kozan.gr: Χύτρα ειδήσεων: Δήμαρχε, δεν χρειάζονται, άλλα, ψέματα – Όλοι έχουμε καταλάβει!

23 Αυγούστου 2023
10:20

Όλοι έχουν καταλάβει ότι η επιχειρηματολογία που χρησιμοποιεί ο Δήμαρχος Κοζάνης για να αποφύγει οποιαδήποτε εμπλοκή του Δήμου στον αγώνα των κατοίκων του Βατερού σε σχέση με την άναρχη χωροθέτηση φωτοβολταϊκών, που αν υλοποιηθούν θα “πνίξουν” το χωριό, είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Το να επικαλείται διαρκώς – σε γενικές γραμμές κι αυτό κυρίως προεκλογικά – ότι ο Δήμος Κοζάνης δε μπορεί να κάνει τίποτε περισσότερο παρά μόνο να συμπαρασταθεί στους κατοίκους, λαμβάνοντας για παράδειγμα μια σχετική απόφαση στήριξης του Δημοτικού Συμβουλίου ή με κάποια νομική υποστήριξη αποκλειστικά και μόνο σε επίπεδο συμβουλών, με άλλοθι ότι οι εκτάσεις αυτές δεν είναι δημοτικές αλλά δημόσιες, είναι απολύτως ΨΕΥΔΕΣ.Ο ίδιος ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης Μ. Φλώρος, ουσιαστικά, με την χθεσινή τοποθέτησή του, τον “άδειασε” λέγοντας κάτι διαφορετικό απ’ αυτό που υποστηρίζει ο ίδιος, κάνοντας λόγο για προσφυγές που, κατά την άποψη του, δεν θα έχουν “τύχη”. Κανείς δεν απαγορεύει στο Δήμο Κοζάνης να προσφύγει, τ’ ότι δεν προσφεύγει σε τέτοιες χαρακτηριστικές περιπτώσεις, όπως της Καλαμιάς και του Βατερού, που θίγονται, κι ο Δήμος Κοζάνης απλά συμπαρίσταται, είναι γιατί έτσι επιθυμεί η σημερινή Δημοτική Αρχή.  Άλλο η εκτίμηση για το ποια “κατάληξη” θα έχει μια αγωγή, επειδή κάποιος μπορεί να πιστεύει ότι δεν υπάρχει έννομο συμφέρον (κι αν δεν υπάρχει, το ανακαλύπτεις όταν πρόκειται για την βιωσιμότητα ενός οικισμού του Δήμου σου) κι άλλο αν έχει δικαίωμα να προσφύγει. Ο Δήμος Εορδαίας έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για εκτάσεις, σε βουνοκορφές, που προορίζονται για κατασκευή Αιολικών. Μήπως είναι δημοτικές αυτές οι εκτάσεις κ. Μαλουτα;   Όποιος παρακολουθήσει την απάντηση του Δημάρχου Κοζάνης στο εύλογο ερώτημα κατοίκου του Βατερού, που τέθηκε ως εξής: “Οι κάτοικοι του Βατερού που θίγονται οι περιουσίες τους, που ανήκουν Δήμαρχε, στο Δημόσιο ή στον Δήμο;” και τις αστειότητες, υπό την απλοϊκή προσέγγιση ενός ανθρώπου που υπηρετεί το θεσμό του Δημάρχου, πως οι περιουσίες των κατοίκων είναι ιδιωτικά συμφέροντα, μπορεί να καταλάβει πολλά και να καταλήξει στο συμπέρασμα: “Δήμαρχε, δεν χρειάζονται, άλλα, ψέματα. Όλοι έχουμε καταλάβει”!

Η Χύτρα

21 σχόλια

  • Γιατί κατηγορείτε την δημαρχάρα μας ο άνθρωπος δεν το έκρυψε ποτέ. Σιγά μην τον νοιάζει τι θα γίνει με τους ιθαγενείς του Βατερού. Άλλωστε καθρεφτάκια θα τους βάλουν. Εδώ δεν ενδιαφέρει τον κωλοτούμπα Ερρίκο που συμμετέχει ως υποψήφιος εκεί που έφτυνε.

