Πως μπορούμε ως Περιφέρεια να βοηθήσουμε περιοχές ορεινές όπως η Σιάτιστα – Στόχος η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη (Γράφει η Πολυτίμη Φαρμάκη)

23 Σεπτεμβρίου 2023
20:53

Οδοιπορικό στο όμορφο Βόιο και στάση στη ΣΙΑΤΙΣΤΑ τον τόπο Καταγωγής μου, όπου ήρθαν οι προπαππούδες μου απο τη Βλάστη. Παρα πολλές οι αναμνήσεις και μεγάλoς ο προβληματισμός όσο αφορά την ανάπτυξη των ορεινών περιοχών καθώς οι περιοχές αυτές:
– Συχνά βρίσκονται στο περιθώριο των πολιτικο-οικονομικών εξελίξεων
– Έχουν περιορισμένους πόρους και ανθρώπινο δυναμικό
– Ταλανίζονται από τη Γήρανση του πληθυσμού και τη μετανάστευση
– Στηρίζονται στην Αγροτική και κτηνοτροφική οικονομία που δεν είναι ανταγωνιστικές στις σύγχρονες συνθήκες παραγωγής του αγροδιατροφικού τομέα

Πως μπορούμε ως Περιφέρεια να βοηθήσουμε περιοχές ορεινές όπως η Σιάτιστα.
Μπορούμε να δώσουμε στα προιόντα τους (πχ γούνα) brand name και νέες μεθοδους παραγωγής με βάση τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης. Μπορούμε να αναπτύξουμε το θρησκευτικο- ιστορικο τουρισμό, τον γαστρονομικό, τον οινολογικό και φυσικα τον ιππικό.
ΣΤΟΧΟΣ Η ΒΙΩΣΙΜΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ!!
Ίσως είναι καιρός να εξετάσουμε πως θα αλλάξουμε το Παραγωγικο μας Μοντέλο.
Το φυσικο περιβάλλον, το κλιμα, οι υποδομές, η προσβασιμότητα, το φαγητό, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις αποτελούν βασικές προυποθέσεις για την ελκυστικότητα ενός προορισμού.
Η Δυτική Μακεδονία μας είναι μια περιοχή με εξαιρετικό φυσικό κάλος, υπέροχα τουριστικά καταλύματα, με έναν εξαιρετικό γαστρονιμικό χάρτη. Δημιουργώντας υποδομές στον τομέα των μεταφορών και ακολουθώντας το πρόγραμμά μας για τον τουρισμό επενδύουμε στο ανθρώπινο κεφάλαιο της περιοχής.
Απο το Εγώ στο Εμείς. Αυτός ειναι ο Δρόμος της Ανάπτυξης

 

Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με το συνδυασμό  Συμμαχία_για_την_Ανάπτυξη #Πάνω_από_όλα_ο_τόπος_μας #Προφανώς_με_τον_Αμανατίδη

6 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι