Eορδαία: «Όχι» και από το Δημοτικό Συμβούλιο στη ΜΠΕ της ΔΕΗ ΑΕ

22 Αυγούστου 2023
09:12
Κανένα σχόλιο

Την ΜΠΕ σχετικά με την τροποποίηση ανανέωσης της απόφασης του λιγνιτωρυχείου Πτολεμαϊδας της ΔΕΗ Α Ε απέρριψε, στη χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας, εναρμονιζόμενο με την αντίστοιχη, κατά πλειοψηφία, απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, γιατί, όπως είπε ο Δήμαρχος Παναγιώτης Πλακεντάς, « αλλάζει ζωτικό χώρο για τον πρωτογενή τομέα, αντλεί δασικό η μη χώρο και τον δίνει σε εταιρείες για την ανάπτυξη των φωτοβολταικών».

Στην εισήγηση του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων Νίκος Φουρκιώτης ανάφερε ότι πρόκειται για τροποποίηση της ήδη εγκεκριμένης Μελέτης από το 201, όπου, με βάση τα συγκριτικά στοιχεία προκύπτει μείωση κατά 20 χιλιάδες 818 στρέμματα δασικών και 36 χιλιάδες 711 στρέμματα γεωργικών, εκτάσεων, ενώ, αυξάνονται κατά 26 χιλιάδες 400 στρέμματα οι εγκαταστάσεις σχετικά με την ανάπτυξη των ΑΠΕ ( φωτοβολταϊκά).

Θα πρέπει, όπως σημείωσε ο κ. Φουρκιώτης, η ΜΠΕ να υποβληθεί εκ νέου, να ακολουθήσει διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και η κατάθεση προτάσεων, ώστε στη συνέχεια να εγκριθεί η να απορριφθεί. Στο ίδιο πνεύμα και οι τοποθετήσεις επικεφαλής των πτερύγων της Αντιπολίτευσης.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.