Συμμετοχή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας στην 87Η Δ.Ε.Θ.

17 Σεπτεμβρίου 2023
14:15

 

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας φιλοξενήθηκε στο stand του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.) στο πλαίσιο της 87ης Δ.Ε.Θ. και  παρουσίασε το καινοτόμο έργο που επιτελείται στους Πόλους Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, Τεχνολογίας, Πληροφορίας και Επικοινωνιών (Π.Ε.Κ.Τ.Π.Ε.) Δυτικής Μακεδονίας κερδίζοντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών του εκθεσιακού περιπτέρου. Κατά τη διάρκεια της Δ.Ε.Θ. παρουσιάστηκαν ενδεικτικά κάποιες από τις εφαρμογές που αναπτύχθηκαν από τους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής των Π.Ε.Κ.Τ.Π.Ε., για να υποστηρίξουν το έργο των συναδέλφων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και να προσφέρουν δημιουργικές εμπειρίες μάθησης και νέους ορίζοντες στους μαθητές. Παράλληλα οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν αντιπροσωπευτικές μαθητικές δράσεις και καινοτόμες δημιουργίες από τη μαθητική ομάδα coconut robotics που υποστηρίχθηκε από τους εκπαιδευτικούς του Π.Ε.Κ.Τ.Π.Ε. Φλώρινας.

Το Σάββατο 16-09-2023, η αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, κα Δέσποινα Παπαδοπούλου, οι εκπαιδευτικοί των Π.Ε.Κ.Τ.Π.Ε. και οι μαθητές/μαθήτριες, είχαμε την τιμή να υποδεχτούμε και να ξεναγήσουμε στα εκθέματα τον Υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθη Κωνσταντινίδη, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γιώργο Κασαπίδη και τον  πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, κ. Θεόδωρο Θεοδουλίδη και πλήθος κόσμου.

Ο Υπουργός, κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, συνομίλησε με μαθητές και εκπαιδευτικούς, τους έδωσε συγχαρητήρια για το έργο τους, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον και τη στήριξη της Πολιτείας και επεσήμανε την ανάγκη η καινοτομία να συμβαδίζει με την ασφάλεια και την καλλιέργεια ανθρωπιστικών αξιών.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης, τόνισε τις ευκαιρίες ανάπτυξης συνεργιών ανάμεσα στους Θύλακες Καινοτομίας, που δημιουργούνται από την Περιφέρεια,  και στις αντίστοιχες καινοτόμες πρωτοβουλίες στον χώρο της εκπαίδευσης. Άλλωστε μέσω της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση για τον τεχνολογικό εξοπλισμό που ήδη παραδόθηκε όχι μόνο στους Πόλους Καινοτομίας, αλλά και στις άλλες εκπαιδευτικές δομές και στις σχολικές μονάδες της Π.Δ.Ε. Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, κ. Θεόδωρος Θεοδουλίδης, υπογράμμισε το καινοτόμο έργο που επιτελείται σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης στη Δυτική Μακεδονία. Με την αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης επιβεβαίωσαν τη σημασία του μνημονίου συνεργασίας, που υπογράφηκε μεταξύ των δύο εκπαιδευτικών φορέων, και προβλέπει την επιστημονική υποστήριξη της καινοτομίας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση από την ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου.

Η πρώτη παρουσία της Π.Δ.Ε. Δυτικής Μακεδονίας στη Δ.Ε.Θ. υπήρξε απολύτως επιτυχημένη. Ευχαριστούμε το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. για την εμπιστοσύνη και τη φιλοξενία στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ. Με το Υπουργείο συμμεριζόμαστε το ίδιο όραμα για την ανάγκη και την αξία της ανάπτυξης καινοτόμων δράσεων, που υλοποιούνται μέσα από τη συνεργασία μαθητών/μαθητριών και εκπαιδευτικών.

4 σχόλια

  • Μπορεί τα σχολεία να πληρώνουν 30 ευρώ συν ΦΠΑ για να κάνουν φορμάτ σε έναν υπολογιστή και δεν ξέρω πόσα για τα προβλήματα στο δίκτυο, αλλά πόλο καινοτομίας έχουμε και οι εκπαιδευτικοί πληροφορικής συνοστιζονται για απόσταση εκεί. Η πρωτοβάθμια είναι από τις λίγες διευθύνσεις χωρίς υποστήριξη πληνετ… αλλά πόλο έχουμε… μήπως να κάνουμε και κάτι για να βελτιωθεί και η καθημερινότητα στα σχολεία;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι