Από την μέρα δημιουργίας της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ» δεν μπήκαμε σε εσωτερικά των κομμάτων, ούτε πήραμε θέση που να μας χρεωθεί ότι «χαϊδεύουμε κάποιο κόμμα και δαιμονοποιούμε κάποιο άλλο», υπήρξαμε και λειτουργούμε υπερκομματικά, ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ, ΑΥΤΟ ΕΞ’ ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΜΑΣ.

Όμως δεν μπορούμε να μην πούμε κάποια γεγονότα που αφορούν ανθρώπους που μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου θα έχουν σοβαρό λόγο στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, και φυσικά σχέση με την ανάπτυξη της Εορδαίας.

Στις 02-05-2022 με ένα σκληρό δελτίο τύπου, ασκήσαμε έντονη κριτική προς τους τέσσερις κυβερνητικούς βουλευτές και την απραξία τους σε ότι αφορούσε τα θέματα της Εορδαίας, αλλά κυρίως για την Νέα σιδηροδρομική γραμμή «Αλβανίας – Θεσσαλονίκης». Ουδείς βουλευτής αντέδρασε εκτός του κυρίου Αμανατίδη ο οποίος όχι μόνο αντέδρασε αλλά μας κάλεσε και στο γραφείο του όπου και έγινε συνάντηση στις 15-05-2022.

Ο κύριος Αμανατίδης μας υποσχέθηκε να κάνει ότι περνά από το χέρι του και να μας φέρει σε επαφή με τον ΟΣΕ και ειδικότερα με τον Διευθυντή Σχεδιασμού.

Στις 27-07-2022 με πρωτοβουλία του κυρίου Αμανατίδη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Αθήνα με τον Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης του ΟΣΕ κ. Κ. Μουρουδέλη, και του εκπροσώπου μας Β. Σωτηρόπουλου.

Την υπόσχεση που μας έδωσε ο κύριος Αμανατίδης την τήρησε στο ακέραιο, έτσι με αυτόν τον τρόπο δείχνει και την ποιότητα του χαρακτήρα του.

Πάμε στον τωρινό περιφερειάρχη κ. Κασαπίδη. στις 02-08-2022, έγινε συνάντηση με τον κ. Πλακεντά για να τον ενημερώσουμε για την συνάντηση που είχαμε με τον κ. Μουρουδέλη. Στην συνάντηση μεταξύ άλλων συμφωνήθηκε να σταλούν επιστολές από τον Δήμαρχο σε φορείς και υπουργεία αλλά και στον κ. Κασαπίδη, μάλιστα του είχαμε ετοιμάσει και τα προσχέδια αυτών των επιστολών τις οποίες και του επιδώσαμε, (όπως φάνηκε ο κ. Πλακεντάς αδιαφόρησε πλήρως μιας και δεν μας ενημέρωσε αν έστειλε τις επιστολές που είχαμε συμφωνήσει, με άλλα λόγια δεν έστειλε καμιά επιστολή.!!!).

Στις 07-07-2022 στον απολογισμό της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που έγινε στο πνευματικό κέντρο Πτολεμαΐδας, ο κ.Κασαπίδης ανέφερε ότι η πρόταση μας (αναφερόμαστε για την νέα σιδηροδρομική γραμμή Ιεροπηγής Καστοριάς – Θεσσαλονίκης) είναι ασύμφορη και κοστίζει 2 δισεκατομμύρια ευρώ, σε ερωτήσεις που του υπόβαλλαν μέλη της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ» που παρευρίσκονταν στην αίθουσα, ο κ. Κασαπίδης ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ.

Στις 09-07-2022 Με δελτίο τύπου καταγγείλαμε τον κ. Κασαπίδη ότι έχει κρυφή ατζέντα για το θέμα και πως δρα με αδιαφανείς τρόπους όπως και ο κ. Στρατάκης (περιφερειακός σύμβουλος) κατήγγειλε στις 03-09-2021, με επιστολή του.

Στις 14-09-2022 αποστείλαμε ανοικτή επιστολή στον κ. Κασαπίδη και για την οποία πήραμε και αριθμό πρωτοκόλλου 144415, με την οποία, πέρα ότι πριν 10 μήνες είχε καταθέσει ο Αθλητικός Σύλλογος Αίολος την πρόταση μας, και δεν πήρε καμιά απάντηση, θέσαμε στον κ. Κασαπίδη τρία ερωτήματα:

1ο Κατέθεσε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας πρόταση για την συγκεκριμένη προαναφερόμενη Σιδηροδρομική Γραμμή προς τον ΟΣΕ ή στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών;; Ναι ή Όχι;;

2ο Στον απολογισμό που κάνατε στην Πτολεμαΐδα αναφερθήκατε για κόστος της προαναφερόμενης πρότασης ότι είναι ασύμφορη και κοστίζει 2 δισεκατομμύρια ευρώ!!! Όμως στην συνάντηση με τον κ. Μουρουδέλη ειπώθηκε από τον ίδιο ότι για την συγκεκριμένη διαδρομή ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΚΑΤΑΡΤΙΚΗ μελέτη!!! ΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ κ. Κασαπίδη αναφέρατε το πιο πάνω ποσό;;; Τι μας κρύβετε;;

3ο Προσπαθεί η περιφέρεια με «αδιαφανείς ενέργειες» να προωθήσει την σιδηροδρομική διασύνδεση Κοζάνης – Βέροιας;;; Ακολουθούν άλλες τρείς ερωτήσεις σύνολο δηλαδή έξη ερωτήσεων.

Περιμένουμε ακόμη τις απαντήσεις του κ. Κασαπίδη!!!

Την ίδια ημέρα 14-09-2022, και με αριθμό πρωτοκόλλου 144419 καταθέσαμε και δεύτερη επιστολή μαζί με ολοκληρωμένο φάκελο της πρότασης μας, ενημερώνοντας τον κ. Κασαπίδη που αλλού έχουμε καταθέσει την πρόταση μας, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Περιμένουμε ακόμη την απάντηση του κ. Κασαπίδη!!!

Στις 10-02-2023 δημοσιεύουμε δελτίο τύπου όπου αναφερόμαστε τις 5000 θέσεις που θα έρχονταν στην Δυτική Μακεδονία από επενδύσεις, αλλά κυρίως στην δήλωση του κ Κασαπίδη πως με μια μόνο επένδυση των 760 εκατομμυρίων ευρώ για παραγωγή υδρογόνου θα υπάρξει άμεση πρόσληψη 500 ατόμων!!!!

Όσο είδατε εσείς την επένδυση την είδαμε και εμείς.

Στις 07-06-2023 με δελτίο τύπου ενημερώνουμε πως την προηγούμενη ημέρα «έγινε σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτική Μακεδονίας, παρουσία του Περιφερειάρχη, του Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού του ΟΣΕ κ.Μουρουδέλη, του Δήμαρχου Κοζάνης και στελεχών της ΑΝΚΟ, με αντικείμενο την έναρξη του προγράμματος «Διασυνδέοντας την Ευρώπη (CEF-Connecting Europe Facility )», που ξεκινάει τον προσεχή Οκτώβρη 2023.»

Τι βγήκε όμως σαν συμπέρασμα;; Βγήκε η μεγάλη ψευτιά που είχε πει ο κύριος Κασαπίδης στον απολογισμό που έκανε στις 7 Ιουλίου 2022 στο Πνευματικό κέντρο σχετικά με το κόστος της πρότασης μας. Είχε πει τότε ο κύριος περιφερειάρχης πως το κόστος είναι πάνω από 2 δισεκατομμύρια ευρώ!!!! Ζητήσαμε τότε με δελτίο τύπου να εμφανίσει τα στοιχεία και τις προμελέτες αν υπάρχουν αλλιώς είναι ψεύτης και υπονομεύει την περιοχή της Πτολεμαΐδας / Εορδαίας, ο κύριος Κασαπίδης μέχρι εχθές έμεινε βουβός!!! Εχθές όμως ο ίδιος διέψευσε τον εαυτό του, και αυτό γιατί;;;;

Μα γιατί ζήτησε από τον κ.Μουρουδέλη να ξεκινήσουν οι προμελέτες της σιδηροδρομικής σύνδεσης Κοζάνης – Βέροιας. Άρα ότι έλεγε τον Ιουλίου του 2022 ήταν (όπως το είχαμε γράψει αυθαίρετο, και πως δεν υπήρχαν προμελέτες για την σύνδεση με Βέροια με την Κοζάνη, πολύ δε περισσότερο της Πτολεμαΐδας. Ντροπή σας κύριε Κασαπίδη, σεις ένας άνθρωπος που ακούει τον πνευματικό του να ψεύδεται και να καταδικάζει μια περιοχή, αυτή της Πτολεμαΐδας / Εορδαίας με αυτόν τον τρόπο.

Αυτά λοιπόν τα όχι και λίγα για το ποιόν του κ. Κασαπίδη, ελπίζουμε η κοινωνία της Εορδαίας να έχει καταλάβει με ποιον «άνθρωπο» έχει να κάνει.

Όμως επειδή θα ήμασταν άδικοι αν δεν αναφερόμασταν και σε ένα τρίτο πρόσωπο που έδειξε από την πρώτη στιγμή το ενδιαφέρον του για την πρόταση μας και το πρόσωπο αυτό είναι η κυρία Γεωργία Ζεμπιλιάδου.

Στις 01-07-2022 με πρωτοβουλία της κ. Ζεμπιλιάδου έγινε ευρεία σύσκεψη στο κτήριο της περιφερειακής αυτοδιοίκησης στην Πτολεμαΐδα και παρουσία του κλιμακίου που είχε μαζί της η κ. Ζεμπιλιάδου αλλά και άλλων φορέων της περιοχής μας (Εργατικό Κέντρο, Προεδρείο γονέων και κηδεμόνων με αναπηρία, εμπορικός σύλλογος, και άλλοι).

Παρουσιάστηκε και αναλύθηκε από τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ / ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ», η πρόταση μας και αποφασίστηκε να γίνει προσπάθεια να έλθει το θέμα προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, αφού βρεθούν και οι ψήφοι από άλλα μέλη άλλων παρατάξεων, (εμείς ως «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» είχαμε την συναίνεση του κύριου Πράσου), αλλά απ’ ότι έδειξε το επόμενο διάστημα δεν έγινε αυτό που επιθυμούσαμε.

Ελπίζουμε λοιπόν με όλα όσα σας εκθέσαμε με πλήρη αντικειμενικότητα να βγάλατε και εσείς τα συμπεράσματά σας και να επιλέξετε με γνώμονα το συμφέρον της ΕΟΡΔΑΙΑΣ, εμείς θα είμαστε και πάλι στο μετερίζι του αγώνα για τα δίκαια της ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ.

 

ΤΟ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ / ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