Την ΜΠΕ σχετικά με την τροποποίηση ανανέωσης της απόφασης του λιγνιτωρυχείου Πτολεμαϊδας της ΔΕΗ Α Ε απέρριψε, στη χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας, εναρμονιζόμενο με την αντίστοιχη, κατά πλειοψηφία, απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, γιατί, όπως είπε ο Δήμαρχος Παναγιώτης Πλακεντάς, « αλλάζει ζωτικό χώρο για τον πρωτογενή τομέα, αντλεί δασικό η μη χώρο και τον δίνει σε εταιρείες για την ανάπτυξη των φωτοβολταικών».

Στην εισήγηση του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων Νίκος Φουρκιώτης ανάφερε ότι πρόκειται για τροποποίηση της ήδη εγκεκριμένης Μελέτης από το 201, όπου, με βάση τα συγκριτικά στοιχεία προκύπτει μείωση κατά 20 χιλιάδες 818 στρέμματα δασικών και 36 χιλιάδες 711 στρέμματα γεωργικών, εκτάσεων, ενώ, αυξάνονται κατά 26 χιλιάδες 400 στρέμματα οι εγκαταστάσεις σχετικά με την ανάπτυξη των ΑΠΕ ( φωτοβολταϊκά).

Θα πρέπει, όπως σημείωσε ο κ. Φουρκιώτης, η ΜΠΕ να υποβληθεί εκ νέου, να ακολουθήσει διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και η κατάθεση προτάσεων, ώστε στη συνέχεια να εγκριθεί η να απορριφθεί. Στο ίδιο πνεύμα και οι τοποθετήσεις επικεφαλής των πτερύγων της Αντιπολίτευσης.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