Σύγχυση και αποπροσανατολισμός (2) (του Α. Παπαδημητρίου)

18 Σεπτεμβρίου 2023
11:44
Κανένα σχόλιο

                Η πατρίδα μας δοκιμάσθηκε εφέτος από τρομακτικές φυσικές καταστροφές με ανυπολόγιστες τις συνέπειες. Οι της κυβέρνησης επαναλαμβάνουν κατά κόρο τα περί κλιματικής αλλαγής ως αίτια για τις συμφορές. Αλλά και τα στελέχη της αντιπολίτευσης, που ορέγεται την εξουσία και που κατηγορούν την κυβέρνηση για ανεπάρκεια, τα ίδια επιχειρήματα θα έφεραν, αν την ασκούσαν. Έγινε πλέον φανερό ότι η πολιτική είναι μία και εν πολλοίς υπαγορεύεται έξωθεν.

                Οι της κυβέρνησης κάνουν συχνά χρήση του όρου «επιτελικό κράτος». Ούτε αυτοί εξηγούν ούτε οι δημοσιογράφοι ερωτούν τί είναι αυτό. Αν εννοούν κράτος οργανωμένο με κυβέρνηση να σκύβει με ενδιαφέρον πάνω από τα σοβαρά προβλήματα της χώρας και του λαού, να μελετά και να δίνει λύσεις, που ανακουφίζουν, ασφαλώς αυτά δεν χαρακτηρίζουν τη χώρα μας. Εδώ που καταντήσαμε πρέπει να τίθεται πλέον το ερώτημα, αν υπάρχει κράτος!

                Οι πυρκαγιές καταστρέφουν κατ’ έτος τρομακτικές εκτάσεις δασών του πλανήτη. Οι κρατούντες στις χώρες που πλήττονταιαπεκδύονται πάσης ευθύνης αναμασώντας τη δικαιολογία της κλιματικής αλλαγής και την ανύψωση της θερμοκρασίας στον πλανήτη μας. Μάλιστα καταγγέλλουν ως υπεύθυνη για το συμβαίνον τη συνεχιζόμενη χρήση στερεών καυσίμων και υδρογονανθράκων για την παραγωγή ενέργειας (φαινόμενο του θερμοκηπίου). Αλλά οι αποψιλώσεις με καύση τεραστίων εκτάσεων του δάσους του Αμαζονίου, η ιπτάμενη τέφρα των οποίων φθάνει στις Άνδεις και μαυρίζει το χιόνι, δεν οφείλεται στην κλιματική αλλαγή, αλλά σε εμπρησμούς, για να «αξιοποιηθεί» το έδαφος προς παραγωγή βασικών ειδών διατροφής για την εξάλειψη της μάστιγας της πείνας. Μεγάλες εκτάσεις δασών αποψιλώνονται στην Ινδονησία, στην Ινδοκίνα και στην ισημερινή Αφρική! Εμφανίζονται ως φιλάνθρωποι εκείνοι οι άπληστοι, που ευκαίρωςακαίρως τονίζουν ότι πρέπει να μειωθεί ο πληθυσμός του πλανήτη, για να επιζήσουν οι λοιποί.

                Στο σχολείο διδαχθήκαμε ότι κάποτε έλιωσαν τεράστιες ποσότητες πάγων. Ασφαλώς αυτό θα συνέβη με κάποια υπερθέρμανση του πλανήτη. Πιθανόν να εισερχόμαστε, χωρίς να είναι βέβαιο ακόμη, σε περίοδο μακρόχρονης ανύψωσης της θερμοκρασίας; Αντί οι κυβερνήσεις να συσκέπτονται για την ορθή αντιμετώπιση του φαινομένου, τρομοκρατούν τους λαούς, οι οποίοι υποκύπτουν φορτωμένοι πέρα από το άγχος των καθημερινών προβλημάτων και με το άλλο των  δεινών, που τους αναμένουν!

                Η τρομακτική σε διάρκεια και, κατά συνέπεια, σε έκταση πυρκαγιά στις περιοχές Έβρου και Ροδόπης κατέστρεψε περί τις 935.000 στρέμματα δάσους. Ασφαλώς και δεν είναι αποκλειστικά υπεύθυνη γι’ αυτό η σημερινή κυβέρνηση, αλλά όλοι οι σχηματισμοί, που άσκησαν την εξουσία, κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Κρίσιμο είναι το ερώτημα: Ποια μέτρα πρέπει να ληφθούν, για να μην επαναληφθεί η καταστροφή στην ίδια έκταση, κατά το επόμενο θέρος;

Για να βελτιωθεί η κατάσταση πρέπει να αποκτήσουμε κάποτε σοβαρότητα και αξιοπρέπεια και με ομόνοια να αγωνιστούμε για τη βελτίωση των μεθόδων και μέσων πρόληψης. Πρέπει να ομολογήσουμε ότι, πέρα από τις αρετές που μας κοσμούν ως λαό, έχουμε και πολλές πρακτικές αδυναμίες. Είναι η προχειρότητα στον σχεδιασμό, η διαρκής αναβλητικότητα, η αλλαγή ή ανατροπή των αρχικών μελετών, η διαπλοκή, η οποία διογκώνει τεχνηέντως τους προϋπολογισμούς των έργων.  Σ’ αυτά να προστεθεί η αναξιοκρατία, η οποία βασιλεύει στη χώρα μας και μετά την ένταξή μας στην ΕΟΚ – ΕΕ! Και η ΕΕ, των ολιγαρχών και όχι των λαών, έλαμψε δια της απουσίας της, όπως και η στην Αλεξανδρούπολη βάση των ΗΠΑ, στις οποίες προσφέραμε γην και ύδωρ! Αλληλεγγύη όρος κενός περιεχομένου.

Τη σύγχυση συνόδευσε ο αποπροσανατολισμός από το φλέγον θέμα. Η πυρκαγιά στον Έβρο έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, επειδή κατέστρεψε δάσος σε παραμεθόρια έκταση. Αυτό πυροδότησε κομματική αντιπαράθεση. Υπαινιγμοί έγιναν για το αν ήταν εμπρησμός και ποιος ο ρόλος της Τουρκίας στο σχέδιο. Χρησιμοποιούνται παράνομοι μετανάστες προς τούτο;Ίσως για πρώτη φορά έγινε από τους υπευθύνους κάπως καθαρός λόγος για εμπρησμό. Καλό είναι να ενημερώσουν τον λαό για το τελικό πόρισμα. Αν πράγματι πρόκειται για εμπρησμό, τότε δεν ευθύνεται πρωτίστως η κλιματική αλλαγή. Οφείλουμε εμείς να προστατεύσουμε τη χώρα μας πιο υπεύθυνα και πιο αποτελεσματικά. Πώς; Γνωρίζουν οι ειδικοί.

                Στο δάσος βρέθηκαν 26 απανθρακωμένοι παράνομοι μετανάστες. Κάποιοι εκφράστηκαν με απάθεια για τον τραγικό συμβάν. Κάποιοι κάτοικοι της περιοχής συνέλαβαν παράνομους μετανάστες και τους περιέφεραν σαν να πραγματοποιούσαν θρίαμβο για το κατόρθωμα! Άλλοι, κάτοικοι των αστικών κέντρων, αγνοώντας τον βίο των ακριτών μας και αυτοπροβαλλόμενοι ως «ανθρωπιστές», έσπευσαν να καταγγείλουν τους πρώτους. Σαφώς και πρέπει να εκφράζεται οδύνη για κάθε ανθρώπινη τραγωδία. Οι κομματικοί σχηματισμοί εξουσίας, που εξέθρεψαν με την άθλια πολιτική τους τον σχηματισμό του ολοκληρωτισμού, ωθώντας πρόσφατα εκεί το 10% των ψηφοφόρων,σπεύδουν να χαρακτηρίσουναυτούς φασίστες.Αλλά οι πλείστοι οδηγήθηκαν εκεί είτε από αγάπη για την πατρίδα, έστω και εν αγνοία του πώςεκδηλώνεται η πραγματική αγάπη γι’ αυτήν, είτε από τον φόβο των προσωπικών συνεπειών από τη δημογραφική αλλοίωση του πληθυσμού της χώρας. Και δεν είναι μικρός ο τρόμος που διαχέεται από τους νέους «εθναμύντορες», που υποκατέστησαν την παραδοσιακή Δεξιά.

Οι του «δημοκρατικού» λεγομένου τόξου, με έκδηλη τη λατρεία προς τον διεθνισμό και απέχθεια προς κάθε τι το πατριωτικό, πότε τοποθετήθηκαν κατά των ισχυρών του πλανήτη, που σπέρνουν θύελλες στους λαούς, με τους πολέμους και την άγρια εκμετάλλευση, και ωθούν σε απεγνωσμένη έξοδο υποστηρίζοντας μάλιστα αυτήν; Πότε ενημέρωσαν τον λαό μας για τον ρόλο και τη δράση των παντελώς ανεξελέγκτων ΜΚΟ, διεθνών και εγχωρίων και τον ρὀλο της FRONTEX; Και οι «εθναμύντορες» περιορίζονται να καταφέρονται κατά των αποκλήρων, τους οποίους βλέπουν ως επικίνδυνους για τη χώρα μας και τον λαό μας, χωρίς να κάνουν νύξη κατά των υπευθύνων για τη νέου τύπου μετανάστευση. Σαφώς και υπάρχει οργανωμένο σχέδιο αλλοίωσης των λαών της Ευρώπης, σχέδιο το οποίο υπηρετούν με συνέπεια οι οικονομικά ισχυροί, οι κυβερνήσεις και οι «προοδευτικοί» πολίτες.

                Ο πρωθυπουργός μας έσπευσε να καταδικάσει την ενέργεια σύλληψης ομάδας παρανόμων μεταναστών δηλώνοντας ότι είναι ανεπίτρεπτη στη χώρα μας η αυτοδικία. Όντως είναι απαράδεκτη σε ευνομούμενη χώρα η πράξη αυτή. Είναι όμως η χώρα μας ευνομούμενη; Παρέχει στους πολίτες της, και ιδιαίτερα στους ακρίτες, ασφάλεια; Είδαμε ποτέ στην τηλεόραση ανταποκρίσεις από την αγροτική ζωή στην παραμεθόριο; Πήγαν κάποιες σύζυγοι ή κόρες «προοδευτικών» να συντροφεύσουν αγρότισες, όχι βέβαια σκάβοντας τη γη, αλλά βιώνοντας την καθημερινότητά τους; Είδαμε δημοσιογράφο να λάβει συνέντευξη από κάποιον ακρίτα, που βρέθηκε αντιμέτωπος με ομάδα μεταναστών; Μετάδωσε κάποιος τηλεοπτικός σταθμός την απεγνωσμένη κραυγή του κτηνοτρόφου, που έχασε τα πάντα από την πυρκαγιά; Τί θέλετε, κάτοικοι του «κλεινού» άστεως, κυβερνητικοί και αντικυβερνητικοί; Να ερημώσει η παραμεθόριος περιοχή; Δεν σας είναι άγνωστο ότι η Δυτική Θράκη μπορεί να είναι το επόμενο Κοσσυφοπέδιο! Δυστυχώς αποδεικνύεται ότι για σας Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα. Γι’ αυτό ευρεία η ενημέρωση για το συνέδριο κόμματος, ενώ ο Έβρος καιγόταν.

                Κάποιοι ερωτούν. Πού είναι ο Θεός; Δεν τα βλέπει όλα αυτά; Την απάντηση έδωσε θυμόσοφα ο μακαριστός μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος: Στην ΑΚΡΗ.

Εκεί τον έχουμε απωθήσει.

                                                                « ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ»

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.