Απίστευτη ταλαιπωρία των πολιτών (του Τάσου Χαραλαμπίδη)

17 Αυγούστου 2023
07:03
Καλημέρα. Ας ασχοληθεί κάποιος αρμόδιος. Απίστευτη ταλαιπωρία των πολιτών για έκδοση Ταυτότητας και  διαβατήριο ,δεν έχει τέλος. Γυρίσαμε στο μεσαίωνα. Από τις 03.00 τα ξημερώματα είναι έξω από την αστυνομική διεύθυνση Κοζάνης, δεκάδες άτομα ηλικίας ,60,70 χρονών από ζευγάρια με μωρά παιδιά 8,10 χρονών, για να πάρουν σειρά, κ ίσα που προλαβαίνουν γιατί δεν μπορούν να διεκπεραιώσουν πάνω από 15 άτομα στο οκτάωρο οι αστυνομικοί.
Ο κόσμος καθημερινά διαμαρτύρεται αλλά η απάντηση που παίρνουν είναι τόσους μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τα παράπονα στον υπουργό!
Αν είναι δυνατόν να δίνονται τέτοιες απαντήσεις σε έναν ηλικιωμένο, κ σε ένα γονέα με τα μικρά ανήλικα παιδιά!

40 σχόλια

  • Η απάντηση που παίρνουν είναι τόσους μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τα παράπονα στον υπουργό!

    Η καλυτερη απάντηση ειναι. αυτους ψηφίσαμε, σε αυτούς να απευθυνθούνε.. τι το παράλογο κύριε χαραλαμπίδη? τους νομους δεν τους βγάζουν οι αστυνομικοί αλλά οι πολιτικοι.. σωστα?

  • Σταματήστε να παίζετε πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες της Αστυνομίας, οι αστυνομικοί της Κοζάνης προσπαθούν καθημερινά να εξυπηρετήσουν όλους τους πολίτες.

  • Καλημέρα
    1.Ο αριθμός των 15 ταυτοτήτων που αναφερετε παραπάνω δεν αληθεύει, να μιλάτε για πράγματα που πραγματικά συμβαίνουν.Η κάθε ταυτότητα για να βγεί απαιτούνται τουλάχιστον 20 λεπτά,το γραφείο λειτουργεί για τους πολίτες 7:45 με 2 οποτε αν μπορείτε να υπολογίσετε σε αυτο το χρόνο αντιστοιχούν 18 ταυτότητες, με τα παιδιά να βγάζουν τις περισσότερες φορές περισσότερες απο 25.

    2.Το κάθε γραφείο έχει και γραφειοκρατική δουλεια και οχι μονο την εκδοση ταυτοτήτων.

    3.Μηπως μπορείτε να μας εξηγήσετε για ποιο λόγο επικρατεί αυτός ο πανικός αυτές τις μέρες και μαζεύονται από τόσο νωρίς που αναφέρετε και λενε και ενα σωρο ψεματα..Αυτοί είναι οι καλοί χριστιανοί;; ψέματα για να γινει η δουλειά τους και μετα σταυρούς, εικόνες και καλα χαραγματα;;
    Ε ας σοβαρευτουμε ολοι μας λιγο.

  • 600 ΕΥΡΩ ΕΦΑΠΑΞ ΔΩΡΙ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ
    ΟΧΙ ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΟΙ
    ΟΧΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
    ΟΧΙ ΟΙ ΟΔΟΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ
    ΟΧΙ ΟΙ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ
    ΟΧΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
    ΟΧΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

    ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΚΡΟΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΞΥΛΟΚΟΠΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ

  • να μαθουμε σε αλλες υπηρεσιες σε αλλους νομους ποσα ατομα εξυπηρετει κατα μεσο ορο ενας υπαλληλος .. ντροπη στα γραφεια εχει 100 ατομα προσωπικο να μεταφερουν κατω μερικους

    • Αν έχουν περάσει 15 χρόνια από την έκδοση τής δεν μπορείτε να ταξιδέψετε εντός ευρωπαϊκής Ένωσης και φυσικά μετά από 15 χρόνια δεν είστε ο ίδιος με την φωτογραφία οπότε δεν είναι εύκολη η ταυτοποίηση σας.

        • Στην δημοκρατία ο καθε πολίτης πιστεύει και πράττει όπως αυτός νομίζει καλύτερα για τον ευατο του.Τωρα εάν είναι δικαιολογία ή όχι η αλλαγή της ταυτότητας μου νομίζω δεν είσαι αρμόδιος να το κρίνεις.

      • Η ίδια η Αστυνομία Κοζάνης μου είπε ότι τα ραντεβού καταργήθηκαν με εντολή από “την Αθήνα”. Τώρα πρέπει να στηθείς στην ουρά και να περιμένεις για άγνωστο χρόνο. Λες και ο χρόνος των πολιτών δεν είναι πολύτιμος ή σημαντικός. Η Αστυνομία υποτίθεται είναι στην υπηρεσία του πολίτη που στο κάτω κάτω την πληρώνει. Με ποιά λογική καταργήθηκαν τα ραντεβού;

  • Όντως μεσαίωνας, γιατί όμως;
    Οι περισσότεροι (σχεδόν όλοι) από αυτούς δηλώνουν ότι έχασαν την ταυτότητα ή λόγω παρέλευσης 15 ετών θέλουν να αλλάξουν την ταυτότητα, γιατί από 1 Σεπτεμβρίου θα βγουν η νέου τύπου που λένε ότι θα έχει το ΑΜΚΑ και τσιπ. Δυστυχώς υπάρχουν συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη να βγάλουν ταυτότητα λόγω φθοράς απώλεια ή εφήβους που δίνουν εξετάσεις και δεν μπορούν λόγω όλης αυτής της κατάστασης. Τελικά ποιος δημιουργεί το πρόβλημα;

    • Εγώ δυό βδομάδες τώρα που πηγαίνω για να πιάσω σειρά, όλοι περιμένουν για έκδοση διαβατηρίων που έχουν λήξει λόγω παρέλευσης 5ετίας. Στα διαβατήρια η διαδικασία είναι 20 λεπτά, γι’αυτό και δε μπορούν να εξυπηρετούν πάνω από 18 άτομα την ημέρα, σε ένα γραφείο που εξυπηρετεί Κοζάνη, Πτολεμαΐδα και γενικά όλο το νομό.

    • “Από τον Ιούνιο του 2005 υποχρέωση για την απόκτηση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες που έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας.” Το παιδί μου λοιπόν σε λίγες μέρες συμπληρώνει το 12ο έτος κι εγώ βάσει νομοθεσίας θα πρέπει να παραστώ μαζί του για την έκδοση της ταυτότητας του. Η απάντηση από την τοπική αστυνομία ήταν ελάτε εσείς να πιάσετε σειρά και μετά ας έρθει και το παιδί. Να πάω λοιπόν από τις τρεις τα ξημερώματα για να είμαι από του πρώτους. Αν το αφήσω για αργότερα δεν ξέρω αν θα έχει δωθεί λύση, θα έχουν ξεκινήσει τα σχολεία και ο καιρός δε θα είναι πλέον καλοκαιρινός. Κι επειδή αναφέρεις ότι ορθώς απαντούν και φαίνεται ότι είσαι καλός άνθρωπος θες να μου προτείνεις τι είναι καλύτερο να πράξω;
      ΥΓ. Την ταυτότητα τη χρειάζεται για συμμετοχή σε εξετάσεις επάρκειας ξένης γλώσσας.

    • Καμία σχέση με αυτό πού ανέδειξα.
      Κ αγαπητέ τι τι έκανα εγώ όταν ήμουν την απάντηση την δίνει η ίδια κοινωνία που ζούμε εδώ εγώ κ εσύ!

  • Όλο αυτό γίνεται διότι όλοι αυτοί δεν θέλουν να πάρουν τις καινούργιες ταυτότητες,οπότε είναι επιλογή τους όλο αυτό κ δεν ευθύνεται κανένας για αυτή την κατάσταση πόσο μάλλον η Αστυνομία…

  • Δεν προλαβαίνουν Υπάρχει κινητικότητα στο Μέγαρο ψάχνουν για υποψήφιους να κατέβουν να σώσουν την Κοζάνη.

  • Όταν απαιτηθεί να αντικατασταθούν οι σημερινές ταυτότητες με τις νέες, αυτοί που προκαλούν καθημερινά την ταλαιπωρία έξω από το μέγαρο της ΕΛ.ΑΣ θα το αρνηθούν για να αποφύγουν το “χάραγμα”;

    χαχαχαχαχαχα!

    Δεν υπάρχει σωτηρία σε αυτόν τον τόπο… τέτοιοι είμαστε, αυτά μας αξίζουν.

  • Ο καθένας κάνει ότι θέλει και ότι θεωρεί εκείνος καλύτερο για τον εαυτό του.
    Δεν θα δώσει αναφορά σε κανέναν και δεν θα τον νοιάξει τι λένε μερικοί που έχουν την τάση να κρίνουν τα πάντα και τους πάντες όταν τους χαλάνε τον χαβα.
    Δημοκρατία λέγεται!
    Φιλάκια

  • Το γραφείο ταυτοτητων θέλει επειγόντως αναβάθμιση σε πολλούς τομείς. Ούτε καν εκτυπωτές μέσα στο γραφείο δεν έχουν. Χάνετε χρόνος από πράγματα τα οποία ιδίως για την διεύθυνση αστυνομίας θεωρούνται γελοία όπως η έλλειψη μηχανημάτων.
    Επιπλέον 2 άτομα θεωρούνται λίγα για ένα τέτοιο απαιτητικό πόστο.

  • Οι χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί, με υπευθυνότητα των ανωτέρων, έχουν γίνει σάκος του μποξ στην αρρωστημένη συνείδηση του κάθε “επαναστάτη του καναπέ.
    Θέλουμε ή δεν θέλουμε να έχουμε αστυνομία;

  • Να επαναφερουν το συστημα των ραντεβου. Πριν 3 χρονια ηθελα να βγαλω διαβατηριο για το 6 μηνων μωρο μου.Πηρα τηλεφωνο,εκλεισα ραντεβου σε μερα και ωρα που μας βολευε και η εξυπηρετηση ηταν αψογη. Γιατι αλλαξε αυτο; Γιατι να χρειαζεται να πηγαινουμε χαραματα για αριθμο προτεραιοτητας! Αντι για καλυτερα παμε δυστυχως πισω.

  • Σας ενόχλησε κάποιους η ανάδειξη του προβλήματος των πολιτών,απλά δεν μπορείτε να εκφραστείτε με τα χειρότερα λόγια προς το άτομο μού. Εγώ να ξέρετε ότι όπου βλέπω λάθη θα τα αναδεικνύω.
    Κ δεν απευθύνομαι σε κατώτερους αστυνομικούς όπως κάποιος ανέφερε.

  • Σας ενόχλεισαι κ βάλατε τα τρολάκια σας να γράφουν πικρόχολα σχόλια. Λείπουμε ειλικρινά.
    Αναδεικνίουμαι ένα πρόβλημα για να γίνουμε καλύτεροι, όχι χειρότεροι.

  • Η ανικανότητα είναι χαρακτηριστικό των μη σκεπτόμενων ανθρώπων.. Επειδή σας πληρώνουμε ως σώματα ασφαλείας όλοι εμείς οι φορολογούμενοι οτιδήποτε επιβαρύνει την καθημερινότητα μας πρέπει να σας προβληματίζει.. ειλικρινά πρέπει να σας προβληματίζει… εάν χάσετε την υποστήριξη των πολιτών έχετε σοβαρό πρόβλημα… (εσείς και όχι οι πολιτικοί κ.α.).

    • Επειδή η φράση “τους πληρώνουμε είμαι λάθος”κάποιος θα βγει να πει ότι και αυτοί μας πληρώνουνε .π.χ όταν πάνε στο σουπερμάρκετ ή στο φούρνο να πάρουνε ψωμί.καλο είναι λοιπόν να πέσουν οι τόνοι και να καταλάβουμε ότι πίσω από όλο αυτό κρύβεται κάτι άλλο,ξαφνικά δηλαδή τον Αύγουστο του 23 θέλουμε όλοι να αλλάξουμε ταυτότητες γιατί έληξαν ή γιατί νομίζουν ότι με τις καινούργιες ταυτότητες θα μας παρακολουθούν;;;; Θεωρίες συνομωσίας και πράσινα άλογα δηλαδή,όταν η πλειοψηφία του κόσμου είναι καλλιεργημένοι άνθρωποι με σπουδές.

  • Η κατασταση ειναι τραγικη. Στις ταυτοτητες ειχα παει 12.30 και ημουν 8ος στη σειρα. Η κυρια που δουλευει στο γραφειο φαγωθηκε να με διωξει εμενα και τον 7ο επιμενοντας οτι δεν υπαρχει περιπτωση να προλαβουμε επειδη εκλειναν στις 2. Εγω επεμεινα να κατσω, εξηγωντας πως στις 2 θα φυγω αν οντως δεν μας προλαβουν. Στις 1.15 βγηκε και παλι μας ελεγε οτι δε θα μας προλαβουν και τσαμπα περιμενουμε κλπ. 1.30 με εξυπηρετησαν. Καταπληκτικο? Και ολο αυτο το πληρωνουμε οσοι οντως χρειαζομαστε ταυτοτητα επειδη καποια γιδια φοβουνται το χαραγμα ή δεν ξερω τι. Τρομερος μεσαιωνας.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.