«Ενότητα»: «Η αδιαφορία για το μέλλον τηλεθέρμανσης έχει όνομα και λέγεται δημοτική κίνηση ¨Κοζάνη Τόπος να ζεις¨»

19 Σεπτεμβρίου 2023
16:09

Έχει γίνει πλέον απολύτως αντιληπτό, ότι η δημοτική κίνηση «Κοζάνη Τόπος να ζεις»  αρέσκεται στα προεκλογικά παιχνίδια εντυπώσεων. Αντιθέτως, στην «Ενότητα» επιλέγουμε να πορευόμαστε με έργα και πράξεις.

Αυτή τη φορά, εγκαλούμαστε από την  παράταξη του κ. Κουζιάκη γιατί δεν επιδείξαμε την ίδια αδιαφορία με εκείνους κατά την πενταετή θητεία τους στη διοίκηση του Δήμου Κοζάνης και γιατί δεν κάναμε τα ίδια λάθη!  Όμως, η αδιαφορία για το μέλλον τηλεθέρμανσης έχει όνομα και λέγεται δημοτική κίνηση «Κοζάνη Τόπος να ζεις».

Επί μία ολόκληρη πενταετία και ενώ η λιγνιτική δραστηριότητα συρρικνωνόταν ραγδαία, δεν πήραν καμία απολύτως πρωτοβουλία, ώστε να διερευνήσουν εναλλακτικές λύσεις για το μέλλον της τηλεθέρμανσης.

Εμείς έχουμε λάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για το «πρασίνισμα» της τηλεθέρμανσης, με την εκπόνηση μελέτης που διερευνά τους τεχνικούς όρους  που θα κάνουν βιώσιμο το εγχείρημα, καθώς τις ανάγκες και τα τεχνικά σενάρια, ώστε το έργο να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο.

Επιπλέον, κατά τη θητεία μας ο Δήμος Κοζάνης εντάχθηκε στο έργο NEUTRON, ένα από τα 25 πιλοτικά έργα της Ευρωπαϊκής Αποστολής των «100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων». Υπό αυτό το πρίσμα, προχωρά την έρευνα για την υποκατάσταση τμήματος της θερμικής ενέργειας της Τηλεθέρμανσης από ΑΠΕ, συμπεριλαμβανομένης της δοκιμής μιας καινοτόμου τεχνολογίας αποθήκευσης ενέργειας(Green Heat Module) η οποία βρίσκεται στο κέντρο μιας ενεργειακής αλυσίδας κυκλικής οικονομίας.

Επίσης, να υπενθυμίσουμε πως τον Ιούλιο του 2020, η παράταξη με επικεφαλής τον κ. Κουζιάκη, που ήταν ταυτόχρονα και στέλεχος της ΔΕΥΑ Κοζάνης, ανακοίνωσε τη «δημιουργία μονάδας Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού – Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης (ΣΗΘΥΑ) εκ μέρους της ΔΕΥΑ Κοζάνης δυναμικότητας τουλάχιστον 200 θερμικών MWth και 35 με 50 Ηλεκτρικών MWth που θα χρησιμοποιεί ως καύσιμο το φυσικό αέριο». Συνεπώς, εκείνοι εξάρτησαν το μέλλον της τηλεθέρμανσης μόνο από το φυσικό αέριο.

Επισημαίνεται τέλος, ότι κατά την τρέχουσα δημοτική περίοδο όταν στο Δ.Σ. εγκρίναμε αυξήσεις της τιμής της τηλεθέρμανσης κατά 10% προκειμένου να ανταποκριθούμε στο αυξημένο κόστος θερμικής ενέργειας και ενώ η εισήγηση της υπηρεσίας ήταν αύξηση κατά 40% περίπου, οι εκπρόσωποι της παράταξης του κ. Κουζιάκη «ένιπταν τας χείρας τους» ψηφίζοντας «παρών», παρά το γεγονός ότι με δική τους υπογραφή πολλαπλασιάστηκε η τιμή της θερμικής ενέργειας.

Στην «Ενότητα» έχουμε αποδείξει ότι διαθέτουμε τη γνώση και την εμπειρία στο σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων και δεσμευόμαστε ότι εμείς μπορούμε να δώσουμε λύση στο θέμα της τηλεθέρμανσης και θα το πράξουμε. Για το καλό τόπου και των πολιτών.

32 σχόλια

  • ΜΙΑ ΤΕΤΡΑΕΤΊΑ ΤΏΡΑ ΠΟΙΟΣ ΔΙΟΙΚΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟ Κ. ΜΑΛΟΥΤΑ…????? ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΆΝΤΙΑ ΤΟΥ ΔΉΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΦΤΑΊΕΙ Ο…ΤΣΙΠΡΑΣ!!!! ΕΙΣΤΕ ΑΝΕΎΘΥΝΟΙ.

  • Καλά, μιλάει ο Μαλούτας για έργα και πράξεις που δεν έχει κάνει κανένα έργο, ούτε το κολυμβητήριο που είναι κλειστό τόσα χρόνια, ούτε καν το γήπεδο δεν φρόντισε να έχει έτοιμο για να παίξει η Κοζάνη στη Super League 2. Όλο το καλοκαίρι χαρταετό και στραγάλια.
    Τράβα σπίτι σου μπάρμπα, δε μπορείς

  • Κύριε Κουζιακη φτάνει πια !!! Μήπως ξεχάσατε η δεν θυμάστε ότι κατά τη διάρκεια της πενταετούς δημοτικής θητείας σας, υπογράψατε σύμβαση με τη ΔΕΗ αυξάνοντας τη τιμή της θερμικής ενέργειας κατά 33%, όταν γειτονικοί Δήμοι υπέγραψαν συμβάσεις
    για την τιμή της θερμικής ενέργειας με μηδενικές αυξήσεις η άλλοι δήμοι με μονοψήφια ποσοστά αύξησης; Έλεος πια !!! Μιλήστε ευθέως και κοιτώντας στα μάτια τους πολίτες !!

    • Μαλουτα δεν σε πιστεύει κανείς.
      Με απειλές και φόβο προσπαθεί να γαντζωθει στην καρέκλα. Μόνο αυτοί που, περιμένουν να ανανεώσεις την απόσπαση, να τους μειώσεις το πρόστιμο στο μισό γιατί δεν έκοψαν τα χόρτα, να τους βάλεις στα δίμηνα και γενικά αυτοί που περιμένουν…
      Υπάρχουμε και εμείς που δεν σε έχουμε ανάγκη ούτε εσένα ούτε τον κυτιδη για το πρόγραμμα 55-67…

  • Λαζαρε αν αντί να φροντίζετε για τα φωτοβολταϊκά σας και των συγγενικών σας προσώπων δουλεύατε για τον δήμο Κοζάνης τώρα θα είχαμε τηλεθέρμανση. Ο δήμος Εορδαίας έλαβε κρατικές επιδοτήσεις πάνω από 15 εκατομμύρια και έχει 30% φθηνότερη τηλεθέρμανση

  • Εκπόνηση μελέτης που διερευνά κ.λπ….κοινώς φούμαρα, δικαιολογίες στην πλάτη των πολιτών της Κοζάνης, από τον χειρότερο δήμαρχο που πέρασε. Δυστυχώς, τα έργα σας ελάχιστα και μέτρια, η απραξία σας ζημιογόνα για τον τόπο. Θα ήταν συνετό να μείνεις στην άκρη προστατεύοντας τον τόπο και την υστεροφημία σου. Όμως είσαι φοβερά εγωιστής και ελάχιστα σοβαρός για να επιλέξεις το ορθό.

  • Μαλούτα όσοι ήταν δίπλα σου σε κατάλαβαν και έφυγαν.
    Ο Κυριακίδης, ο Ελευθεριάδης , η Βεντούλη, ο Μπιλιώνης και τόσοι άλλοι δεν είναι μαζί σου.

    • Υποψήφιος με τον Κουζιάκη είναι και ο πρώην γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καγκελάρης!!!
      Καλή επιτυχία Δημήτρη

  • Δεν γνωρίζω αν το όνομα για την αδιαφορία του μέλλοντος της τηλεθέρμανσης Κοζάνης ακούει στο “Κοζάνη τόπος να ζεις”,σίγουρα όμως η αδιαφορία για την επίλυση του συνόλου των προβλημάτων της ΔΕΥΑΚ ακούει στα ονόματα “ΕΝΟΤΗΤΑ” και Λάζαρος Μαλούτας!!!

  • Η τιμή τηλεθέρμανσης στην Πτολεμαίδα είναι σταθερή από το 2010!!!!!

    Πόσο χρεώνεται η MWH;
    Η τιμή χρέωσης της MWH από το 2010 ως σήμερα (2022) είναι: 37,74 €/MWH + Φ.Π.Α. 6 % ( 2,26 €/MWH), σύνολο 40,00 €/MWH

    https://tpt.gr/%ce%98%ce%95%ce%9c%ce%91%ce%a4%ce%91-%ce%9a%ce%91%ce%a4%ce%91%ce%9d%ce%91%ce%9b%ce%a9%ce%a4%ce%a9%ce%9d/%ce%a0%ce%9b%ce%97%ce%a1%ce%9f%ce%a6%ce%9f%ce%a1%ce%99%ce%95%ce%a3-%ce%a4%ce%99%ce%9c%ce%9f%ce%9b%ce%9f%ce%93%ce%99%ce%91-%ce%a3%ce%a5%ce%9d%ce%94%ce%95%ce%a3%ce%97%ce%a3-%ce%9a%ce%91%ce%99-%ce%9a/

    Πέρασαν από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης οι αυξήσεις σε νερό και τηλεθέρμανση – Καταψήφισαν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της Δημοτικής Κίνησης του Χ. Κουζιάκη …..

    https://kozan.gr/archives/389621

  • Όταν η Πτολεμαίδα έτρεχε να προλάβει με έργα εκατομμυρίων ο Μαλούτας ασχολούνταν με τα φωτοβολταικά………..

    kozan.gr: Δημοσιεύτηκε η απόφαση για την ενίσχυση της ΔΕΤΗΠ με το ποσό των δεκαπέντε εκατομμυρίων ευρώ (15.000.000€) για την κάλυψη του κόστους λειτουργίας της τηλεθέρμανσης του Δήμου Εορδαίας

    https://kozan.gr/archives/377318

  • Πράγματι ο τόπος να ζεις υπέγραψε την σύμβαση την οποία φέρεται ότι διαπραγμα τεύτηκε με την ΔΕΗ η οποία ήταν πραγματι βλαπτική για τα συμφέροντα της ΔΕΥΑΚ και δεν κατάλαβε όσο ήταν διοίκηση τι συνέβαινε στην επιχείρηση,αλλά την κύρια ευθύνη για την κατάρευση μιας μονοπωλιακής επιχείρησης την φέρει η παράταξη της Ενότητας η οποία το μόνο που έκανε ήταν να καυχιέται για το διαμάντι που κοσμούσε τον Δήμο,χωρίς να ενδιαφέρεται για το μέλλον της
    Αλήθεια κ.Κοκαλιαρη σαν πρώην Πρόεδρος θα πληροφόρησετε τους δημότες τι πράγματι γινόταν η δεν τολμάμε και σεις να μιλήσετε;

  • Φίλτατε Μαλούτα με αυτά που γράφεις μας υποχρεώνεις να σε ρίξουμε με κρότο μπας και συνέλθεις… δεν ντρέπεστε εκεί στην ενότητα?? δεκαετίες κακοδιαχείρισης και κουνάτε το χέρι… απαράδεκτοι…

  • Ο Μαλουτας δεν μπορεί να προσφέρει γιατί απλά ποτέ δεν δούλεψε στη ζωή του. Πάντοτε ήταν φρου φρου και αρώματα και όσοι τον γνωρίσαμε ως υπάλληλο στη νομαρχία δεν έχουμε να πούμε κάτι θετικό.

  • οι προηγουμενοι φταινε παντα…ομως Λαζο εσυ εισαι ο προηγουμενος…μαλλον μπερδευτηκες!!! αλλα απο τα πολλα τα “φιασκο” επι θητειας σου, οπως με το ΔΑΚ προχθες, μαλλον εχεις μπερδευτει πολυ !!! τρικυμμια στο κρανιο!!!

  • Η λάσπη δεν περνάει στον κόσμο Μαλούτα.Ολοι ξέρουν ότι ο βασικός στόχος σου αυτή την θητεία ήταν τα φωτοβολταϊκά.Μή πουλάς κουτόχορτο στον κόσμο,δεν αγοράζει πλέον,σε έμαθαν.

  • Η ενότητα σε λίγο θα μας πει ότι και για τον σεισμό του Μαίου 1995 φταίνε οι αντίπαλες δημοτικές παρατάξεις. Ευφάνταστες δικαιολογίες ικανές να στηρίξουν άλλα 300 επεισόδια στην Γη της Ελιάς…

  • Ένα μάτσο συνταξιούχοι που δεν έχουν τι άλλο να κάνουν στη ζωή τους παρα να κάνουν τη δική μας δυσκολότερη, αυτοί είστε.

  • Αυτές τις αναφορές στις έξυπνες πόλεις τι τις θέλεις; Τακίμιασες με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και προσπαθείς να τον μιμηθείς. Κανόνισε να μας πνίξεις και μας όπως έπνιξε εκείνος τα Τρίκαλα.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.