Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση με θέμα: Οι παραδοσιακές Φορεσιές της Εράτυρας

17 Αυγούστου 2023
22:09
Κανένα σχόλιο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση με θέμα: Οι παραδοσιακές Φορεσιές της Εράτυρας,  που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Αυγούστου 2023, στο δημοτικό σχολείο Εράτυρας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έλαβαν χώρα δύο κεντρικές ομιλίες μέσω των οποίων έγινε μία πρώτη προσέγγιση της παραδοσιακής φορεσιάς της Εράτυρας, λαμβάνοντας υπόψη τη διαθέσιμη βιβλιογραφία, τις ευρυθείσες καταγραφημένες μαρτυρίες των ντόπιων και τη μελέτη παλαιών φωτογραφιών που κατάφεραν να ανασυρθούν. Επιπλέον,  έγιναν παρεμβάσεις από προσκεκλημένους ειδήμονες του είδους και ακολούθησε συζήτηση. Παράλληλα, το κοινό είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στην έκθεση παραδοσιακών φορεσιών που διοργανώθηκε για το σκοπό της εκδήλωσης και λειτουργούσε στο δημοτικό σχολείο για το διάστημα 11-14 Αυγούστου.

Ευχαριστούμε τον κόσμο για τη υποστήριξη της εκδήλωσης και ανανεώνουμε το ραντεβού μας το επόμενο καλοκαίρι με  περαιτέρω ευρήματα για την φορεσιά της Εράτυρας.
Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικο από την εκδήλωση.

Athena Pitta
PhD Candidate – Adjunct Lecturer
Department of Midwifery
University of Western Macedonia (UoWM)

MA Foreign Language Learning and Teaching / AUTH
BA English Language and Literature AUTH

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι