Επικοινωνία του τέως Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με μαθητές/τριες του 12ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης

22 Σεπτεμβρίου 2023
21:03

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν την ευκαιρία να έχουν οι μαθητές/τριες της Ε΄ τάξης, η κ. Πολύμνια Νάτση και η Δ/ντρια Μαρία Μπατσίλη του 12ου Δημ. Σχολείου Κοζάνης με τον Τέως Πρόεδρο της Ελληνικής  Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο με θέμα τη δημοκρατία. Ο κ. Παυλόπουλος ανέπτυξε στο πλαίσιο του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής την έννοια της δημοκρατίας, το σύνολο των δικαιωμάτων και το σύνολο των υποχρεώσεων που γεννά η δημοκρατία. Αναφέρθηκε αρχικά στο σύστημα της άμεσης Δημοκρατίας της αρχαίας Ελλάδας και τον τρόπο οργάνωσης της κοινωνίας και λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος και στη συνέχεια στη σημερινή μορφή της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Επεσήμανε στους μαθητές το γεγονός ότι μέσω των δικαιωμάτων τους οι πολίτες διαμορφώνουν το μέλλον και τόνισε μεταξύ άλλων τη σημασία της αρχής της ισότητας των πολιτών, τη σημασία του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, του δικαιώματος ενός βιώσιμου περιβάλλοντος. Μίλησε με κάθε μαθητή και μαθήτρια ξεχωριστά και τους ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά.

7 σχόλια

  • Ο Τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος

    1.Αναφέρθηκε αρχικά στο σύστημα της άμεσης Δημοκρατίας της αρχαίας Ελλάδας
    Γιατί κ. Προκόπη για το Σκοπιανό δεν έγινε δημοψήφισμα ; (άμεση Δημοκρατία)
    2.Είπε ……οι πολίτες διαμορφώνουν το μέλλον…….
    Οι υπογραφές διαμορφώνουν το μέλλον !! κ. Προκόπη
    Δεν ξεχνώ :
    υπέγραψε την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών (Γιώργος Κασιμάτης Ομ. Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, σύμβουλος του Α. Παπανδρέου), την προκλητικότερη γελοιοποίηση της Ιστορίας και τώρα τρώμε σωρηδόν τα σκαμπίλια από τα Σκόπια.
    -«μακεδονική γλώσσα» και το δικαίωμα να διδάσκεται στην Ελλάδα
    – «Mακεδονία» τα Σκόπια στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ!
    με επίκληση της Συμφωνίας των Πρεσπών!!!! ( σλαβοποίηση του σύγχρονου Μακεδονικού Ελληνισμού)

    O tempora o mores !!

  • Συγχαρητήρια στην κυρία Μπατσιλη για την πρωτοβουλία της η οποία θα έχει σίγουρα σημαντικά αποτελέσματα. Υπάρχουν εκπαιδευτικοί πρότυπα οι οποίοι αγωνίζονται καθημερινά για να προσφέρουν γνώση αλλά κυρίως για να διαμορφώσουν χαρακτήρες ανθρώπων χρήσιμους για την κοινωνία. Συγχαρητήρια και στον kozan.gr προβάλλει το αυτό το σημαντικό θέμα.

    • ….να διαμορφώσουν χαρακτήρες ανθρώπων χρήσιμους για την κοινωνία………

      Το σχολείο ετοιμάζει οπαδούς και όχι πολίτες .Το σχολείο ετοιμάζει βανδάλους Χ. ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ 12-5-23

  • Δεν ξεχνώ :
    υπέγραψε την προδοτική ( κατά τον Γιώργο Κασιμάτη Ομ. Καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, σύμβουλο του Α. Παπανδρέου) Συμφωνία των Πρεσπών, την προκλητικότερη γελοιοποίηση της Ιστορίας και τώρα τρώμε σωρηδόν τα σκαμπίλια από τα Σκόπια.
    -«μακεδονικής γλώσσας» και το δικαίωμά του να διδάσκεται στην Ελλάδα
    – «Mακεδονία» τα Σκόπια στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ!
    με επίκληση της Συμφωνίας των Πρεσπών!!!! ( σλαβοποίηση του σύγχρονου Μακεδονικού Ελληνισμού)

  • …..τόνισε μεταξύ άλλων τη σημασία της αρχής της ισότητας των πολιτών,….

    φτηνή ετικέτα !

    μία ισότητα υπάρχει : έναντι των νόμων

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.