Δήμος Κοζάνης: Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας του ΣΔΙΤ

21 Αυγούστου 2023
12:03

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας του έργου Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) του Δήμου Κοζάνης, με συνολικό προϋπολογισμό 80 εκατομμύρια ευρώ, έπειτα από την έγκριση του Πρακτικού της Επιτροπής Αξιολόγησης ΣΔΙΤ από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης, την Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023.

Μετά την παρέλευση της ημερομηνίας ενστάσεων από τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό ξεκινά η δεύτερη φάση της διαδικασίας, αυτή του ανταγωνιστικού διαλόγου.

Υπενθυμίζεται, ότι το εγκεκριμένο έργο ΣΔΙΤ του Δήμου Κοζάνης περιλαμβάνει την κατασκευή «Κέντρου Διάδοσης Τεχνολογίας στη Ζώνης Ενεργού Πολεοδομίας Κοζάνης», το οποίο σηματοδοτεί τη δημιουργία ενός Εθνικού Πόλου Καινοτομίας και Αειφορίας. Παράλληλα, η ΖΕΠ αναδεικνύεται σε ένα υπερτοπικό κέντρο εκπαίδευσης.

Υποδομές εκπαίδευσης

Επίσης, πρόκειται να αναβαθμιστούν οι υποδομές εκπαίδευσης με νέα σχολικά κτήρια. Συγκεκριμένα:

 • Ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό, 14ο Νηπιαγωγείο, 9ο Νηπιαγωγείο,
 • Νέο Καλλιτεχνικό Σχολείο
 • Νέο ΕΠΑΛ και Δημόσιο ΙΕΚ με κατεύθυνση τα «πράσινα» και τα «ψηφιακά» επαγγέλματα.

Αθλητικές Υποδομές

Ακόμη, ενισχύονται οι αθλητικές υποδομές των σχολικών μονάδων, καθώς δημιουργούνται:

 • Κλειστό γυμναστήριο στο 6ο Γυμνάσιο και κλειστό γυμναστήριο στο 3ο Λύκειο.
 • Επίσης, δημιουργείται νέα κλειστή κολυμβητική δεξαμενή 25×30 στη ΖΕΠ.

Με όχημα τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) η δημοτική αρχή υλοποιεί μία σειρά έργων, που ενσωματώνουν τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού και αξιοποιούν τεχνολογίες ΑΠΕ.  Στόχος η μετάβαση σε ένα νέο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης.

7 σχόλια

 • Πόσα χρήματα δαπανήθηκαν για την ΖΡΠ,θα μας πει κάποτε κάποιος από αυτούς που διοίκησαν τόσα χρόνια τον Δήμο και την αληστου μνήμης ΔΕΠΕΠΟΚ;
  Μήπως κύριε Ιωαννίδη μπορείτε να μας πείτε εσείς γιατί οι άλλοι δεν μπορούν σίγουρα να μας πουν;

 • Το έργο αυτό του ΣΔΙΤ η κυβέρνηση, σχεδιάζει, μελετά, προκηρύσσει, υλοποιεί και μάλιστα δεν εμφανίζει πουθενά ούτε την κυβέρνηση, ούτε την περιφέρεια. Περιμένω την αντίδραση του νυν και του πρώην υφυπουργού, νυν Βουλευτών της κυβέρνησης σήμερα.

 • Καλησπέρα, εγώ Λαζαρε περπατάω στην Κοζάνη και βλέπω παντού μια εικόνα που δεν τιμά την ιστορία της πόλης. Είσαι στην αυτοδιοίκηση από το 1990 και επιθυμείς να είσαι τουλάχιστον ως το 2030!!
  Είναι δυνατόν μια δημοτική αρχή που χρησιμοποιεί τον Δήμο Κοζάνης σαν όχημα εξυπηρέτησης ατομικών συμφερόντων να ενδιαφερθεί για εμάς;
  Θέλουμε νέους με γνώσεις και θέληση. Ανθρώπους που ζουν με την οικογένειά τους στην πόλη.

 • Ρε ουρδες!!! Το 2023 μιλάτε ακόμα για ” δεξαμενή”. 25*30!!! Κάντε επιτέλους μια πενηντάρα πισίνα στην Κοζάνη!! Ξεκολλήσετε επιτέλους.

  • 25×33 είναι για αρχή.
   Αυτές είναι οι διαστάσεις.
   Εσύ νοιώθεις καθόλου από κολύμπι ή ακόμη χρησιμοποιείς μπρατσάκια;

 • Ο Δήμος Κοζάνης δεν μπορεί να μαζέψει τα σκυλιά απο τους δρόμους, το κέντρο διάδοσης τεχνολογίας, θα καταλήξει ως κεντρο συνάντησης των φανών και της αποκριάς. Πεταμένα λεφτά και κτίρια στο πουθενά.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.