Το καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Δήμου Εορδαίας ενημερώνει: “Oι συνήθεις ύποπτοι επιχείρησαν για μια ακόμη φορά να συκοφαντήσουν τον Δήμο και τους ανθρώπους του”

16 Αυγούστου 2023
23:12
Ο Δήμος μας ενημερώθηκε για την ανάγκη παροχής κτηνιατρικής περίθαλψης αδέσποτου ζώου. Μετά από πολλές προσπάθειες κατέστη δυνατή η περισυλλογή του ζώου την 9/8/2023 και μεταφέρθηκε στο νόμιμο καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Δήμου μας, οπού και θα παραμείνει σε αυτό μέχρι να θεραπευτεί, σύμφωνα με τον συμβεβλημένο με τον Δήμο κτηνίατρο.
Πάρα το γεγονός ότι ο Δήμος μας, ενήργησε για μια ακόμη φορά άμεσα, όπως κάνει όλα αυτά τα χρόνια, τηρεί την νομοθεσία για την προστασία των ζώων και την διαχείριση του προγράμματος αδέσποτων ζώων , οι συνήθεις ύποπτοι επιχείρησαν για μια ακόμη φορά να συκοφαντήσουν τον Δήμο και τους ανθρώπους του.
Είναι άξιο επισήμανσης ότι
Είναι οι ίδιοι που σιωπούν για Δήμους που δεν διαθέτουν νόμιμο καταφύγιο αδέσποτων ζώων και εναποθέτουν τα ζώα σε παράνομους χώρους ιδιωτικούς, χωρίς καταγραφή καμία ιχνηλασιμότητα και καμία προστασία.
Είναι οι ίδιοι που βραβεύουν Δήμους που έχουν μηδενικό έργο στην προστασία των αδέσποτων ζώων
Είναι οι ίδιοι που διαθέτουν παράνομους χώρους συγκέντρωσης ζώων και ζητούν με αναρτήσεις τους χρήματα για την περίθαλψη αδέσποτων ζώων για τα οποία έχει ήδη επιληφθεί ο Δήμος.
Στο σημείο αυτό καλούμε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν διαπιστώνουν τέτοιου είδους αναρτήσεις ζήτησης χρημάτων για περίθαλψή ζώων. Είναι αυτοί που ενώ διαπιστώνουν ότι ένα ζώο είναι άρρωστο το αφήνουν στην μοίρα του αντί να έρθουν σε επαφή με την υπηρεσία του δήμου που γνωρίζουν πολύ καλά ότι παρέχονται ΌΛΕΣ οι κτηνιατρικες υπηρεσίες και με αυτό το πρόσχημα ζητιανευουν οικονομική βοήθεια που είναι αμφίβολο αν δίνονται για τον σκοπό που επικαλούνται.
Προς ενημέρωση των πολιτών θα θέλαμε να επισημάνουμε στο σημείο αυτό ότι ο Δήμος μας, έχοντας την βούληση να τηρεί την νομοθεσία παρέχει με δικά του έξοδα και με απόλυτη διαφάνεια κτηνιατρική περίθαλψή στα αδέσποτα ζώα όλα αυτά τα χρόνια.
Επίσης επισημαίνουμε ότι ουδέποτε ο Δήμος μας έχει αρνηθεί σε οποιαδήποτε πολίτη πληροφόρηση για αδέσποτα ζώα που έχει περισυλλέξει προκειμένου να παρασχεθεί σε αυτά η κτηνιατρική περίθαλψη.
Φτάνει πια, αυτή η παραπληροφόρηση κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει και να αναλάβουν τις ευθύνες τους και για αυτά που λένε αλλά και για αυτά που κάνουν. Αποδεικνύεται ότι μόνο φιλόζωοι δεν είναι και είναι η τελευταία φορά που θα ασχοληθούμε με τις ανυπόστατες κατηγορίες που εξαπολύουν έτσι ελαφρά τη καρδία.
Καθημερινά δίνουμε τον αγώνα μας, δίνουμε κομμάτι από την ζωή μας και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να λασπολογει.
Απευθύνουμε πρόσκληση σε όλους να επισκεφτούν σε ημέρες επισκεπτηρίου ( Τρίτη – Πέμπτη – Σάββατο 10-1 π.μ) το νόμιμο καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Δήμου μας ώστε να δούνε από κοντά και να ενημερωθούν για την διαδικασία που ακολουθεί ο Δήμος για την προστασία των αδέσποτων ζώων και να γνωρίσουν από κοντά όλα αυτά τα πλάσματα που αναζητούν μια οικογένεια. Και να προχωρήσουν σε μια κορυφαία πράξη αγάπης… στην υιοθεσία ενός ζώου.
Πτολεμαΐδα

3 σχόλια

  • Αφού όλα γίνονται σωστά από τον Δήμο μας γιατί δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις στην πολη άνετα χώρα να ξέρεις που θα πετύχεις το επόμενο κοπάδι αδέσποτων που θα σου την πέσει; ουτε τα αδέσποτα δεν μπορείτε να μαζέψετε. Όσο για τους δήθεν φιλόζωους είναι απλά ” προβληματικοι” άλλο
    η κακομεταχείριση των ζώων ( απαράδεκτο) και άλλο η κακομεταχείριση των ανθρώπων εξ αιτίας των αδέσποτων ζώων.

  • Τα ζώα αποκτούν συμπεριφορές ανάλογα με το πώς τους συμπεριφέρεται κανείς, δεν έχουν λογική. Δεν είναι τυχαίο ότι ορισμένα ζώα είναι εχθρικά απέναντι σε ορισμένους ανθρώπους ή σε ανθρώπους που πχ κρατούν στα χέρια τους ξύλα ή μπαστούνια καθώς έχουν απειληθεί με αυτό τον τρόπο ή ακόμη έχουν κακοποιηθεί. Δυστυχώς πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με τα ζώα γιατί νομοθετικά δεν προβλέπεται ο εγκλεισμός τους στα καταφύγια παρά μόνο αν κριθούν επικίνδυνα από μια ειδική επιτροπή. Τα καταφύγια είναι ένας ΠΡΟΣΩΡΙΝΌΣ χώρος έως ότου υιοθετηθούν και εάν όχι τότε επανατοποθετουνται στο περιβάλλον. Μπορούν να μας χαρίσουν απίστευτη αγάπη αρκεί να τους φερθούμε και ανάλογα. Δυστυχώς υπάρχει και το φαινόμενο της εγκατάλειψης δεσποζομενων ζώων, από κτηνοτρόφους που δεν στειρώνουν τα ζώα τους, από κυνηγούς που δεν τους “κάνουν”, αλλά και από γειτονικούς δήμους με αποτέλεσμα να αυξάνεται συνεχώς ο πληθυσμός των ζώων που κυκλοφορούν στην πόλη. Πριν ακόμη κάποιος αποφασίσει να υιοθετήσει ένα ζώο πρέπει να μάθει τις υποχρεώσεις του γιατί δεν είναι ένα παιχνιδάκι που όταν το βαριομαστε το πετάμε στα σκουπίδια. Η στείρωση είναι το άλφα και το ωμέγα για την πρόληψη δημιουργίας νέων αδέσποτων. Συμφωνώ ότι υπάρχει πρόβλημα με τον πληθυσμό των αδέσποτων αλλά όλοι μπορούμε να συμβάλουμε στην αρμονική συμβίωση και στην μείωση του πληθυσμού υιοθετώντας ένα αδέσποτο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι