Γιώργος Χριστοφορίδης – Ανακοίνωση Υποψηφιότητας

11 Σεπτεμβρίου 2023
14:10
Αγαπητοί συμπολίτες της Περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας.
Η χώρα μας βιώνει πρωτοφανείς καταστάσεις σε οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο. Δυστυχώς αρνητική πρωταγωνίστρια είναι η περιφέρειά μας. Μια περιφέρεια που βίωσε το σοκ της 23ης Σεπτεμβρίου 2019: Την ημέρα που ο κ. Μητσοτάκης, πρωθυπουργός της χώρας, γνωστοποίησε την πρόθεση της Κυβέρνησης να κλείσει όλα τα λιγνιτικά εργοστάσια μέχρι το 2028. Μια αιφνίδια απόφαση, με μηδενική διαβούλευση, αυθαίρετη και φυσικά χωρίς να έχει αναγγελθεί προεκλογικά που έμεινε γνωστή σαν πρόωρη, βίαιη απολιγνιτοποίηση.
Η περιοχή μας βρέθηκε στο επίκεντρο. Ακολούθησε η γνωστή ενεργειακή κρίση, η ανεργία , η πτώση του ΑΕΠ , η επέλαση των βιομηχανικών ΑΠΕ χωρίς καμία χωροθέτηση και σχέδιο, το απόλυτο οικονομικό και κοινωνικό σοκ για την περιοχή μας. Η περιφέρειά μας πρωταθλήτρια στην μείωση πληθυσμού και εισοδήματος, με τρομακτικά νούμερα μετανάστευσης και την διόλου τιμητική 3η θέση πανευρωπαϊκά στην ανεργία….
Και ποια ήταν η θέση της Περιφερειακής Αρχής; Αντί να λειτουργήσει ως όφειλε σαν ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ως αιρετή εκπρόσωπος των συμφερόντων του λαού της περιοχής, μετατράπηκε σε κυβερνητικό φερέφωνο. Αλλά εξίσου εντυπωσιακή είναι και η πρωτοφανής ανικανότητα διαχείρισης χρηματοοικονομικών εργαλείων που αποτυπώθηκε στην ελάχιστη απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ.
Η περιφερειακή παράταξη της ΕΛΠΙΔΑ με επικεφαλής την Γεωργία Ζεμπιλιάδου επί τέσσερα χρόνια στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Πάντα με δημιουργική κριτική, με επιχειρήματα και σταθερή πολιτική στόχευση προς το συμφέρον του λαού για την πρόοδο της περιοχής και την ανακοπή της καταστροφικής πορείας που την οδηγεί η Περιφερειακή Αρχή. Παραμείναμε πάντα παρόντες στην κάθε διεκδίκηση, στην κάθε αντίσταση για το καλό της περιοχής μαζί με τους κατοίκους από την άναρχη, αυθαίρετη ανάπτυξη Α.Π.Ε. μέχρι την παράλογη ανάπτυξη ΧΥΤΑ αμιάντου στα ΜΑΒΕ. Καταθέσαμε προτάσεις κοστολογημένες και ρεαλιστικές πάντα με πολιτικό πρόσημο το συμφέρον των πολιτών. Προτάσεις που στοχεύουν την ανάπτυξη της αυριανής ημέρας για το μέλλον των παιδιών μας και την παραμονή τους στην συνοριακή και πιο πλούσια σε υδατικό απόθεμα περιοχή της Ελλάδας. Περιοχή που αποτελεί την πύλη προς τα δυτικά βαλκάνια, που ακόμα δεν μπορεί να αξιοποιήσει τα πλούσια μορφολογικά χαρακτηριστικά της, που παραμένει ουραγός στην αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Η παράταξη ΕΛΠΙΔΑ έχει την τύχη να αποτελείται από ανθρώπους με στέρεη και συγκροτημένη πολιτική σκέψη, γνώσεις, εμπειρία και τεχνοκρατικό υπόβαθρο που γνωρίζουν όχι μόνο τον τρόπο αλλά και τα εργαλεία για να ανακοπεί η κατηφόρα και να αναπτυχθεί η περιφέρεια μας . Μια παράταξη που λειτουργεί δημοκρατικά, με ενεργή συμμετοχή των ήδη περιφερειακών συμβούλων σε κάθε τομέα της περιφέρειά μας, με συνεχή συμμετοχή στα συμβούλια και τα όργανα ελέγχου της Περιφερειακής Αρχής. Μια παράταξη στην οποία ηγείται η ΓΕΩΡΓΙΑ ΖΕΜΠΙΛΙΑΔΟΥ μια έμπειρη «εργάτρια» της περιοχής με αναμφισβήτητη γνώση, εμπειρία και ηγετική ικανότητα, πρότυπο εργατικότητας και αφοσίωσης για όλους μας.
Έχω την τύχη να αποτελώ μέλος της παράταξης ΕΛΠΙΔΑ και μέλος του περιφερειακού συμβουλίου. Οι πολίτες γνωρίζουν την δράση μου είτε στις αίθουσες της περιφέρειας είτε στο πραγματικό πεδίο της πολιτικής- στους δρόμους της διεκδίκησης. Αποτελώντας επί σειρά πολλών ετών μέλος της ευρύτερης κοινωνικής και πολιτικής ζωής της περιοχής, είτε ως πρόεδρος πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών σωματείων, είτε ως πρόεδρος και μέλος κοινωνικών και πολιτιστικών φορέων.
Είναι λοιπόν τιμή μου να συμμετέχω και πάλι ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Κοζάνης με την παράταξη της ΕΛΠΙΔΑΣ υπό την ηγεσία της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου.
Για να αποτρέψουμε την κατηφόρα του τόπου μας, για να δώσουμε ΕΛΠΙΔΑ, όραμα και πίστη στα παιδιά μας.
Γιώργος Χριστοφορίδης

8 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι