Ο απολογισμός της επιμορφωτικής ημερίδας από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε Κοζάνης για τους Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων της αρμοδιότητας της Δ.Δ.Ε.  Π.Ε.  Κοζάνης

4 Σεπτεμβρίου 2023
15:18
Κανένα σχόλιο

Την Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2023, πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική ημερίδα από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε Κοζάνης και τη Διευθύντρια, κα Βασιλική Βόντσα, για τους Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων της αρμοδιότητας της Δ.Δ.Ε.  Π.Ε.  Κοζάνης, εν όψει της έναρξης του νέου σχολικού έτους, στην Αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Στην ημερίδα παρέστησαν και οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης της Δ.Δ.Ε. Κοζάνης.

Σκοπό της ημερίδας αποτέλεσε η ενημέρωση των Διευθυντών/ντριών για διοικητικά και οργανωτικά θέματα λειτουργίας των σχολείων, με στόχο την αρμονική συνεργασία των σχολείων με τη Διεύθυνση, τον Δήμο και τους Σχολικούς Συμβούλους, αλλά και την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία των σχολείων και την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων, τα οποία ενδέχεται να προκύψουν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Η ημερίδα διαρθρώθηκε σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κα Βασιλική Βόντσα, αναφέρθηκε στον κρίσιμο και ουσιαστικό ρόλο των Διευθυντών/ντριών των σχολικών μονάδων, ο οποίος καθορίζει και το ποσοστό επιτυχίας και αποτελεσματικότητας του εκπαιδευτικού έργου. Στην ομιλία της, τόνισε ότι ο Διευθυντής/ντρια οφείλει να αποτελεί πηγή έμπνευσης και δημιουργικότητας, προτάσσοντας το όραμά του/της για τη σχολική κοινότητα, δίνοντας τις κύριες κατευθύνσεις, σε κλίμα συνεργατικότητας ανάμεσα στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Η Διευθύντρια, με συγκεκριμένα, επί της ουσίας  παραδείγματα, ενημέρωσε τους Διευθυντές/ντριες σε θέματα άσκησης της διοίκησης των σχολικών μονάδων, που σχετίζονται με τις αρμοδιότητές  τους, συμβάλλοντας  στην αποτελεσματικότερη άσκηση των καθηκόντων τους .

Στη συνέχεια, πήρε τον λόγο η Σύμβουλος Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ02, Δρ Παπακώστα Αγνή, η οποία αναφέρθηκε στη συνεργασία του Συμβούλου Εκπαίδευσης με τη σχολική μονάδα και το βασικό του έργο, όπως αυτό προσδιορίζεται από την κείμενη νομοθεσία και συνίσταται σε δύο βασικούς πυλώνες, την επιστημονική και παιδαγωγική καθοδήγηση των εκπαιδευτικών, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με το διδακτικό προσωπικό των σχολικών μονάδων της αρμοδιότητας του, τους Διευθυντές/ντριες και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, για κάθε θέμα που αφορά στην αποτελεσματική και εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας, στη συμβολή του Συμβούλου στην πρόληψη και διαχείριση κρίσεων, αλλά και στην εξωστρέφεια του σχολείου.

Ακολούθησε ο προϊστάμενος  του τμήματος Ε΄ Εκπαιδευτικών Θεμάτων, κ. Αλεξανδρής Βασίλης, ο οποίος έδωσε πληροφορίες για τον υπολογισμό των κενών και των πλεονασμάτων  και για ζητήματα ΣΜΕΑΕ, Τ.Ε. και ΣΔΕΥ.

Ο κ. Καλαμπούκας Πάσχος, Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κοζάνης , ο κ. Τζουμερκιώτης , Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Κοζάνης , η κα Πράπα Αναστασία , Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Εορδαίας και Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Εορδαίας και η κα Ιωαννίδου, επίσης από τον Δήμο Εορδαίας, τοποθετήθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας των επιτροπών παιδείας των Δήμων και την συνεργασία των σχολικών μονάδων με τους Δήμους και, κυρίως, με τις σχολικές επιτροπές των Δήμων.

Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας, οι προϊστάμενοι και υπάλληλοι της Διεύθυνσης επεσήμαναν θέματα οργανωτικά, οικονομικά, διοικητικά και ζητήματα διαχείρισης του ανθρώπινου  δυναμικού. Πιο συγκεκριμένα, η υπάλληλος του τμήματος Γ’ Προσωπικού, κα Στεφανοπούλου Δήμητρα, έκανε επισημάνσεις σχετικά με τις άδειες των εκπαιδευτικών. Ο προϊστάμενος του τμήματος Δ΄ Πληροφορικής, κ. Τσέπουρας Αλέξιος, έδωσε διευκρινίσεις για τις υπηρεσιακές μεταβολές, τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών και τις άδειες άσκησης ιδιωτικού έργου. Η κα Πουνιοπούλου Παρασκευή, του τμήματος Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών, αποσαφήνισε τυχόν απορίες και ζητήματα που αφορούν την ηλεκτρονική πλατφόρμα «Myschool». Κατόπιν, οι υπάλληλοι του τμήματος Β’ Οικονομικού, κα Ευαγγελοπούλου Γεωργία και Σαρακατσιάνου Ανθή έδωσαν οδηγίες για τα οδοιπορικά, τις υπερωρίες των εκπαιδευτικών και τις μεταφορές των μαθητών. Έπειτα, ο κ. Σαλεπτσής Νίκος του τμήματος Β’ Οικονομικού και η κα Ναλμπάντη Ζωή του τμήματος Γ’ Προσωπικού ενημέρωσαν τους Διευθυντές/ντριες  για θέματα αναπληρωτών και ΕΣΠΑ. Τέλος, η κα Μπισύρη Πολυξένη, του τμήματος Ε’ Εκπαιδευτικών Θεμάτων, με μία συνοπτική παρουσίαση, αναφέρθηκε σε ζητήματα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις από την πλευρά των Διευθυντών/ντριών και  αλληλεπιδραστική συζήτηση, στην οποία δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις από τους προϊσταμένους και τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης, καθώς και από την Διευθύντρια, η οποία έκλεισε την ημερίδα, διατυπώνοντας ευχές για καλή δύναμη και κουράγιο σε όλους, ευελπιστώντας σε μία δημιουργική σχολική χρονιά.

Την επιμορφωτική ημερίδα για τους Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων της αρμοδιότητας της Δ.Δ.Ε. Π.Ε. Κοζάνης, στις 31/08/2023,  μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος/η να την  παρακολουθήσει στο κανάλι της Δ.Δ.Ε. Κοζάνης στο Youtube:

  https://www.youtube.com/watch?v=nRLpgXZx20Y

                                                                                                                    Η  Διευθύντρια

                                                                                                             Δ/θμιας Εκπ/σης  Κοζάνης

 

 

 

                                                                                                                Δρ Βόντσα Βασιλική

       ΠΕ02 – Φιλόλογος

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.