kozan.gr: Xύτρα ειδήσεων: Οδηγίες προς «ναυτιλλομένους» υποψηφίους

11 Σεπτεμβρίου 2023
07:20

 

Κάποιοι εκ των υποψηφίων στην Δ. Μακεδονία στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν, υποτίθεται, τη νεολαία σκαρφίζονται διάφορες πρακτικές για να δείξουν πιο “χαλαροί”. Ας έχουν υπόψιν τους πως κανείς δεν πρόκειται να τους ψηφίσει είτε, για παράδειγμα, τους δει να πίνουν νερό από μια πηγή,  ξεδιψώντας, μετά από μια δύσκολη προεκλογική μέρα είτε χασκογελώντας στην κάμερα λέγοντας ανούσια πράγματα που δεν ενδιαφέρουν κανέναν. Οι νέοι, στη δική τους διάλεκτο, όλα αυτά τα χαρακτηρίζουν «cringe». Ας μην παρασύρονται λοιπόν καμαρώνοντας σε μια πασαρέλα του «τίποτα» αντιγράφοντας πρακτικές που σε μικρές κοινωνίες έχουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα απ’ αυτό που επιδιώκουν. Ας εκμεταλλεύονται τα όποια εργαλεία διαθέτουν και τις όποιες ευκαιρίες τους δίνονται με τρόπο που θα ωφελήσουν όχι μόνο εκείνους (εκλογικά) αλλά κι όλους τους υπολοίπους που περιμένουν να ακούσουν ή να διαβάσουν «δύο» σοβαρές προτάσεις για την περιοχή. Κι αν δυσκολεύονται να μεταφράσουν και να κατανοήσουν όρους κι έννοιες που χρησιμοποιεί η νεολαία, η στήλη τους παρέχει και μία ακόμη εκδοχή, «Καβαφική», παραφρασμένη όπως πρέπει, για να την καταλάβουν (έστω και με βοήθεια): «Κι αν δεν μπορείς να κάμεις τον προεκλογικό σου αγώνα όπως τον θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην τον εξευτελίζεις».

 

Η Χύτρα

6 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι