Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»: Η Καλαμιά κέρδισε κόντρα στη συμπαράταξη των προθύμων στην άναρχη επέκταση των ΑΠΕ

18 Αυγούστου 2023
11:47

Η Καλαμιά κέρδισε κόντρα στη συμπαράταξη των προθύμων στην άναρχη επέκταση των ΑΠΕ

Εκδόθηκε χθες η απόφαση των οριστικών ασφαλιστικών μέτρων από το Μονομελές Πρωτοδικείο Κοζάνης σχετικά με την κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου στα όρια της ΤΚ Καλαμιάς η οποία δικαιώνει πλήρως τους κατοίκους και τον αγώνα τους και απαγορεύει την κατασκευή φωτοβολταϊκού σταθμού σε απόσταση 500 μέτρων από τα όρια του οικισμού.

Η απόφαση αυτή δείχνει περίτρανα ότι ο τρόπος που κάποιες εταιρίες και κάποιοι τοπικοί πολιτικοί παράγοντες θέλουν να επιβάλλουν την ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών σταθμών δεν είναι μονόδρομος και ότι η ασυδοσία και η αναρχία στην χωροθέτηση αυτών των εγκαταστάσεων δεν μπορεί να συνεχιστεί. Συγχρόνως δείχνει ότι η οργανωμένη αντίδραση κατοίκων και φορέων μπορεί να φέρει αποτέλεσμα και ότι καμία μάχη δεν είναι χαμένη εκ των προτέρων.

Η απόφαση αυτή σίγουρα αποτελεί σταθμό και δίνει νομικά ερείσματα για περαιτέρω αγωνιστικές κινητοποιήσεις από τους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής που πλήττονται από αυτές τις πρακτικές.

Η δημοτική αρχή Μαλούτα αφού ξεπούλησε αντί πινακίου φακής χιλιάδες στρέμματα δημοτικών εκτάσεων για την άναρχη κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων χωρίς κανένα σχέδιο καλείται πλέον να αντιμετωπίσει τις ευθύνες της για τις αποφάσεις της που αφορούν την Καλαμιά, το Βατερό, το Μαυροδέντρι, τον Σιδερά και πολλές ακόμα περιοχές του Δήμου μας.

Η συμπαράταξη των προθύμων στην άναρχη επέκταση των ΑΠΕ, από διάφορες δημοτικές παρατάξεις, θα βρει απέναντι της την συμμαχία των πολιτών και η μάχη θα δοθεί τόσο στους λόφους και στα χωράφια όσο και στο δημοτικό συμβούλιο και στα δικαστήρια.

Η Καλαμιά δείχνει τον δρόμο!

Κοζάνη 18/08/2023

Για την

14 σχόλια

  • όλη αυτή η αναταραχή έγινε για τα πεντακόσια μέτρα;αν αυτό είναι δικαίωση ,ζήτω που καήκαμε ……Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ

    τι να πω…………..

    • Μέσα σε αυτά τα 500 μέτρα θα χτιζόταν το -μεγαλύτερο από το χωριό – Φ/Β πάρκο. Εδώ λέμε σε κάποια σημεία θα έφτανε στα 10 μέτρα από τις αυλές των σπιτιών. Και ναι είναι δικαίωση.

  • Αστοχη δήλωση γιατί στόχο έχει τον Μαλούτα και όχι την πραγματικότητα, που στη περιπτωση της Καλαμιας φέρει τη γαλάζια σφραγίδα της περιφέρειας . Οι φωτοβολταϊκές εταιρείες θα συνεχίσουν το έργο τους καθώς ξεχρεώνονται κυβερνητικά γραμμάτια. Αποκεντρωμένη, Κασαπίδης ή Αμανατίδης είναι δούλοι των νεοφιλελεύθερων πολιτικών του Κούλη. Η μόνη που μπορεί να βάλει στοπ σε αυτό το χάλι ειναι η βούληση του λαού . Και η βούληση πρέπει να είναι ΖΕΜΠΙΛΙΑΔΟΥ.

  • Τι ακριβώς κερδίσαμε; Αφού τα 500 μέτρα από τα όρια του οικισμού , προβλέπεται στην αρχική άδεια κατασκευής ;

    • η αρχική έλεγε 900 μέτρα….τώρα τα 500 βαφτίζονται επιτυχία….αλλά τι περιμένεις από αριστερούς…νάχαμε να λέγαμε

  • στην καλαμια βατερο οι εκτασεις ειναι δημοσιεςκαι το λογο τον εχει πρωτιστως η περιφερεια και η κυβερνηση καμμια σχεση ο δημος οποτε μην πετατε λασπη στον ανεμιστηρα ρωτηστε τον μητσοτακη πριν δυο μηνες σαρωσε στις εκλογες

  • Αν οι πολίτες της πόλης ξαναβγαλουν τις παρατάξεις που διοίκησαν την πόλη ,τότε κανείς να μην κλαίγεται και διαμαρτύρεται
    Ειδικά εκείνη η παράταξη που έχει τόσα χρόνια στο τιμόνι του Δήμου,εκτός από λόγια και ρουσφέτια δίδαξε το ρουσφέτι και την καθεστηκυία ταξη

  • Αν αυτή η απόφαση είναι δικαίωση, τότε μάλλον δεν ξέρουν τι σημαίνει δικαίωση. Θα αλλάξουν δηλαδή τα όρια και θα παει 500 μέτρα πιο πάνω. Μεγάλη νίκη κ. Κουζιακη.. τα αστεία προσπαθείτε να τα παρουσιάζετε ως μεγάλες νίκες όπως κάνατε πάντα. Οι ανακοινώσεις που έχετε βγάλει για το Βατερο μέχρι σήμερα, προφανώς είχαν ως στόχο την μεταφορά του πάρκου πιο πάνω. Μάλιστα..

  • Άρα θα τα πάνε στα 501 μετρα από τον οικισμό θα δώσουν και τίποτα αποζημιώσεις σε κάποιους και όλοι θα είναι ευχαριστημένοι και θα γίνουν και τα φωτοβολταϊκά….

  • Ο συνδυασμός σας το γνωριζε από το 17 που εισασταν δημοτική αρχή το προχώρησε ο μαλουτας άρα και οι δυο έχετε ευθύνη…

  • Οι της Καλαμιάς να πάνε να ρωτήσουν τα χωριά από τον Πολύμυλο μέχρι την Πτολεμαίδα για το τι εστί βερύκοκο… Τόσα χρόνια ρεύμα και εργασία από τον λιγνίτη, τους πείραξαν τα Φ/Β μη τυχόν πειραχτεί η Κοζανίτικη Ριβιέρα. Δε κοιτάνε που έχουμε 40% ανεργία, κάνουν αγώνες για 200 σπίτια. Τι να πουν και τα 40 χωριά του λιγνίτη…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι