Τους άξονες του προγράμματος του συνδυασμού: «ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» παρουσίασε η επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφια Περιφερειάρχης Γεωργία Ζεμπιλιάδου κατά την παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού στην Περιφερειακή Ενότητα της Καστοριάς

8 Σεπτεμβρίου 2023
14:46

 

Τους άξονες του προγράμματος του συνδυασμού: «ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».8 παρουσίασε η επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφια Περιφερειάρχης Γεωργία Ζεμπιλιάδου κατά την παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού στην Περιφερειακή 8Ενότητα της Καστοριάς .

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 7.9 2023 στη Καστοριά .

Η Γεωργία Ζεμπιλιάδου εκτός από τις βασικές θέσεις του Συνδυασμού αναφέρθηκε κυρίως στα προβλήματα αλλά και στις προγραμματικές προτάσεις του συνδυασμού .στην Περιφερειακή Ενότητα της Καστοριάς επισημαίνοντας:

Τη μεγάλη αδικία τόσο για την Π.Ε Καστοριάς όσο και την Π.Ε Γρεβενών για το γεγονός ότι δεν συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα Δίκαιης Μετάβασης, ενώ συμπεριλαμβάνονται η Κρήτη και τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Επανέλαβε την πάγια θέση του συνδυασμού ότι: «Η δίκαια μετάβαση είναι δική μας υπόθεση» και πρότεινε:

Στήριξη της επιχειρηματικότητας με ένα πρόγραμμα διάσωσης των επιχειρήσεων , το οποίο θα είναι συνεχώς ανοικτό και θα χρηματοδοτείτε από όλα τα ταμεία.

Να ανοίξει τώρα το πρόγραμμα των 380 εκατομμυρίων που επιχορηγεί τις επιχειρήσεις.9 με 70%.

Αναβάθμιση του αεροδρομίου Καστοριάς.

Επειδή η Περιφέρεια δεν αντέχει να χάσει κανένα τομέα, πρότεινε ένα νέο πρόγραμμα στήριξης της γούνας, στηλιτεύοντας για άλλη μια φορά την αποτυχία του προηγούμενου 8προγράμματος στήριξης ύψους 30 εκατομμυρίων. Πρόγραμμα το οποίο απέτυχε γιατί οι προϋποθέσεις συμμετοχής που έθετε ήταν απαγορευτικές για τη συντριπτική πλειοψηφία των γουνοποιών, με αποτέλεσμα να ωφεληθεί μόνο ένα 5% .

Αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας με ένα πιλοτικό πρόγραμμα για τη Δυτική Μακεδονία, όπου τις αρμοδιότητες και τα κονδύλια θα τα διαχειρίζεται η 8Περιφέρεια, όπως ισχύει στις Ευρωπαϊκές Χώρες.

Στήριξη της Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς. Εφαρμογή σύγχρονων συστημάτων άρδευσης και επενδύσεων για μεταποίηση αγροτικών προϊόντων. Σε μια περιφέρεια με τόσα νερά είμαστε οι τελευταίοι στα αρδευτικά. Με το φράγμα του Νεστορίου τελματωμένο και τα αρδευτικά Νεστορίου, Διποταμίας να μην 85558έχουν ενταχθεί πουθενά.

Δημιουργία ξενόγλωσσων τμημάτων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Πρόγραμμα στήριξης των ευάλωτων ομάδων (άνεργοι , ευπαθείς, φτωχοί).

Για τον Τουρισμό.

Το 47% του τουρισμού της Δυτικής Μακεδονίας είναι στην Καστοριά. Πρέπει να περάσουμε από την εποχή των μελετών στην εποχή της δράσης με σύγχρονους τρόπους προβολής.

Η Εταιρία Τουρισμού, η οποία υπολειτουργεί, να παίξει ειδικό αναβαθμισμένο ρόλο, με μάνατζερ και σύγχρονη δομή λειτουργίας, με αξιοποίηση όλων των τουριστικών δυνατοτήτων της περιοχής ( Βυζαντινός Πλούτος, Θρησκευτικό, Ιστορικό τουρισμό, Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού, κ.τ.λ)

Με χρηματοδότηση για φιλοξενία Πανευρωπαϊκών και Διεθνών αθλητικών διοργανώσεων.

Οι Γιορτές του Χειμώνα με ανάλογη προβολή να γίνουν πόλος έλξης τουριστών, με στήριξη της δραστηριότητας των πολιτιστικών φορέων.

Εφαρμογή ειδικής πολιτικής ορεινότητας , ανάλογης με τη Νησιωτική πολιτική, η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει: Επίδομα ξυλείας και θέρμανσης, αστική συγκοινωνία και στήριξη των δομών υγείας, internet υψηλής ταχύτητας , σύνδεση των χωρίων του Γράμμου με τα χωριά της Ηπείρου. Με χρηματοδότηση για να ανασάνουν και να ξαναζωντανέψουν τα ορεινά χωρία.

Αξιοποίηση του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης . 6Η τουριστική αναβάθμιση θα στηριχθεί με προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας και των Δήμων.

Μα γίνει η Δυτική Μακεδονία πρότυπο ενεργειακής μετάβασης, με στόχο την αντιστροφή της πληθυσμιακής πυραμίδας για να επιστρέψει το χαμόγελο στους κατοίκους της Δυτικής9Μακεδονίας.

Και ολοκλήρωσε με το σύνθημα:

Εμείς Μπορούμε

Γραφείο Τύπου

4 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι