kozan.gr: Ο Λ. Μαλούτας, το 2018, σε συνέντευξή του στο kozan.gr “αποκάλυπτε” τις βασικές προτεραιότητες του αν θα γινόταν Δήμαρχος – Τίποτα, ΑΠΟΛΥΤΩΣ, από όσα είχε πει δεν κατάφερε

14 Σεπτεμβρίου 2023
21:20
Σε συνέντευξή του στο kozan.gr στις 27.11.2018 ο Λ. Μαλούτας είχε μιλήσει για την εξασφάλιση μιας βιώσιμης καθημερινότητας π.χ. στο θέμα των αδέσποτων (στη διαχείριση των οποίων απέτυχε παταγωδώς), στις δημοτικές εγκαταστάσεις που επίσης απέτυχε όπως αποδεικνύεται με το κλειστό επί τέσσερα χρόνια (δικής του θητείας) κολυμβητήριο και με το ΔΑΚ Κοζάνης να συνεχίζει να στερείται βασικών κι απαιτούμενων εγκαταστάσεων κι εξοπλισμού ώστε να μπορεί να φιλοξενεί αθλητικές διοργανώσεις επαγγελματικού επιπέδου (όπως με το πρόσφατο φιάσκο με τον αγώνα κυπέλλου με τον Ηρακλή), με τα παρατημένα – και πνιγμένα μέσα στα χόρτα – γήπεδα ποδοσφαίρου στις κοινότητες κ.α.. Ο Λ. Μαλούτας είχε θέσει ως βασική του προτεραιότητα, το να σταματήσουμε να λιγοστεύουμε και να φτωχαίνουμε στην περιοχή μας, όταν η σημερινή κατάσταση, κατά κοινή ομολογία, είναι  μακράν χειρότερη από τότε.
Διαβάστε, λοιπόν, τι ακριβώς έλεγε, τότε (το 2018), στο kozan.gr και κάντε τις συγκρίσεις με το ΣΗΜΕΡΑ, για το αν έχει αλλάξει έστω και κάτι προς το καλύτερο, από τη στιγμή που έγινε Δήμαρχος.
‘Ενόψει της νέας αυτοδιοικητικής περιόδου και στην περίπτωση που εκλεγείτε δήμαρχος, ποιες είναι οι βασικές προτεραιότητες που θα θέσετε. Πού θα επικεντρωθείτε;
– Αυτό που έχει άμεση ανάγκη ο τόπος, εκεί που πρέπει να μπει επειγόντως φρένο, εκεί που πρέπει τάχιστα να ανατραπεί η φθίνουσα πορεία είναι η οικονομική και πληθυσμιακή συρρίκνωση της περιοχής μας. Φτωχαίνουμε και λιγοστεύουμε καθημερινά. Αυτό μας αφορά όλους. Επαγγελματίες, εμπόρους, υπάλληλους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, ανέργους. Όσους ζούμε στην περιοχή αλλά και τα παιδιά μας και τους φίλους μας που ξενιτεύονται για να βρουν δουλειά. Μας ενδιαφέρει γιατί επηρεάζει το μέλλον της επιχείρησής μας, του μαγαζιού μας, των ήδη υπαρχουσών θέσεων εργασίας ή των νέων που πρέπει να δημιουργηθούν, της αξίας του σπιτιού που μένουμε, της αξίας των ακινήτων γενικότερα. Αυτό είναι το πρόταγμα των επερχόμενων εκλογών. Η ανάπτυξη. Να σταματήσουμε, όπως προείπα, να λιγοστεύουμε και να φτωχαίνουμε. Να αναδείξουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, το πολιτιστικό μας απόθεμα, τον ενεργειακό χαρακτήρα της περιοχής, τις λίμνες μας, την κομβική θέση του δήμου κατά μήκος της Εγνατίας και των κάθετων αξόνων, τα μοναδικά και επώνυμα αγροτικά προϊόντα μας. Να στηρίξουμε και να αναβαθμίσουμε τα τριτοβάθμια ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα της περιοχής, να ενθαρρύνουμε την ανάπτυξη της καινοτομίας. Να συνδέσουμε τη γνώση & την έρευνα με την επιχειρηματικότητα Με εξωστρέφεια, με πίστη στους νέους ανθρώπους και τις ικανότητές τους, αξιοποιώντας το δυναμικό της περιοχής, τις πρωτοπόρες δυνάμεις στον πολιτισμό, την επιστήμη την επιχειρηματικότητα. Να αξιοποιήσουμε την διεθνή και τοπική εμπειρία, το κάθε διαθέσιμο ευρώ επενδύοντας στη γνώση και τις καινοτόμες ιδέες. Με το βλέμμα μας στραμμένο στο μέλλον αλλά και στους ανθρώπους και στο δημόσιο χώρο δίπλα μας, στην πόλη και τα δημοτικά μας διαμερίσματα, ώστε να εξασφαλίζουμε μια βιώσιμη καθημερινότητα σε όλους τους συμπολίτες μας (ποιότητα κοινόχρηστων χώρων, αδέσποτα ζώα, κοινωνική πρόνοια, δημοτικές εγκαταστάσεις γενικότερα). Σε όλα αυτά επικεντρώνουμε τον προγραμματικό μας λόγο, λόγο αποδεδειγμένα επίκαιρο, λόγο αυτοδιοικητικό. Σε όλα αυτά θα επικεντρώσουμε και τον αγώνα μας αύριο ως δημοτική αρχή. Και αν κάποια από τα παραπάνω δεν ανήκουν στο στενό πεδίο των αρμοδιοτήτων της αυτοδιοίκησης, θα αγωνιστούμε με τους συμπολίτες να τα αναδείξουμε και να διεκδικήσουμε λύσεις.

kozan.gr

19 σχόλια

  • Ο Μαλουτας, ο Φλώρος, ο Κυτιδης, ο Μαγγιριδης και οι υπόλοιποι συνταξιούχοι της παράταξης Ενότητας . Η δυναστεία πρέπει να παραδώσει τη διοίκηση του Δήμου Κοζάνης στη γενιά των 40αριδων. Είναι ανάγκη να αφήσουμε πίσω την προχειρότητα και το ωχαδερφισμό. Η Κοζάνη πρέπει να έχει ένα καλύτερο μέλλον.
    Όραμα σχέδιο γνώση και δυνατότητα υλοποίησης.

  • Χρειάζεται κι άλλο χρόνο,αν του δοθούν 3-4 θητείες ακόμη όλα θα τα κάνει, είμαστε κι εμείς λίγο ανυπόμονοι και βιαστικοι πάντως

  • “Και σε ότι δεν ανήκει στο στενό πεδίο των αρμοδιοτήτων της αυτοδιοίκησης,θα αγωνιστούμε με τους συμπολίτες μας….”,Ακρινή δεν είναι αρμοδιότητα του δήμου,Ποντοκόμη είναι ιδιωτική περιοχή,Καλαμιά-Βατερό είναι δημόσιες εκτάσεις…ο κατά τα άλλα Αγωνιστής Δήμαρχος ΜΑΛΟΥΤΑΣ!!!!

  • Απορώ πώς πήγαν άτομα στον συνδιασμό του μήπως λέω με πάτημα στα 50 ,plus και δίμηνα .μήπως πάτησαν στον πόνο του ανέργου και υποσχέσεις.μονο να πάτε δεύτερη Κυριακή που θα πάτε το θυμάστε το 2014 δεν ξεχνιέται

  • Μαλουτας Κασαπίδης το χειρότερο δίδυμο που περασε στην αυτοδιοίκηση της περιοχης μας μετά τη χούντα.
    Απορώ με καποια ατομα σαν το Αγαπιο Γαβριηλιδη , το Χάρη Κατανα και καποιουσ Άλλους πουέντ. τους έβριζαν επι τεσσερα χρόνια υποκύπτουν στις πιέσεις και τα ταξίματα ..!
    Δε μας λένε γιατί ακύρωσαν τον εαυτό τους τι συνεβη…και πήγαν μαζί με το ΜΑΛΟΥΤΑ..!

  • Θα φας τέτοιο μαύρισμα που δεν θα το πιστεύεις, μας γελασες μία φορά,τώρα όχι δεν θα σε ψηφίσουμε αλλά θα μας έχεις κ απέναντι….Ούτε 2ρη Κυριακή δεν σε βλέπω….

    • Ακριβώς, όπως και δεν μπερδεύουμε την έννοια τοπική ηγεσία με αυτό το ανεκδιήγητο συνοθήλευμα που έχουμε αυτή τη στιγμή.

  • Έχουν κάνει τόσα πολλά και δεν έχουν κάνει τόσα άλλα που ο κόσμος ξέχασε την ανυπαρξία τους επί Κορωνοϊού που η Κοζάνη ήταν σε μόνιμο lockdown με ολική καταστροφή επιχειρήσεων εστίασης

    • Εδώ ξαναέβγαλαν τον Μητσοτάκη πανηγυρικά, επειδή ήθελαν σταθερότητα, ποιο lockdown να θυμηθούν. Εδώ ξέχασαν τα Τέμπη σε δύο εβδομάδες, ποιο lockdkwn περιμένεις να θυμηθούν;; Αυτό είναι αρχαία ελληνική ιστορία για τους δεξιούς βολεμενους.

  • 20 χρόνια ότι ιδέα είχατε την είδαμε δεν έχετε κάτι άλλο να μας πείτε δρόμο τώρα σας βαρέθηκε ο κόσμος τελειώσατε οι μεγαλύτεροι παρτακιδες που περασαν ποτέ από τον Δήμο.

  • Εγώ έχω μια απορία, όλοι αυτοί οι νέοι και παλιοί υποψήφιοι του Μαλουτα, του σημαντρακου, Μιχαηλίδη, και του άλλου του καθηγητή ντε, έχουν το θράσος να ξαναβαζουν υποψηφιότητα
    Μήπως μας θεωρούν Ηληθιους!!
    Ας δούμε όμως τις προθέσεις του κοζανιτη ψηφοφορου και ας κρατάμε. Μικρο καλάθι.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.