό που έκανε στις 7 Ιουλίου 2022 στο Πνευματικό κέντρο σχετικά με το κόστος της πρότασης μας. Είχε πει τότε ο κύριος περιφερειάρχης πως το κόστος είναι πάνω από 2 δισεκατομμύρια ευρώ!!!! Ζητήσαμε τότε με δελτίο τύπου να εμφανίσει τα στοιχεία και τις προμελέτες αν υπάρχουν αλλιώς είναι ψεύτης και υπονομεύει την περιοχή της Πτολεμαΐδας / Εορδαίας, ο κύριος Κασαπίδης μέχρι εχθές έμεινε βουβός!!! Εχθές όμως ο ίδιος διέψευσε τον εαυτό του, και αυτό γιατί;;;;

Μα γιατί ζήτησε από τον κ.Μουρουδέλη να ξεκινήσουν οι προμελέτες της σιδηροδρομικής σύνδεσης Κοζάνης – Βέροιας. Άρα ότι έλεγε τον Ιουλίου του 2022 ήταν (όπως το είχαμε γράψει αυθαίρετο, και πως δεν υπήρχαν προμελέτες για την σύνδεση με Βέροια με την Κοζάνη, πολύ δε περισσότερο της Πτολεμαΐδας. Ντροπή σας κύριε Κασαπίδη, σεις ένας άνθρωπος που ακούει τον πνευματικό του να ψεύδεται και να καταδικάζει μια περιοχή, αυτή της Πτολεμαΐδας / Εορδαίας με αυτόν τον τρόπο.

Αυτά λοιπόν τα όχι και λίγα για το ποιόν του κ. Κασαπίδη, ελπίζουμε η κοινωνία της Εορδαίας να έχει καταλάβει με ποιον «άνθρωπο» έχει να κάνει.

Όμως επειδή θα ήμασταν άδικοι αν δεν αναφερόμασταν και σε ένα τρίτο πρόσωπο που έδειξε από την πρώτη στιγμή το ενδιαφέρον του για την πρόταση μας και το πρόσωπο αυτό είναι η κυρία Γεωργία Ζεμπιλιάδου.

Στις 01-07-2022 με πρωτοβουλία της κ. Ζεμπιλιάδου έγινε ευρεία σύσκεψη στο κτήριο της περιφερειακής αυτοδιοίκησης στην Πτολεμαΐδα και παρουσία του κλιμακίου που είχε μαζί της η κ. Ζεμπιλιάδου αλλά και άλλων φορέων της περιοχής μας (Εργατικό Κέντρο, Προεδρείο γονέων και κηδεμόνων με αναπηρία, εμπορικός σύλλογος, και άλλοι).

Παρουσιάστηκε και αναλύθηκε από τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ / ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ», η πρόταση μας και αποφασίστηκε να γίνει προσπάθεια να έλθει το θέμα προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, αφού βρεθούν και οι ψήφοι από άλλα μέλη άλλων παρατάξεων, (εμείς ως «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» είχαμε την συναίνεση του κύριου Πράσου), αλλά απ’ ότι έδειξε το επόμενο διάστημα δεν έγινε αυτό που επιθυμούσαμε.

Ελπίζουμε λοιπόν με όλα όσα σας εκθέσαμε με πλήρη αντικειμενικότητα να βγάλατε και εσείς τα συμπεράσματά σας και να επιλέξετε με γνώμονα το συμφέρον της ΕΟΡΔΑΙΑΣ, εμείς θα είμαστε και πάλι στο μετερίζι του αγώνα για τα δίκαια της ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ.

 

ΤΟ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ / ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

31 σχόλια

 • τι μας λέει αυτό λοιπόν; οτι επειδή ο Αμανατίδης τους έκλεισε ένα ραντεβού τον ευχαριστούνε και τον θεωρούνε τιτάνα της πολιτικής. εν τω μεταξύ ποιος ξέρει τι άκουσε ο άνθρωπος εκεί στο ραντεβου..,αυτό είναι άλλο θέμα βέβαια.
  Ωραίο άρθρο για να εξυμνήσουν τον αγαπητό τους , ποιός ξέρει θα τους έταξε σιδηρόδρομο ….

  • Αυτή η πρωτοβουλία της Εορδαιας ζητάει γιά το τραίνο να γίνει ένα τούνελ από Βέροια -ευθεία πρός Πτολεμαίδα 15 χιλιομέτρων και να συνεχίζει η γραμμή σε ευθεία Πρός Καστοριά .!!!!!!!!

   Απίθανα πράγματα με τεράστιο κόστος που αρνήθηκε και ο ΟΣΕ και ο Υφυπουργός Μιχ. Παπαδόπουλος γιατί δεν υπάρχει καμιά λογική.

   ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ !!!!!

 • Tα πραγματα ειναι απλα,αν θελουμε αναπτυξη και εργα στελνουμε σπιτι του τον ανεπαρκη κασαπιδη και παμε με εναν τεχνοκρατη με ανοιχτο μυαλο και ειλικρινη τον Αμανατιδη,εστω και τωρα ας ψηφισουμε τον πιο αξιο και οχι αυτον που μας επιβαλουν οι αθηναιοι,παμε με την δυτικη μακεδονια και οχι με χρισματα.

