Εορδαία: Πόλος έλξης κυνηγών από πολλές περιοχές της χώρας

21 Αυγούστου 2023
11:33
Οι πρώτες ντουφεκιές έπεσαν ήδη και στην περιοχή της Εορδαίας, με αφορμή την έναρξη της νέας κυνηγετικής περιόδου, με τα 300 περίπου μέλη του τοπικού Συλλόγου, που έχουν εκδώσει άδειες, να επιδίδονται στο κυνήγι  του τρυγονιού και του ορτυκιού, τα πρώτα θηρεύσιμα είδη, μαζί με πλήθος κυνηγών που έφθασαν από πολλές περιοχές της χώρας, γιατί, τα φτερωτά, και όχι μόνο, αφθονούν.

 

Η νέα ρυθμιστική απόφαση, απαντά στο μείζον θέμα με τον υπερπληθυσμό των αγριόχοιρων,  που κατά αγέλες καθημερινά προκαλούν ανυπολόγιστες ζημιές σε αγροτικές εκτάσεις, επιτρέποντας τη θήρευση τους κάθε Τετάρτη και Σαββατοκύριακα χωρίς τους σκύλους δίωξης.

Εφιάλτης  για τους κυνηγούς είναι η μεγάλη πληθυσμιακή αύξηση  σε Αρκούδες και Λύκους, που κατασπαράσσουν κυνηγετικούς σκύλους με τα περιστατικά, ειδικότερα το τελευταίο διάστημα να είναι συνεχή, ενώ, προσεγγίζουν ακόμη και κατοικημένες περιοχές.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ<=div>

 

6 σχόλια

  • Καλή κυνηγετική χρονιά σε όλους τους συναδέλφους κυνηγούς, πάντα σεβόμενοι το θήραμα και με πρώτιστο μέλημα την ασφάλεια την δική μας ατομικά και συλλογικά όλων των συμπολιτών μας. Επειδή θα αρχίσουν διάφορα σχόλια οι γνωστοί ψευτοευαίσθητοι φιλόζωοι, να πω εξαρχής ότι ασκούμε μία νομιμότατη δραστηριότητα όπως είναι το ψάρεμα που κατά περίεργο τρόπο εκεί μένουν άφωνοι οι αντικυνηγοί…..παρακαλώ λοιπόν όχι κλάψες και γκρίνιες από τους ψευτοευαίσθητους υποκριτές αντικυνηγούς.

  • Πάλι καλά, μπας και μειωθούν λίγο τα αγριογούρουνα, γιατί οι ντόπιοι κυνηγοί μόνο ποσταρίσματα στο Facebook είναι και εξυπνάδες και μαγκιές . Φρου φρου και λουλούδια μόνο. Από κυνήγι μυρωδιά.

    • Την επόμενη φορά που θα μασουλάς αρνι και μοσχάρι σκέψου αν θα σου άρεσε να γεμίζεις το στομάχι σου με αντίδια μόνο και μπρόκολα..Τότε θα σκεφτώ και γω να αλλάξω χόμπυ.

    • Σεβόμαστε τη φύση και δεν τρώμε τα ραδίκια! Πόσο μάλλον όταν τα ξεριζώνουμε εμείς με τα ίδια μας τα χέρια. Σοβαρέψου!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.