ΔΕΗ: Το Βιομηχανικό Αποτύπωμα στη Δυτική Μακεδονία (Γράφει η Πολυτίμη Φαρμάκη, Υπ. Περιφερειακή Σύμβουλος με τον Γ. Αμανατίδη)

20 Σεπτεμβρίου 2023
10:22

Πώς αξιοποιείται η βιομηχανική κληρονομιά ενός τόπου με στόχο την ανάπτυξη του βιομηχανικού τουρισμού; Μπορεί ο βιομηχανικός τουρισμός να συμβάλλει στην αειφόρο ανάπτυξη μιας περιοχής;

Η συμβολή του βιομηχανικού παρελθόντος της ΔΕΗ στη διαμόρφωση της οικονομικής, ιστορικής, κοινωνικής και αρχιτεκτονικής φυσιογνωμίας της Δυτικής Μακεδονίας ήταν καθοριστική όλα αυτά τα χρόνια. Ο βιομηχανικός τουρισμός εντάσσεται στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού οι οποίες κερδίζουν συνεχώς έδαφος στις μέρες μας.

Μία απο τις βασικές πηγές χρηματοδότησης αποτελεί το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης το οποίο θα συνεισφέρει 1,018 δις ευρώ. Παράλληλα ένας απο τους βασικούς Πυλώνες Ανάπτυξης του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης είναι ο Βιώσιμος Τουρισμός.

Τα περισσότερα εργοστάσια της ΔΕΗ σήμερα στη Δυτική Μακεδονία αποτελούν μάρτυρες της ευημερίας που επικρατούσε και αδιάψευστα στοιχεία ιστορικής, οικονομικής, αρχιτεκτονικής αλλά και κοινωνικής μνήμης που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν ως τουριστικά αξιοθέατα. Νέες θέσεις εργασίας, επανεκπαίδευση και επανακατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού, δημιουργία αλυσίδας αξιών και αύξηση του τουρισμού, μερικά απο τα οφέλη του ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ως ένα από τα εργαλεία που θα συνδράμουν στη σταδιακή αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της περιοχής μας.

 

 

3 σχόλια

  • KN
    Εξαιρετική πρόταση γιατί η πολιτιστική κληρονομιά εκτός του ότι είναι Πυλώνας του πολιτιμού μας συνιστά μακροπρόθεσμο πόρο που χρειάζεται ένα βιώσιμο σχέδιο ανάπτυξης.
    Κυρία Φαρμάκη η περιφέρειά μας χρειάζεται επιτήμονες σαν εσας.

    • Ανώνυμος
      Μήπως να ρωτούσες τον νυν Περιφερειάρχη πως κατάφερε και απέκλεισε όλους τους αξιόλογους επιστήμονες πιστεύοντας ότι είναι Μονάρχης και όχι Περιφερειάρχης όλης της Δυτικής Μακεδονίας και των πολιτών της;;;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.