  • μερικά από τα μεγάλα έργα του μαλούτα:
    έδιωξε τους πιλότους και δεν έκανε τίποτα για να τους κρατήσει
    δεν έκανε ένα περιφερειακό δρόμο
    δεν Μάζεψε κανένα αδέσποτο Εννοείται θα τα μαζέψει σε ένα μήνα
    δεν εφερε καμιά επένδυση για να δουλέψει ο κόσμος
    δεν έφερε κανένα νέο πράγμα
    φωτοβολταϊκά και τα χωράφια τα νοίκιασε με πολύ χαμηλό τίμημα
    κολυμβητήριο δεν έχουμε

  • Να ενημερώσει κάποιος τον Μητσοτάκη (φίλο του Μαλούτα) ότι η φωτογραφία που παρουσίασε με το νέο Πανεπιστήμιο στη ΖΕΠ δεν θα ισχύει για πολύ.. 2300 + 700 στρέμματα δηλαδή σε έκταση περίπου ίση με 300 γήπεδα ποδοσφαίρου θα εγκατασταθούν τα αγαπημένα φωτοβολταικά ή μάλλον καλύτερα των “αγαπημένων” εταιρειών!

  • Ο Μαλούτας τι θα κάνει τώρα που δεν έκανε στα 38 χρόνια που είναι στο Δήμο; Απλώς προσπαθεί με διάφορα τσιτάτα, με σκέρτσα να μετατραπεί ΣΕ ΙΣΟΒΙΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΟΛΙΓΑΡΧΗ που τον ενδιαφέρει μόνο η παρτη του Ο Μαλούτας είναι ένα παλιό εισιτήριο και τα παλιά εισιτήρια δεν περνάνε στα καινούργια λεωφορεία της αυτοδιοίκησης.

  • Μάλιστα. Ζητάς δηλαδή από τον Δήμο Κοζάνης να κάνει μια προσφυγή χωρίς καμία τύχη μόνο και μόνο για να το παίξει λαϊκιστής στους κατοίκους του Βατερού. Ποιό ακριβώς απ’ αυτά που είπε δεν είναι αλήθεια; Είναι ή δεν είναι δημόσιες οι εκτάσεις των Φ/Β; Ποιά περιουσία κατοίκου θίγεται; Συγκεκριμένα και τεκμηριωμένα. Καταλαβαίνω την ανάγκη του kozan.gr να κάνει αντιπολίτευση αυτή την προεκλογική περίοδο αλλά με λαϊκίστικες κραυγές και συναισθηματικά τερτίπια δεν γίνεσαι πιστευτός.

    • Μαλουτακι, που το ξερεις οτι δεν εχει τυχη επειδη το λεει ο Μαλουτας ή ο Φλωρος. δηλαδη στο Δημο Εορδαιας και σε αλλους Δημους ειναι χαζοι και λαικιστες επειδη εκαναν προσφυγη. Τα ιδια λεγατε Μαλουτακια και για την Καλαμια και εσεις και καποια παπαγαλακια δημοσιογραφοι και μετα καταπιατε την γλωσσα σας οταν κερδιηθηκε εστω και αι σε πρωτο βαθμο η δικη. αντε τωρα Μαλουτακια στις σπηλιες σας

      • Τι νομίζεις ότι έγινε στην δίκη της Καλαμιάς; Κερδήθηκε κάτι; Όλο κι όλο μια τεχνική λεπτομέρεια ήταν για τα αντιπλυμμηρικά έργα. Θα τα κάνει η εταιρία και οι καλαμιώτες θα χάσουν την έφεση. Το έργο θα συνεχιστεί κανονικά και οι δικηγόροι τους θα ζητάνε μετά πολιτική απόφαση. Κατέβα απ’ τα σύννεφα. Οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι οι δικηγόροι των καλαμιωτών.

