Η ΠΕ Κοζάνης δίπλα στους ψαράδες της λίμνης Πολυφύτου

30 Αυγούστου 2023
15:14

 

Η αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κοζάνης Κατερίνα Δαδαμόγια, εισηγήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή της Τετάρτης 30 Αυγούστου 2023, δαπάνη 61.000 ευρώ για την υλοποίηση του ερευνητικού προγράμματος «Επιστημονική διερεύνηση των αιτιών της μείωσης πληθυσμών καραβίδας εσωτερικών υδάτων και της έξαρσης του παθογόνου που προκαλεί την πανώλη της καραβίδας, και πρόταση τρόπων διαχείρισης για την αντιμετώπιση του φαινομένου». Πρόκειται για μια συνεργασία της ΠΕ Κοζάνης με το Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για τη διερεύνηση του σοβαρού ζητήματος της δραματικής μείωσης του πληθυσμού της καραβίδας που προβληματίζει τους ψαράδες της λίμνης αφού προκαλεί σημαντική απώλεια στο εισόδημά τους. Οι καραβίδες της λίμνης είναι ένα πολύ ιδιαίτερο αλίευμα με μεγάλη εμπορική αξία και εξωστρέφεια.

Το ερευνητικό πρόγραμμα, το οποίο δρομολογήθηκε με τη σύμφωνη γνώμη του ΔΣ του συλλόγου των επαγγελματιών ψαράδων της λίμνης Πολυφύτου,  αναμένεται να διαλευκάνει τα αίτια της απότομης μείωσης του πληθυσμού της καραβίδας αλλά και να προτείνει τρόπους διαχείρισης ώστε ο πληθυσμός αυτός να ανακάμψει. Η έρευνα δεν θα περιοριστεί μόνο στον παθογόνο παράγοντα αλλά θα επεκταθεί και στα φυσικοχημικά χαρακτηριστικά του νερού της λίμνης, οι μεταβολές των οποίων ενδεχομένως επηρεάζουν την υγεία της καραβίδας. Το ποσό θα ενταχθεί στο ΕΑΠ 2017-2021 (τοπικός πόρος).

10 σχόλια

  • Κατερινουλα αυτή η μελετουλα έπρεπε να περιμένουμε έναν μήνα πριν τις εκλογές για να βγει; Νέο κορίτσι είσαι μην πας σε παλιομοδίτικες μεθόδους

  • 4 χρόνια γραμμένους… Τώρα τους θυμηθηκατε.
    Ντροπή Κατερίνα που έγινες και εσύ μια της σειράς. Σε ότι έχει να κάνει με τις ικανότητες του τις έχεις επιδείξει μέσα στα 2 χρόνια. Σε όλα τα επίπεδα

  • Βρήκατε και ξοδεύετε για έρευνες που είναι φούμαρα. Αντί να τους απαγορεύετε να ψαρεύουν εξαντλητικά ξοδεύετε για συλλόγους και έρευνες. Δεν θα βγείτε όμως.Ο Αμανατίδης θα σας διαδεχτεί για πέντε χρόνια.

    • Μια χαρά τα λες. Καλοπερνάνε οι κσθηγητάδες.Υπάρχει άφθονο δημοσιο χρήμα γιαυτους.Δώστους αβέρτα Γιωρίκα. Αλλα δεν θα σε ψηφίσουνε ούτε οι ψαράδες ούτε οι καθηγητάδες.

  • Βάζετε και τη Δαδαμογια κάθε μέρα φωτογραφίες να γελάει και να μοιράζει δημόσιο χρήμα…Λες και τα δίνει από την τσέπη της…38 μέρες Σας έμειναν

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.