kozan.gr: Η ΔΕΗ έστειλε εξώδικο στην ΔΕΥΑ Κοζάνης για άμεση αποπληρωμή, (μέχρι 23/9), ληξιπρόθεσμων λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας της δημοτικής επιχείρησης, που ανέρχονται, μέχρι 31/7/2023, σε 7.565.944,99 ευρώ – Στο εξώδικο αναφέρεται ρητά πως στην περίπτωση που δε γίνει εξόφληση του ποσού θα προβεί στην έκδοση εντολών απενεργοποίησης φορτίων που ηλεκτροδοτούν τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΚ με ό,τι αυτό συνεπάγεται για καταναλωτές, εγκαταστάσεις κτλ. (Αποκλειστικό)

30 Αυγούστου 2023
06:47

Την άμεση καταβολή, εντός 30 ημερών (δηλαδή μέχρι 23 Σεπτεμβρίου) ανεξόφλητων και ληξιπρόθεσμων λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας πολλών χρονικών περιόδων για τις παροχές που ηλεκτροδοτούν τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΚ ζητεί η ΔΕΗ, από την εν  λόγω δημοτική επιχείρηση, με εξώδικο που της απέστειλε στις 21/8 (και παρελήφθη στις 23 Αυγούστου) και κοινοποιεί τόσο στο Δήμο Κοζάνης, όσο και στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης. Όπως αναφέρεται σ’ αυτό. παρά το γεγονός ότι η ΔΕΗ έχει εξαντλήσει κάθε περιθώριο κι όριο καλής πίστης επιδεικνύοντας τη διαχρονική ευαισθητοποίησή της επί θεμάτων που αφορούν την κοινωνική συνοχή και το δημόσιο συμφέρον, η ΔΕΥΑΚ άφησε να παρέλθει άπρακτο μεγάλο χρονικό διάστημα  για την καταβολή των οφειλόμενων. Στο εξώδικο αναφέρεται ρητά πως στην περίπτωση που δε γίνει εξόφληση του ποσού θα προβεί στην έκδοση εντολών απενεργοποίησης φορτίων που ηλεκτροδοτούν τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΚ με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε ζημιές που θα προκληθούν σε καταναλωτές, εγκαταστάσεις και περιουσιακά στοιχεία.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του kozan.gr, που αποκαλύπτει ένα ακόμη σημαντικό θέμα, τα τραπεζικά διαθέσιμα της ΔΕΥΑΚ ανέρχονται σε 4 εκ ευρώ συνεπώς υπάρχει αδυναμία εξόφλησης των 7.565.944,99 ευρώ που αναφέρεται στο εξώδικο της ΔΕΗ. Οι υποχρεώσεις της «Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης» προς την «Δ.Ε.Η. Α.Ε.» μέχρι  και 28/08/2023 είναι συνολικά 20.305.134,83€, κι αναλύονται ως εξής:

1. Υπόλοιπο δόσεων προηγούμενης ρύθμισης 1.993.542.70€.

2. Υπόλοιπο τιμολογίων Θερμικής ενέργειας 66.923,36€.

3. Ρήτρα αναπροσαρμογής ηλεκτρικής ενέργειας 6.210.566,39€.

4. Τιμολόγια δικαιωμάτων ρύπων ι07 (το 2023 εκκρεμεί) 11.273.440,00€

5. Υπόλοιπο λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας 760.662,38€.