  • KAI ΟΙ ΔΥΟ ΓΙΩΡΓΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΚΑΙ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΞΕΒΟΛΕΜΕΝΟ

  • Από που και ως που τεχνοκράτης??
   Ο μόνος μπου μπορεί να αποκαλείται έτσι είναι η Ζεμπιλιάδου .
   Δες λίγο το έργο της ως ειδική γραμματέα ΕΣΠΑ και το έργο του Αμανατίδη ως βουλευτή…..

   • Τι έργο έκανε η Ζεμπιλιαδου στην διαχειριστική θα μας τρελάνεις… τελευταίοι ήμαστε στην απορρόφηση μια ζωή

 • Τρικυμία εν κρανίω για τον Κασαπίδη. Το πόσο μαύρισμα θα φάει δεν μπορεί να το φανταστεί. Κατράνι το λένε.

 • ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΕΓΓΥΗΣΗ
  Η μόνη αξιόπιστη λύση για την Δ. Μακεδονία
  Ο άνθρωπος είναι ότι χρειάζεται ο τόπος αυτή την στιγμή

 • Ο ένας λύνει ή προσπαθεί να λύσει προβλήματα κι άλλος τα δημιουργεί ή τα διαιωνίζει. Σε αυτές τις εκλογές της περιφέρειας δεν έχουμε δικαιολογία. Γνωρίζουμε και οι δυο υποψήφιοι τι έργο έκαναν από το 2019 μέχρι φέτος. Πραγματικά η μοίρα της περιφέρειας είναι στα χέρια μας.

 • Ο Αμανατιδης ότι λέει το κάνει και το απέδειξε τόσα χρονια!
  Εάν τον ένοιαζε η καρέκλα θα γυρνούσε στη θέση του στην ΑΝΚΟ, δε θα ξανά έμπαινε σε εκλογική διαδικασία. Μπράβο του για την απόφαση που πήρε και όλοι θα τον στηρίξουμε για την αποφασιστικότητα του και για το θάρρος του να προχωρήσει χωρίς το χρίσμα. Όλοι εσεις που λέτε ότι πάει ενάντια στο κόμμα, έχω να σας πω ότι καλα κάνει γιατί συμπορεύεται με τον κόσμο. Να δω τι θα πουν άλλοι που επέλεξαν το κόμμα και όχι το καλο του τόπου μας, αυτοί είναι που κοίταξαν τη θέση.

 • Στην Υπουργεία της περιοχής σας, που ήταν και αρμοδιότητα του, σπευθυνθήκατε και αν ναι γιατί δεν σας “έλυσε” Το πρόβλημα;
  Επειδή πριν από ένα χρόνο έλεγε πως το πολύ σε έξι μήνες, η γραμμή Πτολεμαίδα-Κοζανη θα ξανά λειτουργούσε!!!, ενώ δεν έφτιαξε ούτε τις γέφυρες που φωτογραφίζονταν στην κατεδάφιση τους, με τον τότε Περιφερειάρχη, Καρυπίδη…

 • Δηλαδή εσείς θέλετε μόνο ταξιμο και ψέματα και να σας κλείσουν και κάποιο ραντεβού σε κανένα γραφείο να τα πείτε και είστε ευχαριστημένοι.. ο Κασαπιδης επειδή λέει αλήθειες και τα πράγματα όπως είναι είναι κακός.. πείτε μας και από ουσία τι κατάφερε ο Αμανατιδης..συνεχίζετε από ότι βλέπω ο βρώμικος πόλεμος κατά του Κασαπιδη αλλά οι πολίτες ξέρουν και θα ψηφίσουν πάλι σωστά..Κασαπιδης 50% και στις επόμενες εκλογές

  • Ενταξει το εβγαλες παλι το μεροκαματο αυλικε!
   Παρε οτι προλαβαινεις μεχρι αρχες Οκτωβρη γιατι ο Γιωρικας σου μετα θα ασχολειται με κηπους και κοτες και εσυ θα πρεπει να δουλεψεις

 • Υπάρχουν και … χειρότερα!
  Για όσους αναρωτιούνται (καλόπιστα βεβαίως, πως γίνεται και ο ελληνικός λαός αν ψηφίζει ξανά και ξανά και ξανά τους ίδιους και τους ίδιους, αυτούς που του έχουν κάνει τη ζωή κόλαση, να απαντήσουμε με το … αφοπλιστικό, υπάρχουν και … χειρότερα
  ΥΓ: Πρωτοβουλία πολιτών Πτολεμαΐδας σας καταλάβατε πολύ καλα και τι ρόλο παίζετε

 • ΑΝΚΟ, ο περιφερειακός μελετητής με εξασφαλισμένες αναθέσεις όλα αυτά τα χρόνι, τιμές τριπλάσιες της αγοράς και σημαντικές καθυστερήσεις σε όλα τα μεγάλα έργα.

  Κι εσείς της Πρωτοβουλίας… Ένα καταστατικό δεν έχετε και βάζετε άλλους φορείς να καταθέτουν αιτήσεις;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.