Τι έχει να πει τώρα ο κ. Μαλούτας; (Γράφει ο Ζήσης Κοντογούνης)

4 Σεπτεμβρίου 2023
12:33
Διάβασα στην  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

“Το σχέδιο της κυβέρνησης για το ΕΚΑΒ: Προσλήψεις, νέος στόλος και αεροδιακομιδές. Προσλήψεις προσωπικού, εκπαιδευτικά προγράμματα, ψηφιακή αναβάθμιση, ανανέωση του στόλου των οχημάτων αλλά και ένα νέο μοντέλο αεροδιακομιδών.΄”
Για χρόνια, και μέσω δημοσιεύσεων, επέμενα και εξακολουθώ να επιμένω πως το μικρό οικοπεδάκι των 1200 τμ , ουσιαστικά 790 τμ, μετά την αφαίρεση του τμήματος της υποχρεωτικής φυτοφύτευσης, που ο κ. Μαλούτας επέλεξε για το ΕΚΑΒ,  είναι πολύ μικρό και ακατάλληλο για τις ανάγκες ενός περιφερειακόύ τύπου ΕΚΑΒ, όπως είναι της Κοζάνης, που είναι αρμόδιο για όλη τη Δυτ. Μακεδονία, με αυξημένες αρμοδιότητες, ένα απ τα 12 όλης της χώρας. Στην πράξη είναι  μια οικειοθελής υποβάθμιση και παραίτηση δικαιωμάτων για την Κοζάνη και για όλη τη  Δυτ. Μακεδονία .
Φοβάμαι πως  τώρα οι προειδοποιήσεις μου γίνονται πραγματικότητα.
Οι υποδομές και οι δυνατότητες, λόγω περιορισμένου χώρου, του νέου ΕΚΑΒ δεν του επιτρέπει να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες;
 Υποθέτω πως μάλλον τις αυξημένες αρμοδιότητες- προσλήψεις κλπ θα τις αναλάβει κάποιο απ τα γειτονικά περιφερειακά ΕΚΑΒ. Δηλ. η πόλη μας καο ο κόσμος της , κατά τη γνώμη μου, πληρώνει τα λάθη του κ. ΜΑΛΟΥΤΑ.
   Τι έχει να πει τώρα ο κ. Μαλούτας;
                                                ΖΗΣΗΣ ΚΟΝΤΟΓΟΥΝΗΣ

10 σχόλια

    • Το ουσιαστικό πρόβλημα ξεκινά από τη στιγμή που κάποιοι αντιλαμβάνονται τη θέση τους ως μόνιμη. Και η καθεστωτική νοοτροπία είναι εμφανής σε όλα τα επίπεδα.
      Βοηθήστε νέους ανθρώπους που δεν τους βαρύνουν ούτε τα σκάνδαλα με τα μπλε τετράδια στο Δήμο Κοζάνης ούτε τα σκάνδαλα με τα φωτοβολταϊκά τον ίδιο και συγγενικών τους προσώπων.

  • Ο μαλούτας διανύοντας την έβδομη δεκαετία της ζωής του θέλει να είναι εκ νέου δήμαρχος… Δεν μας είπε μετά από 40 χρόνια τι έχει να προσφέρει πλέον στον τόπο. Η Κοζάνη αλλάζει σελίδα το ψηφοδέλτιο του Χάρη Κουζιακη είναι κάτι το ξεχωριστό. Άνθρωποι νέοι με γνώση μόρφωση και όρεξη για δουλειά είναι έτοιμοι να αναλάβουν την τύχη του δήμου Κοζάνης με όραμα και σχέδιο.

      • Ο/Η Ο δικηγόρος των κατοίκων της Καλαμιάς Κοζάνης δικαιώνει το kozan.gr και τη δημόσια τοποθέτησή του ότι ο Δήμαρχος Κοζάνης λέει ψέματα λέει:

        Ο δικηγόρος των κατοίκων της Καλαμιάς Κοζάνης δικαιώνει το kozan.gr και τη δημόσια τοποθέτησή του ότι ο Δήμαρχος Κοζάνης λέει ψέματα ότι δεν έχει έννομο συμφέρον να προσφύγει για δημόσιες εκτάσεις στο Βατερό.

        ΑΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΝΟΜΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΑΤΕΡΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗΣ ΓΗΣ ΑΥΤΩΝ – ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΙΑΣ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟ

        Τα όσα έωλα και αόριστα ειπώθηκαν στο χθεσινό – 22/8/2023 – Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης έρχονται σε αντίθεση με όσα έγιναν στο ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ δημοτικό συμβούλιο στις 27 -4 -2020. Συγκεκριμένα, με τις υπ’ αριθμ. 104/27-4-2020, 109/27-4-2020,
        Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης οι οποίες ως επίσημες πράξεις διοικητικού οργάνου δημοσιεύτηκαν στη διαύγεια με ΑΔΑ: ΨΝΒΗΩΛΠ-ΥΝ0 και ΑΔΑ: 6ΡΒΟΩΛΠ-Γ0Ε αντίστοιχα αποφασίστηκαν αυτολεξεί τα εξής:
        «Α. Γνωμοδοτεί θετικά περί καθορισμού χρήσης γης, κοινόχρηστης έκτασης ιδιοκτησίας Υπουργείου Γεωργίας, εμβαδού 10.726,49 τ.μ., στην Κοινότητα Βατερού του Δήμου Κοζάνης, για την κατασκευή φωτοβολταίκού πάρκου, έτσι όπως αυτή απεικονίζεται στο από τον Ιούνιο του 2018 τοπογραφικό διάγραμμα του Διπλωματούχου Πολιτικού Μηχανικού Μαλούτα Γιάννη.
        Β. Αναθέτει στο Δήμαρχο Κοζάνης την παραπέρα ενέργεια.» (104/2020)
        καθώς επίσης
        «Α. Γνωμοδοτεί θετικά περί καθορισμού χρήσης γης, κοινόχρηστης έκτασης ιδιοκτησίας Υπουργείου Γεωργίας, εμβαδού 55.073,02 τ.μ., στην Κοινότητα Βατερού του Δήμου Κοζάνης, για την κατασκευή φωτοβολταίκού πάρκου, έτσι όπως αυτή απεικονίζεται στο από τον Ιούνιο του 2018 τοπογραφικό διάγραμμα του Διπλωματούχου Πολιτικού Μηχανικού Μαλούτα Γιάννη.

        Β. Αναθέτει στο Δήμαρχο Κοζάνης την παραπέρα ενέργεια.» (109/2020) Από την ύπαρξη και μόνο του γνωμοδοτικού χαρακτήρα του Δήμου Κοζάνης στις εν λόγω κρίσιμες αποφάσεις προκύπτει ανενδοίαστα και η ύπαρξη του εννόμου συμφέροντος αναφορικά με την τύχη των επίμαχων εκτάσεων. Η απεμπλοκή επομένως της δημοτικής αρχής με την εν λόγω επιχειρηματολογία δεν είναι ανεκτή. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι μεγαλύτερη απόδειξη για τα όσα αναφέρονται ανωτέρω αποτελεί και η πρόσφατη υπόθεση της Καλαμιάς. Εκεί, λοιπόν, παρά το γεγονός ότι στην αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων των κατοίκων δεν συμπεριλαμβανόταν στους αρχικούς διαδίκους ο Δήμος Κοζάνης, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το Ελληνικό Δημόσιο ζητήθηκε από το ίδιο το δικαστήριο να κοινοποιηθεί το επίμαχο δικόγραφο και
        στους τρεις αυτούς φορείς προκειμένου να λάβουν γνώση για το κρίσιμο αυτό ζήτημα. Η κατάληξη βέβαια είναι γνωστή σε όλους με την Περιφέρεια να παρίσταται υπέρ των κατοίκων το Ελληνικό Δημόσιο κατά και τον Δήμο Κοζάνης να είναι απών από την δικαστική
        διαδικασία. Το έννομο συμφέρον, δε, των φορέων (Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Ελληνικό Δημόσιο) που παραστάθηκαν στην ακροαματική διαδικασία, προφανώς, κρίθηκε ότι υπάρχει και δεν αμφισβητήθηκε σε καμία στάση της δίκης.

        Κρίνεται, επομένως, σκόπιμη μία τεκμηριωμένη τοποθέτηση της Δημοτικής Αρχής σχετικά με την ουδέτερη στάση της απέναντι σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα καθώς το επιχείρημα σχετικά με την μη ύπαρξη εννόμου συμφέροντος έχει ήδη καταρριφθεί από την ίδια την δικαστική
        εξουσία στην υπόθεση της Καλαμιάς που όλοι μας παρακολουθήσαμε.

        Κοζάνη, 23-8-2023
        Με εκτίμηση,
        Κατσέλας Στέργιος

        https://kozan.gr/archives/494888

  • Ο Μαλουτας αποδεικνύεται ότι κατέστρεψε με τον καιρό ότι καλό είχε ξεκινήσει ο Κουκουλοπουλος …! Μόνο ο Ιωαννιδης προσπάθησε να βελτιώσει κάποια πράγματα όμως οι ψηφοφόροι δεν ήθελαν και ξαναψηφισαν Μαλουτα και τώρα τρέχουμε και δεν φτάνουμε δυστυχώς! Θερμή παράκληση στο εκλογικό σώμα να ψηφίσουν αλλαγή και κάποιον άλλο εκτός από τον Μαλουτα τον καταστροφεα!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.