Η εξώδικη πρόσκληση αφορά αποκλειστικά ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, δηλαδή από τις παραπάνω υποχρεώσεις την ρήτρα αναπροσαρμογής (3) και το υπόλοιπο λογαριασμών (5) της υποχρέωσης από κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.  Να σημειωθεί πως η ΔΕΥΑΚ, με το που έλαβε το εξώδικο, κατέβαλε προς την ΔΕΗ, στις 23/8, πληρωμή ύψους 649.829.46 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση  καθίσταται σαφές πως η ΔΕΥΑΚ δε μπορεί, άμεσα, να προβεί στην εξόφληση του συνόλου του συγκεκριμένου οφειλόμενου ποσού συνεπώς γι’ αυτό και προσανατολίζεται, κατόπιν και σχετικής εισηγήσεως της οικονομικής υπηρεσίας της ΔΕΥΑΚ στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της επιχείρησης, στον επιπλέον χρονικό διακανονισμό – ρύθμιση της οφειλής που πιθανότατα συνεπάγεται και πρόσθετη επιβάρυνση  με τόκους. Στο πλαίσιο αυτό τα δύο σενάρια που εξετάζει η ΔΕΥΑΚ και θα προτείνει στην ΔΕΗ είναι

Α) την καταβολή πρώτης δόσης 165.944,99€ και 74 μηνιαίων δόσεων των 100.000€, για την εξόφληση της οφειλής σε 75 μήνες από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Β) με υποθετικό επιτόκιο 5% και 100 μήνες διάρκεια, θα σήμαινε μηνιαία δόση 92.668,55€, συνολική πρόσθετη επιβάρυνση τόκων για όλη την περίοδο ύφους 1.700.525,62€ και συνολικό ποσό καταβολής 9.266.470,61€ από 7.565.944,99€.

kozan.gr

58 σχόλια

    • ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
      να αναλάβει εισαγγελέας να βρεί που πηγαίνουν τα χρήματα που πληρώνουμε και επιτέλους να βάλει και κανέναν υπεύθυνο στη φυλακή

      ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

  • ΝΤΡΟΠΗ.Στείλτε εξώδικα πρώτα στα κόμματα που που χρωστούν!Εισπράττετε από εκεί χρήματα ώστε να αρχίσει από εκεί η εξυγίανση!

  • Πώς γίνεται μια μονοπωλιακή επιχείρηση να είναι σε αυτά τα χάλια μόνο στην Ελλάδα γίνεται. Οι ίδιοι στρώνουν το χαλί για να ιδιωτικοποιηθεί το νερό.

  • Μουγκα στην στρουγκα για το βουλιαγμα της μονοπωλιακής επιχείρησης από τις δύο παρατάξεις που την διοίκησαν
    Ανεβάστε και άλλες φωτογραφίες με λόγια αέρα

  • ευτυχως που υπαρχει και το κοζαν και μαθαινουμε για τα στραβα της πολης απο τα πίο απλα λακκουβες μεχρι και δαπανες και χρεη και εχουμε μια σφαιρικη αποψη για το τι συμβαινει στον τοπο μας

  • Έτσι για να ξέρουν τι έχουν να αντιμετωπίσουν όσοι σπρώχνονται να κατέβουν για υποψήφιοι δημαρχαιοι…μην νομίζουν θα ρίχνονται στς φανοί και θα κάθονται στην καρέκλα μόνο.. ντροπή σας ρε σε όσους περάσατε απ’ τον Δήμο και όλων των κομμάτων και φτάσατε το χρέος μέχρι εκεί! Που έχετε και θράσος και ξανακατεβαινετε στις εκλογές …οξω!

  • Να λοιπόν γιατί βάλανε στο Μάτι το φθηνό νερό του Πρωτοχωρίου που είναι ακατάλληλο για οικιακή χρήση να το πληρώνουμε οσο το κανονικό η Το Μολυσμένο Νερό του Αγίου Δημητρίου και του Ρυακιού όχι δεν θα πληρώσουμε εμείς τα σπασνενα να τα μαζέψουν τα χρεοι τους από αλλού και αν δεν το αλλάξουν αυτό τότε 3 χωριά θα κατέβουν μεσα στην πλατεια της Κοζάνης στο Δημαρχείο μπροστά και θα γίνει το έλα να δεις ξέρουμε και εμείς να κινηθούμε δικαστικά και μπορούμε να το φτάσουμε το θέμα ως τα άκρα αλλά η υπομονή έχει και τα όρια της να το θυμάστε εκεί στο Δημο

  • Απο την μια χρωστουν τοσα πολλα στην δεη και απο την αλλη οι παχυλες αμοιβες συνεχιζουν ακαθεκτες,το λες και ο ορισμος της αντιφασης!!!!!!!

  • Μπράβο Κοζάν Πέστε να μαθαίνουμε ,ακριβοι μισθοί δεν εισπράττουν αυτά που χρωστάνε υπερβολική κατανάλωση ο δήμος και όλα καλά ντροπή σας και θέλουν και την ψήφο μας

  • Και γιατί το άφησαν το χρέος και εγεινε
    7.500.000 εκατομμύρια ευρώ και δεν το εκοψαν ενωρίτερα!!!!!!!Στον κοσμακι Όμως την τρίτη φορά αν δεν πληρωθεί κατεβαζουν διακόπτη….Ντροπή.

  • Όλοι εσεις που σχολιάζετε δεν λέτε κάτι για τους ανεξόφλητους λογαριασμούς σε νερό και τηλεθέρμανση. Ήθελα να ξερα ποιον θα κράζατε αν δεν υπήρχε η τηλεθέρμανση και πληρώνατε τόνους πετρέλαιο κάθε χειμώνα.

  • Θα πρέπει να λειτουργήσει με κανόνες ιδιωτικής επιχείρησης γιατί στο τέλος πάλι εμείς τα πληρώνουμε.
    Όποιος αναλαμβάνει διευθυντής και δεν καταφέρνει να βελτιώνει την οικονομοτεχνική κατάσταση της επιχείρησης να πηγαίνει σπίτι του.

  • Δώστε τα χέρια στον μπάρμπα Λάζο και ψηφίστε τον !Η κοζάνη σε λίγο θα έχει μνημόνιο Μαλουταικό.. χαχαχαχαχαχαχαχαχχα..Να τον χαίρεστε όσοι του δίνετε τα χέρια..Ξαναβγάλτε τον να τρέχουμε στα πηγάδια για νερό…

      • Και οι δύο παρατάξεις διοίκησαν και φέρουν ευθύνες και για αυτό και για πολλά άλλα.. το νου σας γιατί αυτοί ντροπή δεν έχουν και ξανακατεβαινουν υποψήφιοι σαν να μην τα έκαναν άντε να μην πω πώς…

  • Να πάνε να μαζέψουν ελιές να βοσκησουν πρόβατα……αυτοί που αναφέρει ο 07.36 και τον αποκάλεσε ο έξυπνος μλκ….

  • Στο δήμο Σερβίων που το χρέος έφτασε το 1,5 εκατομμύριο μέσα σε ΔΥΟ χρόνια έχουν το θράσος και λένε “και τι έγινε θα τα πληρώσει το κράτος” λες και οι φόροι μας δεν είναι από την τσέπη μας!
    Τουλάχιστον εδώ πέφτει ΚΡΑΞΙΜΟ
    Ντροπή!

  • Πρώτον ενοικιαζουνε από τον Ιωαννιδη ενα τεράστιο άχρηστο και πανάκριβο κτήριο με πολλά λειτουργικά έξοδα!!
    Δεύτερον αφήσανε πολλά χρέη από ιδιώτες να μαζεύουν, κάποια εκ τον οποίων φίλοι και γνωστοί !
    Τρίτον δεν λειτούργησε κανένας Ελεκτικος μηχανισμός ώστε να μην μαζεύουν τόσα χρέη !
    Τέταρτος ο δήμαρχος και ο πρόεδρος της Δευακ θα πρέπει λογοδοτήσουν !
    Με λίγα λόγια είστε απαράδεκτοι και θα πρέπει να ντρέπεστε
    Θα πρέπει να κάνει ελενχο ανεξάρτητος φορέας στα οικονομικά δεν γίνεται τόση τρύπα κάπου πήγε ένα ποσό !