    • Αποδείξεις με έγγραφα σύντροφε των συνδικαλιστών της ΔΕΗ που είστε ο πρωινός καφές του Δημάρχου; Κρίμα όμως που όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν. Ότι προλαβαίνετε λοιπόν μέχρι τον Οκτώβριο. Πείτε εσείς και κάποιοι θα σας πιστέψουν. Ο καιρός της τελικής αποχώρησης δυστυχώς σύντροφε έφτασε. Κρίμα.. αλλά

      • “Συνδικαλιστές της ΔΕΗ”. Ναι η πιό αξιόπιστη πηγή που υπάρχει. Φάγανε εκατομμύρια και αθωώθηκαν με πολιτική απόφαση ΣΥΡΙΖΑ. Πες μας κι άλλα ανέκδοτα.

  • Επικεντρόνεστε στο πρόσωπο του Δημάρχου και όχι στους νέους υποψήφιους που τον πλαισιώνουν.Οι νέοι άνθρωποι δίνουν νέοι ΕΛΠΙΔΑ!

    • Νέοι υποψήφιοι;;; Κάτανας, Μαγγιρίδης, Κάρμαλης, συνταξιούχοι πρώην συνδικαλιστές της ΔΕΗ, άτομα που τους έταξαν μετάταξη; Πολύ σωστά. Νέοι άνθρωποι, νέες ιδέες.

  • Να μας πείτε λίγο την κατάληξη της προσφυγής για τις ανεμογεννήτριες… για τα μάτια του κόσμου!Επίσης πως θα πνιγεί το χωριό ακριβώς;Όπως τα χωριά του λεκανοπεδίου των ορυχίων τπυ λιγνίτη.Άιντε ρε συνέλθετε επιτέλους,που ζείτε σε γυάλα…
    Να μας πείτε λίγο και τις απόψεις των Κοκαλιάρη ή Κουζιάκη.Θα κοροιδέψετε τον κόσμο ξανά για να χαθούν 5 χρόνια και 200 εκατ. Με νέες δήθεν αρχές ππυ θα ναι πιο βολικές;Όπως αυτή του Ιωαννίδη που με τον Συριζα μαζί τα πέρασαν όλοι μαζί κι έφταιγε πριν Ξανά ο Λάζος;

  • “Το ξύλο έχει δύο άκρες. Αν το πάρει ο λαός, θα φύγετε νύχτα! Και δε θα σας φτάνουν τα ελικόπτερα…”

    ΥΓ: ατομική ευθύνη έχουν όσοι στηρίζουν το ψηφοδέλτιο

  • Οι πολίτες αυτής της πόλης ζητούν από τον δήμαρχο ,όχι να κάνει μια προσφυγή για να την κσνει αλλα για όλα τα θέματα να ζητά την γνώμη όπως είναι από το Νόμο υποχρεωμένος της νομικής υπηρεσιας,όχι προφορικά αλλά γραπτά και αφού η αρμόδια υπηρεσία του απαντήσει την γνώμη της να την μεταφέρει στα αρμόδια όργανα και αυτά να αποφασίζουν και όχι ως συνήθως συμβαίνει μόνος του

  • Είδατε ποτέ τον μπάρμπα Λάζο να επισκέπτεται κάποιο διαμέρισμα η τις γειτονιές της πόλης να συζητάει τα προβλήματα του κόσμου ! Αυτός ο ψέκας ούτε τα πιο απλά πράματα δεν μπορεί να κάνει. Μόνο το προσωπικό συμφέρον ! Μαυρίστε τον όσο μπορείτε αλλά κι αυτούς που τον υποστηρίζουν..Γιατί δεν τον υποστηρίζουν για δικό μας καλό αλλά μάλλον για δικό τους ! Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει ! Απόλυτο μαύρο !

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.