Η ανακοίνωση υποψηφιότητας του Νίκου Σαμαρά με τον Γ. Αμανατίδη: “Μία νέα περιφερειακή αρχή υπό τον Γ. Αμανατίδη, μπορεί να δώσει ώθηση στον τόπο μας”

16 Αυγούστου 2023
23:05
Αγαπητές και Αγαπητοί συντοπίτες Φλωρινίωτισες και Φλωρινιώτες
Φίλες και Φίλοι Δυτικομακεδόνες
Με επίγνωση της ευθύνης μου προς όλους εσάς, αποδέχθηκα την τιμητική πρόταση-πρόσκληση του Γιώργου Αμανατίδη να συμμετάσχω στην νέα προσπάθεια, μέσα από τον συνδυασμό ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, για την ανάταξη της Δυτικής Μακεδονίας.
Είναι γεγονός ότι απουσίασα από την Αυτοδιοίκηση αρκετά χρόνια, όμως παρέμεινα ενεργός πολίτης μέσα από θεσμικά όργανα, όπως ο Ιατρικός σύλλογος Κοζάνης με την ιδιότητα του αντιπρόεδρου και μέλους της γενικής συνέλευσης του Πανελλήνιου Ιατρικού συλλόγου, εκλεγμένου μέλους του Διοικητικού συμβουλίου του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας και εκλεγμένου μέλους του επιστημονικού συμβουλίου του Νοσοκομείου. Πάνω από όλα όμως με την ιδιότητα του Ιατρού του Νοσοκομείου, όπου επί 30 χρόνια προσπάθησα να δώσω περιεχόμενο στην έννοια αξιοπρέπεια για τον ασθενή στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο. Πιστεύω ότι τα κατάφερα.
Ζούμε σε μία περιφέρεια, όπου στη τελευταία απογραφή μετρηθήκαμε περί τους 250.000 κάτοικοι και είμαστε η περιφέρεια με την μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση πληθυσμού πανελλαδικά. Επί 70 και πλέον χρόνια πορευτήκαμε με την «μονοκαλλιέργεια» του λιγνίτη και κατά δεύτερο λόγο της γούνας, εγκαταλείποντας σχεδόν κάθε άλλη δραστηριότητα, με αποτέλεσμα να βιώνουμε την σημερινή πραγματικότητα. Παραδείγματα ανάλογα πολλά, Ιρλανδία με τον λιμό της πατάτας, σταφιδική κρίση στην Ελλάδα αρχές του προηγούμενου αιώνα, βίαιη απολιγνητοποίηση σήμερα στον τόπο μας. Η Δυτική Μακεδονία βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, με την κλιματική αλλαγή και κατά συνέπεια την κλιματική κρίση παρούσα. Αυτό λοιπόν πού φαντάζει η μεγάλη απειλή, μπορεί να γίνει και η μεγάλη ευκαιρία για τον τόπο μας με πρόγραμμα και σχέδιο- και όχι οράματα- αξιοποιώντας όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία. Με αιχμή του δόρατος τον πρωτογενή τομέα, που εγκαταλείφθηκε τις τελευταίες δεκαετίες πλην φωτεινών εξαιρέσεων, την μεταποίηση, την ανάδειξη προϊόντων ΠΟΠ, τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, την επένδυση στις νέες τεχνολογίες με την αρωγή του Πανεπιστημίου μας, μπορεί η Δυτική Μακεδονία με το ιδιαίτερο γεωγραφικό ανάγλυφο και προ πάντων με την επιστροφή των νέων μας να ατενίσει με αισιοδοξία το μέλλον. Να αναπτύξουμε το δικό μας ISO ποιότητας σε όλους τους τομείς.
Η απόφαση του Γιώργου Αμανατίδη να διεκδικήσει την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι πρόκληση και είμαι βέβαιος ότι θα συνεισφέρει στην ουσιαστική ανάπτυξη του τόπου μας.
Τεχνοκράτης, αφού υπήρξε ο διευθύνων σύμβουλος της Αναπτυξιακής εταιρείας Δυτικής Μακεδονίας επί 30 και πλέον χρόνια με συνέπεια να γνωρίζει την Δυτική Μακεδονία χωροταξικά αλλά και την ανθρωπογεωγραφία της απ’ άκρον εις άκρου, από τους Πύργους της Εορδαίας μέχρι το Νεστόριο της Καστοριάς και από την Δεσκάτη των Γρεβενών έως τον Άγιο Γερμανό Φλώρινας.
Είμαι βέβαιος, πάνω σε αυτά που έχουν κτίσει οι προηγούμενες διοικήσεις, μία νέα περιφερειακή αρχή υπό τον Γ. Αμανατίδη, μπορεί να δώσει ώθηση στον τόπο μας. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα χρηματοδοτικά εργαλεία κυρίως της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ταμείο ανάκαμψης, Ταμείο δίκαιης μετάβασης λόγω της απολιγνητοποίησης, ΕΣΠΑ, κλπ).
Συστρατεύομαι λοιπόν με τον Γ. Αμανατίδη σε αυτή την νέα προσπάθεια, ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην ενότητα της Φλώρινας, με την εμπειρία των 16 χρόνων στην αυτοδιοίκηση 2ου βαθμού (12 χρόνια Νομαρχιακός σύμβουλος στην Περιφερειακή ενότητα Φλώρινας και 4 χρόνια περιφερειακός σύμβουλος).
Κιν. Τηλ. 6945997608
Με τιμή
Νίκος Σαμαράς
Τέως διευθυντής του Ορθοπεδικού τμήματος του
Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας

