Ο Δήμος μας ενημερώθηκε για την ανάγκη παροχής κτηνιατρικής περίθαλψης αδέσποτου ζώου. Μετά από πολλές προσπάθειες κατέστη δυνατή η περισυλλογή του ζώου την 9/8/2023 και μεταφέρθηκε στο νόμιμο καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Δήμου μας, οπού και θα παραμείνει σε αυτό μέχρι να θεραπευτεί, σύμφωνα με τον συμβεβλημένο με τον Δήμο κτηνίατρο.
Πάρα το γεγονός ότι ο Δήμος μας, ενήργησε για μια ακόμη φορά άμεσα, όπως κάνει όλα αυτά τα χρόνια, τηρεί την νομοθεσία για την προστασία των ζώων και την διαχείριση του προγράμματος αδέσποτων ζώων , οι συνήθεις ύποπτοι επιχείρησαν για μια ακόμη φορά να συκοφαντήσουν τον Δήμο και τους ανθρώπους του.
Είναι άξιο επισήμανσης ότι
Είναι οι ίδιοι που σιωπούν για Δήμους που δεν διαθέτουν νόμιμο καταφύγιο αδέσποτων ζώων και εναποθέτουν τα ζώα σε παράνομους χώρους ιδιωτικούς, χωρίς καταγραφή καμία ιχνηλασιμότητα και καμία προστασία.
Είναι οι ίδιοι που βραβεύουν Δήμους που έχουν μηδενικό έργο στην προστασία των αδέσποτων ζώων
Είναι οι ίδιοι που διαθέτουν παράνομους χώρους συγκέντρωσης ζώων και ζητούν με αναρτήσεις τους χρήματα για την περίθαλψη αδέσποτων ζώων για τα οποία έχει ήδη επιληφθεί ο Δήμος.
Στο σημείο αυτό καλούμε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν διαπιστώνουν τέτοιου είδους αναρτήσεις ζήτησης χρημάτων για περίθαλψή ζώων. Είναι αυτοί που ενώ διαπιστώνουν ότι ένα ζώο είναι άρρωστο το αφήνουν στην μοίρα του αντί να έρθουν σε επαφή με την υπηρεσία του δήμου που γνωρίζουν πολύ καλά ότι παρέχονται ΌΛΕΣ οι κτηνιατρικες υπηρεσίες και με αυτό το πρόσχημα ζητιανευουν οικονομική βοήθεια που είναι αμφίβολο αν δίνονται για τον σκοπό που επικαλούνται.
Προς ενημέρωση των πολιτών θα θέλαμε να επισημάνουμε στο σημείο αυτό ότι ο Δήμος μας, έχοντας την βούληση να τηρεί την νομοθεσία παρέχει με δικά του έξοδα και με απόλυτη διαφάνεια κτηνιατρική περίθαλψή στα αδέσποτα ζώα όλα αυτά τα χρόνια.
Επίσης επισημαίνουμε ότι ουδέποτε ο Δήμος μας έχει αρνηθεί σε οποιαδήποτε πολίτη πληροφόρηση για αδέσποτα ζώα που έχει περισυλλέξει προκειμένου να παρασχεθεί σε αυτά η κτηνιατρική περίθαλψη.
Φτάνει πια, αυτή η παραπληροφόρηση κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει και να αναλάβουν τις ευθύνες τους και για αυτά που λένε αλλά και για αυτά που κάνουν. Αποδεικνύεται ότι μόνο φιλόζωοι δεν είναι και είναι η τελευταία φορά που θα ασχοληθούμε με τις ανυπόστατες κατηγορίες που εξαπολύουν έτσι ελαφρά τη καρδία.
Καθημερινά δίνουμε τον αγώνα μας, δίνουμε κομμάτι από την ζωή μας και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να λασπολογει.
Απευθύνουμε πρόσκληση σε όλους να επισκεφτούν σε ημέρες επισκεπτηρίου ( Τρίτη – Πέμπτη – Σάββατο 10-1 π.μ) το νόμιμο καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Δήμου μας ώστε να δούνε από κοντά και να ενημερωθούν για την διαδικασία που ακολουθεί ο Δήμος για την προστασία των αδέσποτων ζώων και να γνωρίσουν από κοντά όλα αυτά τα πλάσματα που αναζητούν μια οικογένεια. Και να προχωρήσουν σε μια κορυφαία πράξη αγάπης… στην υιοθεσία ενός ζώου.
Πτολεμαΐδα