Λαϊκή Συσπείρωση Εορδαίας: Για τη συνάντηση του κ. Πλακεντά με το προεδρείο του σωματείου «Σπάρτακος»

18 Σεπτεμβρίου 2023
00:08

 

Με αφορμή τη συνάντηση του ψηφοδελτίου «Ενωμένη Εορδαία» και του απερχόμενου δημάρχου κ. Πλακεντά με το προεδρείο του Σωματείου «Σπάρτακος» έχουμε να σχολιάσουμε τα εξής:

Η στενή σχέση του σωματείου «Σπάρτακος» με τη διοίκηση του Δήμου Εορδαίας στηρίχθηκε και συνεχίζει να στηρίζεται στο κοινό πλαίσιο που συνδιαμόρφωσαν με όλες τις κυβερνήσεις και φυσικά με την σημερινή.

Το πλαίσιο αυτό έχει ως αφετηρία, από το 1999-2000 με πρώτο βήμα το Νόμο 2773 που έβαζε τη ΔΕΗ στην απελευθερωμένη αγορά ηλεκτρικής ενέργειας με την ένταξη της στο χρηματιστήριο, την διάλυση του ασφαλιστικού των εργαζομένων της επιχείρησης, την μη επαναπόδοση των εδαφών στους ακτήμονες, την τριχοτόμηση της ΔΕΗ κλπ.

Σαν συνέπεια αυτής της γραμμής που ακολούθησαν πιστά και δογματικά h πλειοψηφία στο συνδικαλιστικό κίνημα και στην τοπική διοίκηση, ήρθε η απολιγνιτοποίηση μέσα στα πλαίσια της λεγόμενης «πράσινης ανάπτυξης», του Green New Deal.

Η κοινή γραμμή και συνεργασία τους καθήλωσαν το συνδικαλιστικό κίνημα αφού και οι δυο λειτούργησαν ως αμορτισέρ απορρόφησης των λαϊκών και εργατικών αντιδράσεων. Την ώρα που έκλειναν τα εργοστάσια και τα ορυχεία ο δήμαρχος Εορδαίας κ. Πλακεντάς διαβουλεύονταν με την κυβέρνηση για τα ανταποδοτικά οφέλη ενώ στα λόγια διακήρυττε ότι ήταν δήθεν ενάντια στην απολιγνιτοποίηση.

Μόνο τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ στάθηκαν έξω από τις πύλες των εργοστασίων και καλούσαν τον λαό και τους εργαζόμενους να αποκρούσουν αυτή την επίθεση.

Αυτή την πολιτική και τη δογματική στάση και προσήλωση υπέρ των συμφερόντων των λίγων είναι που πληρώνει ο λαός με το πανάκριβο τιμολόγιο του ρεύματος και τους εργαζόμενους να δουλεύουν σε καθεστώς δουλεμπορίου και με την ευστάθεια του δικτύου κάθε φορά να στηρίζεται στο ακριβοπληρωμένο Φυσικό Αέριο και τις εισαγωγές ρεύματος.

Μπορούμε να γράφουμε σελίδες ολόκληρες για τα έργα και τις ημέρες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που μαζί με την τοπική διοίκηση οδήγησαν την περιοχή μας να χάνει χιλιάδες  θέσεις με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας.

Καλούμε το ψηφοδέλτιο του κ. Πλακεντά σήμερα να δεσμευτεί δημόσια ότι αν η κυβέρνηση προσπαθήσει να κλείσει την 5η Μονάδα του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας θα αντιδράσει έμπρακτα και θα καλέσει το λαό της περιοχής μας να το αποτρέψει.

Αν ο λαός επιλέξει τη Λαϊκή Συσπείρωση στο τιμόνι του Δήμου Εορδαίας, δεσμευόμαστε ότι δεν θα επιτρέψουμε να προχωρήσει παραπέρα αυτό το ξήλωμα σταθμών και ορυχείων. Για εμάς αυτό αποτελεί αιτία πολέμου, πολύ περισσότερο που στην 5η Μονάδα στηρίζεται και η λειτουργία της Τηλεθέρμανσης και στην επέκταση της σε όλα τα χωριά του δήμου όπως προτείνουμε.

Είμαστε με τα συμφέροντα των πολλών και τις ανάγκες τους και όχι με τα συμφέροντα των λίγων.

Πτολεμαΐδα 17/09/2023

Ένα σχόλιο

  • Καλά εσείς χαρήκατε που βγήκε η Ν Δ και εχασε ο ΣΥΡΙΖΑ και μιλάτε ότι υποστηρίζετε τα συμφέροντα των πολλών και όχι των λίγων.!
    η υποκρισία στο υψηλότερο σημείο.!!!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.