21 σχόλια

  • Γιατρέ μου τα σέβη μου.Δεν μπορώ να σε ψηφίσω γιατί ανήκω σε άλλη ΠΕ αλλά είμαι βέβαιος ότι θα φιγουράρει στις πρώτες θέσεις….Καλή επιτυχία από καρδιάς.

    • Ρε παιδιά 2 γραφικοί γράφεται παντού. Γερασατε και μυαλό δε βάλατε.
      Άλλοι πρέπει να σταματήσουν. Αυτοί που βάζουν τα κόμματα πάνω από το μέλλον του τόπου μας.
      Μπράβο Σαμαρά.

    • Να κι ο εκδικητής της νύχτας… Τσιτσουριάσαμε… Πόσο πολύ πονάτε που βλέπετε ανθρώπους που δεν θα μπορούσατε ποτέ να έχετε να ενώνουν δυνάμεις για το καλό του τόπου. Μετα τη φαρσοκωμωδία Κασαπιδη Κατανα σσσσσ μη μιλάς …Γιατρέ πρώτος και με διαφορά θα είσαι κι άσε τα τρωκτικά να σέρνονται…

  • Σε ευχαριστούμε γιατρέ. Αμανατίδη κέρδισες μολις την ψήφο μας. Είμαστε ΣΥΡΙΖΑ στην Πτολεμαιδα και ας μην μπορούμε να τον ψηφίσουμε. Πραγματικά μπραβο

  • Τεχνοκράτης, αφού υπήρξε ο διευθύνων σύμβουλος της Αναπτυξιακής εταιρείας Δυτικής Μακεδονίας επί 30 και πλέον χρόνια με συνέπεια να γνωρίζει την Δυτική Μακεδονία χωροταξικά αλλά και την ανθρωπογεωγραφία της απ’ άκρον εις άκρου, από τους Πύργους της Εορδαίας μέχρι το Νεστόριο της Καστοριάς και από την Δεσκάτη των Γρεβενών έως τον Άγιο Γερμανό Φλώρινας.
    Επομένως φέρει ευθηνη για οσα συμβαίνουν στο τοπο.
    Μέγας τεχνοκράτης.

  • “Μία νέα περιφερειακή αρχή υπό τον Γ. Αμανατίδη, μπορεί να δώσει ώθηση στον τόπο μας” Τέσσερα χρόνια ως βουλευτής γιατί δεν έδωσε ώθηση στην περιοχή, αλλά συνέβαλε καθοριστικά με την πολιτική του στάση στην απαξίωση της περιοχής και σε όλα όσα αναφέρεις, μείωση πληθυσμού κλπ κλπ.
    Τελικά τι σας ενώνει;

    • “Δυστυχώς η σημερινή Περιφερειακή Αρχή απέτυχε! Οι μεγαλοστομίες και βεβαιώσεις του τύπου ”Το υδρογόνο είναι η λύση” την ώρα που οι πολιτικές τους παγώνουν και φτωχοποιούν τους πολίτες , έχουν ως αποτέλεσμα η κατάρρευση να επιταχύνεται”

      Αυτό μας ενώνει. Είπες τίποτα?

  • “Να αναπτύξουμε το δικό μας ISO ποιότητας σε όλους τους τομείς.” Με τέτοιες προτάσεις θα γελάει και ο διεθνής οργανισμός πιστοποίησης

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.