  • Πληρωνουμε το ακριβοτερο νερο στην Ελλαδα.Ξαναψηφιστε τους.Θαυμαστε τους.Αν η δευακ δημοσιοποιησει το μισθολογικο κοστος θα γινουμε ολοι τουρμπο.

    • Ας ακολουθησουν το παραδειγμα της Ελενας Ακριτα που δημοσιευσε τον Βουλευτικο μισθο της. 4880 ευρω καθαρα. Και το εκπληκτικο 909 ευρω για ταχυδρομικα τελη !!! οι Βουλευτες μας. Ακομη με γραμματα – επιστολες δουλευουν.!!!

  • Να μπούνε επιτέλους στο ενιαίο μισθολόγιο και να σταματήσουν να παίρνουν αυτά που παίρνουν ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗ. Ασχέτως αν – και καλά – δεν είναι δημόσιο, γιατί θα μας πουν και τέτοιες ομορφιές.

  • Τωρα που ερχονται εκλογες στον Δημο, θα εχει ενδοιαφερον να μας ενημερωσουν για το χρεος προς την ΔΕΗ, ποσο ηταν πριν αναλαβουν και ποσο το πηγανε οι διαφοροι Δημαρχοι. Να ξερουμε ποιοι ειναι χρηστοι και ποιοι ΑΧΡΗΣΤΟΙ.

  • Γράφετε ,λέτε,αλλά κανείς σας δεν διερωτατε
    Ποια είναι αυτή η Ομερτά που καλύπτει την επιχείρηση και γιατί;
    Είναι η Ομερτά των παρατάξεων που διοίκησαν;
    Είναι η Ομερτά και εκείνων που έκαναν στο Δ.Σ.τηε επιχείρησης;
    Είναι η Ομερτά εκείνων που προιστανται αυτης και είναι υπεύθυνοι μαζί με τα Συμβούλια για τα ανεισπρακτα;
    Θα τολμήσει ο νυν και ο πρώην Δήμαρχος να πει τι συνέβαινε και δυμβαινει
    Θα δώσει κανείς απάντηση για το πώς μια ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ επιχειρηση έχει καταστραφεί
    Θα τολμήσει κανείς;

  • Λάζο βάλε και άλλα φωτοβολταϊκά! Βάλε και άλλες ανεμογεννήτριες! Να πουλάς το ρεύμα στη ΔΕΗ. Κάνε και μια ιδιωτική εταιρεία για το νερό τώρα…. Τα άφησες και έφτασαν τα χρέη στα ύψη, γιατί; Μπα, μετά τη ΔΕΗ να δεις που θα ιδιωτικοποιηθεί και το νερό αφού χρωστάει παντού η δευακ…. Να τους χαιρόμαστε! Αυτοί μας αξίζουν….

  • Ωραίες απαντήσεις βλέπω!
    Αφού οι βουλευτές παίρνουν 5 χιλιάρικα δικαιολογείται ο απόφοιτος λυκείου να παίρνει δυόμιση!
    ΕΛΛΑΔΑΡΑ 2023!!

  • Όποιος θέλει να κατανοήσει σε δευτερόλεπτα σε ποια χώρα ζει, δεν έχει παρά να συγκρίνει το μισθό ενός υπαλλήλου στη δευακ, ενός γιατρού στο νοσοκομείο κι ενός καθηγητή πανεπιστημίου. Τίποτε άλλο.

  • Ντροπή τους να χρωστάνε τόσα λεφτά. Τα χρήματα που πληρώνει ο κόσμος για το νερό από χρυσάφι που πηγαίνουν; Οι μισθοί οι παχουλοί είναι τις διοικήσεις και του σωματείου όχι όλου του προσωπικού.

  • ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΝΕΡΟ, ΜΙΣΘΟΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ, ΚΤΙΡΙΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΧΡΕΗ ΣΤΗ ΔΕΗ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤA ΔΙΚΑ ΣΑΣ.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.