Μα γιατί με τον Κουζιάκη και την Κίνηση! (Γράφει ο Γιώργος Τριανταφύλλου)

16 Σεπτεμβρίου 2023
21:52

Αγαπητοί μου αναγνώστες, σας προϊδεάζω με τον τρόπο μου για όσα ακούσετε αύριο τις 18:30 στην Εύξεινο Λέσχη!

Η θητεία του Λευτέρη Ιωαννίδη, με είχε στιγματίσει, για προσωπικούς και κοινωνικούς λόγους. Αρχικά σαν μαθητής, 16 ετών τότε, θυμάμαι τον τρόπο που με αντιμετώπισε, ήθελα να του πάρω μια συνέντευξη, με συνοπτικές διαδικασίες δέχτηκε, και όταν του ζήτησα να διοργανωθεί μια ημερίδα για τα τροχαία, το ίδιο! Όπως έπραξε και με άλλους νεολαίους, όσον αφορά το «δημοτικό συμβούλιο νέων», ένας προσιτός δήμαρχος, με διάθεση και όρεξη να ακούσει!

Για να μην επιμείνω μόνο στο προσωπικό, θυμάμαι πολύ καλά το όραμα του για το ΣΒΑΚ, ένα όραμα για μια πρότυπη πόλη , εξευρωπαϊσμένη, με λιγότερο καυσαέριο και καλύτερη ποιότητα ζωής, και εννοείται το πραγματικό άγχος του για τη δίκαιη μετάβαση και το σχέδιο του που είχε μεγάλη αποδοχή. Ο αντικαπνιστικός νόμος, αν και βάναυσος τότε, (είμαι και εγώ ο ίδιος καπνιστής, με έκανε να καπνίζω λιγότερο, καλό δηλαδή για μένα) μας έδωσε ώθηση πανελλαδικά, για κάτι που εφαρμόστηκε το επόμενο έτος απ’ την κυβέρνηση. Η ανάπλαση του ΟΣΕ που θα ήταν ήδη σε εξέλιξη αν δεν ηττούνταν ο συνδυασμός το 2019, και εννοείται η προσπάθεια διευθέτησης των οικονομικών του Δήμου.

Μην ξεχνάμε την κίνηση του να κατέβει στην εκλογική μάχη, ως απλός υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

Τώρα θα ήθελα να μιλήσω εννοείται για την κίνηση και τον νυν υποψήφιο Δήμαρχο της, τον Χάρη Κουζιάκη, στην Κίνηση, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, τίποτα δεν είναι αρχηγοκεντρικό. Η Κίνηση ορίζει σαν ομάδα τον αρχηγό. Η Κίνηση και το συντονιστικό της όργανο, με εισηγήσεις και συζητήσεις, που γίνονται 13 χρόνια, στο στέκι της Γιολδάση, σε γενικές συνελεύσεις και δράσεις, σαν ομάδα μελών ( που είναι ανοιχτή για όλους) εξετάζει προτάσεις και ως δημοκρατικό υπόδειγμα της αξιολογεί προς γενικό όφελος. Σε ρεαλιστικές και σοβαρές βάσεις.

Όπως βλέπετε το ψηφοδέλτιο απαρτίζεται από μέλη σε ανθρωπιστικές και εθελοντικές οργανώσεις, τόσο εθνικές, όσο και τοπικές. Άνθρωποι του πολιτισμού, συνδικαλιστές, καλλιτέχνες, γιατροί, νομικοί, έμπειροι αυτοδιοικητικοί, φοιτητές, ψυκτικοί, μαμάδες, άνεργοι, που έχουν ως κοινό γνώμονα, την ανάγκη να κατοικούν σε μια πόλη στην οποία η πολιτική θα διαχέεται στις γειτονιές ( κλεμμένο απ’ το Χάρη) και δεν θα υπηρετεί κανένα συμφέρον.

Είναι κομματικά ανεξάρτητη η Κίνηση, αλλά όχι απολιτίκ. Με ανθρώπινο πρόσωπο, ατζέντα, όραμα και σχέδιο, αλλά και προσωπικότητα. Αν θυμάστε πριν κάποια χρόνια είχε γίνει μια δράση, χωρίς να είναι δημοτική αρχή, για την έμφυλη βία, πέρσι για την απολιγνιτοποίηση, τώρα πρόσφατα για την συμπερίληψη. Τώρα που υπάρχει μεγαλύτερη εμπειρία και ζύμωση, θεωρώ πως είναι ξανά η ώρα για να γίνει δημοτική αρχή.

Ο Χάρης Κουζιάκης ωστόσο, εμένα προσωπικά να το πω στα ίσα, σαν υποψήφιος δεν μου τραβούσε το ενδιαφέρον. Μίλησα μαζί του τον Απρίλιο, και το ζύγιζα για 4 μήνες. Είναι ένας άνθρωπος που θα σ’ ακούσει, αν διαφωνήσει μαζί σου θα σου το πει, και θα προσθέσει και τις ιδέες του, ενώ θα σε προτρέψει να δεις πως μπορούν να υλοποιηθούν. Ούτε στο άκρο του αυταρχισμού, ούτε σ’ αυτό του δήθεν σύμφωνου σε όλα. Το γεγονός ότι ήταν συντονιστής της κίνησης επί δημαρχίας Ιωαννίδη, και μέλος απ’ την αρχή, δείχνει από μόνο του την προσήλωση του και την γνώση του για τα θέματα του τόπου, όπως εννοείται και το πτυχίο – εργασία του. Ωστόσο σαν δημοτικός σύμβουλος, ήταν δίπλα σε πολλές λαικές προσπάθειες (Καλαμιά, Βατερό, διοργανώσεις νέων) και όχι για ψηφοθηρικούς λόγους.

Ας δοθεί λοιπόν σε εμάς την ομάδα της κίνησης, το βήμα της επόμενης δημοτικής αρχής.

Το τι θα κάνω εγώ.. το αφήνω για επόμενο άρθρο.

Γιώργος Τριανταφύλλου

14 σχόλια

  • Εντάξει Γιώργο συμφωνώ για την εκλογή σου στο δήμο παρ ότι περιμενσ και εκτιμώ ότι έπρεπε να είσαι στο ψηφοδελτιο του Γιάννη ΚΟΚΚΑΛΙΑΡΗ .
    Συμφωνώ επισης ότι η κίνηση έχει σωστούς προβληματισμούς , αλλά ρε παιδί μου είναι κλεισμένη στο καβούκι της κι αυτή κι ο αρχηγός της ο Χαρης κουζιακης.!
    Λειτουργούν κάπως κλαμπίστικα και ελιτίστικα κι αυτό δεν βοηθά να πλησιάσει ο κοσμος..!

  • Σε αυτό το μόρφωμα που θέλεις να συμμετέχεις το μόνο που κατάφερε επί δημαρχία ιωαννιδη ήταν η συμφωνία του να γίνει η απολιγνιτοποιηση της περιοχής και η σιωπή του στην ονομασία των Σκοπίων Μακεδονία….να μην ξεχνάμε με ποιους έχουμε να κάνουμε…βεβαίως βεβαίως…

  • Γιώργο φίλε μου. Ότι ο Κουζιακης κάθεται και ακούει πέρα από κομματικές ιδεοληψίες με ξεπερνά. Μάλλον κάτι σου ξεφεύγει . Θα τον δεις πραγματικά σε σύντομο χρονικό διάστημα, οταν θα επιρρίπτει ευθύνες σε όλους πλην του ίδιου.

  • Έχω διαβάσει και προηγούμενα άρθρα σου και κάνω υπομονή μέχρι να τα ολοκληρώσω..συντασσεις ωραίες προτάσεις που τις πλασάρεις με ευγλωττο τροπο αλλά μέχρι εκεί.. ούτε έτοιμος να δεχτείς κριτική όπως φαίνεται από προηγούμενες απαντήσεις

    • Δεν μ αρέσει ο αρχηγός. Ακόμη το ψηφοδέλτιο έχει ανθρώπους αριβιστες σε όλο τους το μεγαλείο. Τρίτοι με χαμηλό ποσοστό.

  • Ο Κουζιάκης τέταρτος και καταϊδρωμένος στις εκλογές για το Δήμο θσ είναι. Πολύ λίγους υπαλλήλους της Περιφέρειας έχει συκ ψηφοδέλτιότου.Στις επόμενες όλο τι ψηφοδέλτιο του να απαρτίζεται από υπαλλήλους τις Περιφέρειας.Τώρα μπορεί να είναι ήσυχος για το αποτέλεσμα.

  • Και εμας μας εντυπωσίασε ότι δεν αφουγκραστηκε την τοπικη κοινωνία για το Μακεδονικό ο Ιωαννίδης και η κίνηση του! Για αυτό δεν ψηφίζω Ιωαννίδη κ παράταξη του, γιατί ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.